TheSarcasm komentáře u knih
Bylo to docela zábavné, i když: Děj je poněkud překombinovaný a zápletka kulhá na obě nohy; komisař je občas takový matla, ale naštěstí není opilec nebo feťák jako ti skandinávci; kde kdo tam trpí nějakou deviací (minimálně homosexualitou); logiku v chování padouchů jsem tedy moc nechápal; ale odsejpalo to a bylo to napínavé; jsem zvědavý jestli se nějak posune/vyvine vztah Servaze a manželky jeho zástupce; další díl (Kruh) si přečtu...
Tak námět docela zajímavý, ale co o tom na bezmála 300 stranách psát? Dost rozvleklé a dost nepřehledné. Ke konci jsme se v tom už poněkud ztrácel, přičemž závěr byl už zase docela jasný. Film jsem neviděl, ale dovedu si představit, že by mohl být i lepší než kniha.
U knih tohoto typu většinou nehodnotím jak jsou napsané, ale o čem jsou napsané. Nicméně v tomto případě mě styl psaní vyloženě rušil. Musím souhlasit s některými dalšími recenzenty, že divně "odemočnělý" přístup k textu byl, jinak děsivému vyprávění, dost na škodu. Na druhou stranu pro nás, kteří jsme nic z popisovaných událostí ani vzdáleně nezažili, je těžké vžít se do pocitů člověka s takovou životní zkušeností. Určitě bych v souvislosti s tématem doporučil knihu Jiřího Beneše - V německém zajetí, která na mne svým stylem působila zcela jinak.
To mělo být jako co? Bohužel jsem ještě nedospěl k tomuto druhu literatury nebo nejsem dostatečně šílený. Přišlo mi to celé jako výplod chorého (nebo sjetého) mozku. Navíc na mě příběh působil jako vykrádačka Amerického psycha. Mám úplně stejný pocit jako níže výstižně popsal mpb1913.
Tak nevím. Čekal jsem sice něco jiného, ale nevěděl co vlastně. Nemyslím, že kniha by byla nějak výrazně pro či proti islámská. Občas mě to bavilo, občas docela nudilo. Hlavní hrdina - vysokoškolský profesor - je vlastně takový nanicovatý zoufalec, který se nedokáže z ničeho těšit a radovat. Podobně Francie se zde jeví jako stát, který se stává islámským tak nějak mimochodem. Kromě jedné apokalyptické zmínky, kdy se vypravěč příběhu setká s mrtvolami na benzínce, což ho ani nijak nezaujme, se vlastně nic neděje, tedy kromě občasných barvitých erotických scén. Přesto jsem při čtení narazil na myšlenky, které určitě stojí za povšimnutí.
Dobrý. Dal jsem na doporučení pobijecemuch a nelituji. Klidně to mohl autor natáhnout, víc se rozvášnit a nachystat na hrdiny další záludnosti. Ke konci už to sice trochu ztratilo náboj, ale i tak - dost zábavné čtení.
Slušný psychologický thriller. Závěr je sice překvapivý, ale pro děj není úplně podstatný. Ze začátku jsem byl trochu zmaten časovými rovinami "před tím" a "po tom", ale brzy se na do dá zvyknout a neruší to. Finální pointa mi přišla trochu překombinovaná, ale u čtení jsem se rozhodně nenudil. Kdo má rád knihy typu "Dívka ve vlaku", "Případ Amelia", "Zmizelá" a pod. bude nejspíš spokojen.
Tak to je opravdu úžasná kniha. Nemohu uvěřit, že příběh bratrů Mašínových není vymyšleným thrillerem, ale opravdovou story. Jestli je to pravda tak reálný život je větším dramaturgem než jakékoli literární fikce. Nemám na bratry Mašíny jednoznačný názor, ale toto skutečně stojí za přečtení ať si o nich myslíme co chceme. Doporučuji všem, nebudete litovat, tato kniha opravdu stojí za to.
Tak nebylo to špatné, ale ani žádný zázrak. Tak nějak průměrný thriller s předvídatelným koncem. Hlavní hrdinka mi nebyla úplně sympatická, ale nic hrozného. Dá se to číst.
První díl dobrý, druhý ušel, ale toto byla tedy kardinální hovadina. Logika žádná, děj ve stylu "musíme odsud vypadnout..." to vyžadovalo pevnou vůli vůbec to dočíst. Chápu, že kdo dal první dva díly bude chtít vědět jak to dopadne, ale je to ztráta času. Pobijecmuch to napsal výstižně.
Moc pěkná kniha. Je to napínavé, i když všichni víme jak to dopadne. Druhá světová válka mne zajímá a hodně už jsem přečetl, přesto jsem se dozvěděl spoustu nových věcí. Autorův styl mi sedí, rád si přečtu jeho další knihy.
Tak pro mě teda velké překvapení. Netušil jsem, že by mne takové téma vůbec mohlo oslovit. Začal jsem číst víceméně z nouze a nestačil se divit. Opravdu dospěle a poutavě napsané, zajímavé, dramatické, skutečně velmi kvalitní kniha. A když se ještě podívám na autorčino mládí, tak teda....
Zajímavý člověk, fandím mu. Je potřeba více takových vizionářů. Doporučuji.
Přátelé, až budeme zase jednou lamentovat, že jede pozdě autobus nebo, že se jídlo v závodce nedá jíst tak si uvědomme, že jsme mohli dopadnout i takto. Nakročeno jsme měli.
Pro mě velmi zajímavé a překvapivé. Myslím, že jsem nečetl lépe napsaný životopis. Moc jsem toho o Stevu Jobsovi nevěděl, ale přečtení této knihy mě donutilo zamyslet se nejen nad jeho osobností, ale i nad širšími souvislostmi moderních technologií. Musím přiznat, že teď mám ke svému iphonu docela jiný vztah :-)
Doporučuji přečíst i životopis Elona Muska.
Hezká kniha, zajímavá. Poutavý příběh i se člověk něco dozví. Docela překvapivé je dnes číst o tom jak islámské země byly kdysi pokrokovější než křesťanské. Netušil jsem, že v podstatě všechna monoteistická náboženství zakazovala pitvu člověka, na rozdíl od antiky.
Výborné. Klobouk dolů před Agátou, udržet napětí, spád, ale hlavně logiku takového příběhu, to je prostě majstštyk.
Mám rád sci-fi, ale už dlouho jsem nečetl větší slátaninu. Do dalších dílů rozhodně nejdu. Souhlas s rose, jeden a půl hvězdy je až až.
Bylo to docela zajímavé, jiné než jsem dosud četl, občas to bylo i zábavné. Nicméně nepochopil jsem co tím chtěl vlastně básník říci.
Tak mě se to líbilo. Je to tedy žánrově hodně podobné Zmizelé, ale ta se mi líbila taky, takže já jsem spokojen. Souhlasím s komentáři níže, že v knize v podstatě nebyla žádná čistě kladná postava, což ale myslím nebylo vůbec na závadu, naopak.