TonkaG TonkaG komentáře u knih

Vystěhovalci I. Vystěhovalci I. Vilhelm Moberg

Určite odporúčam prečítať celú sériu. Uvedomíte si malosť človeka v boji s prírodou a všetkým nešťastím a stratami, ktoré vás môžu stretnúť, ale budete hrdí na ľudskú vytrvalosť v boji s týmto všetkým. Taký obyčajný ľudský príbeh o obyčajných ľudských hrdinoch. Budete s nimi plakať a aj sa radovať. Žiaľ, v tejto sérii viac plakať.

09.10.2024 5 z 5

Pyramidy Pyramidy Terry Pratchett

Začalo to skvele, ako fajn vtipná a zároveň napínavá Pratchettovka. Potom to nejak stratilo šťavu. Jedna zo slabších kníh o Plochozemi (Zeměploche).

12.06.2024 2 z 5

Dveře do léta Dveře do léta Robert A. Heinlein

Také klasické mierne naivné sci-fi obohatené o kocúra.

29.09.2023 3 z 5

Znamení vlka Znamení vlka M. T. Majar (p)

Nerada vzdávam čítanie knihy, ale toto vlčie porno ma neba

19.09.2023 ztráta času

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Kniha sa ma dotkla a zanechala hlboký dojem. Asi preto, že som žena, že môj otec bol baník a o tých dvoch skupinách to hlavne bolo. Znovu som si uvedomila, že som vďačná za to, že celý svoj život som prežila v mieri, že sa nám na tomto našom kúsku zeme vyhla vojna, aj keď je práve neďaleko za našimi hranicami.
Prekvapilo ma, ako učebnice histórie poplatné dobe, v ktorej som vyrastala, odignorovali celý česko-poľský konflikt. Ďakujem Karin Lednickej, že mi rozšírila vedomosti.
Určite knihu odporúčam. Hoci už len pre ten pocit, ako dobre sa nám žije a že by sme to tak mali zachovať aj pre naše deti a nenechať sa zmanipulovať do akýchkoľvek národnostných, náboženských, ani žiadnych iných konfliktov.

01.09.2023 5 z 5

Za pět let Za pět let Rebecca Serle