TPWK-writer TPWK-writer komentáře u knih

☰ menu

Cizinec na pláži Cizinec na pláži Kanna Kii

Tohle taková milá jednohubka. Vzala jsem si ji ke kávě a za hodinku bylo přečteno :-)
Manga je moje srdcová záležitost a hlavně když jde o žánr shounen-ai nebo Yaoi.

Příběh je milý, rychle utíká. Někdy mě taky Šoun dost vytáčel, hlavně v pozdějším věku. Někdy mi přišel jako mouchy sežerte si mě. Pak byl vyřízený z toho, že nestíhá odevzdat rukopis a pak je vzteklý na všechny kolem. Chudák Mio to všechno snese. Je úplně sluníčko a pro Šouna by udělal první poslední.

Už teďka se těším na další díl, doufám, že bude co nejdříve :-)

16.08.2024 5 z 5


Zvrhlá hra Zvrhlá hra Tess M. Puffrová

Tak z téhle knihy mám rozporuplné pocity, asi jako když jsem četla Na ledě.
Asi úplně nejvíc mi vadila ta očividná šikana, jako člověk, který si neceni takový prošel, se mi tohle četlo dost špatně. Nehledě na konec.
Kniha má hodně špice scén a rozhodně to není čtivo pro mladé lidi, viděla bych to tak 15+.
Toxické prostředí americké školy, hlavně od fotbalistu k ostatním. Opovrhování hezkých holek s rovnátky a brýlemi. Nedej bože, když má holka kila navíc nebo akné. Oproti nim jsou tu kapačky, dámské sesterství, které je vyobrazeno jako dokonale holky neli Top modelky se plastikami všeho možného.
Dále tu máme problémy týmu, steroidy, všemožné léky, jeden večírek za druhým a pití alkoholu ve velké míře. Vyhrožování v týmu, psychické problémy, homofobie.
A konec knihy, tak ten váš úplně rozseká :-(
Na jednu stranu bych si chtěla přečíst pokračování, ale na druhou stranu nevím jestli se chci do něčeho takového znovu pouštět.

09.08.2024 3 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Pustila jsem se do téhle série díky tomu, že jsem si objednala Šarlatový závoj. A musím říct, že mě velice příjemně překvapila. Pokud se vám líbila série Skleněnéhp trůnu od Maas tak směle do toho, tohle se vám bude líbit. A já jdu na další díl, než dorazí balíček s Šarlatovým závojem :-)

06.08.2024 5 z 5


Lapeni Lapeni Emily McIntire

Díky velkému hipu na booktoku, jsem se bála do téhle knihy pustit, ale nakonec pustila.
Musím nechat, že nápad udělat z postav z pohádek, udělat drogové dealery z Hooka kluka co se boji tikptu hodinek, protože mu připomínají trauma z dětství, zde to nebudu víc rozepisovat.
Z pohádky na Dark Romance, smékám :-) jsem zvědavá na další díly.

30.07.2024 4 z 5


My My Elle Kennedy

Naprosto super, nedokážu říct jestli lepší než první díl. Oba dva díly mají své kouzlo.
Teďka nové super, že vyšla i novela Epic, i když mě to donutilo znovu koupit druhý díl :-)

30.07.2024 5 z 5


Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Tenhle příběh mě dostal. Jenom jeho komplikovanosti díky věkovému rozdílu.
Jordán na svůj věk byla velice vyspělá a věděla co chce, bylo to dané i jejím životem. Hodně jsem v knize ocenila kapitoly z pohledu Pikea, jak on se srovnával s venkovním rozdílem. Rozhodně se ke knize vrazil a jdu si přečíst další knihy téhle autorky :-)

29.07.2024 5 z 5


Daruj mi křídla Daruj mi křídla Lucie Huková

Tahle kniha mě velice překvapila. Není tu nouze o lásku mezi dvěma muži. Nějaké komplikace, intriky. I přes to všechno je to hezký příběh. Doufám, že si od utorky budu moc v budoucnu přečíst něco dalšího.

29.07.2024 5 z 5


On On Elle Kennedy

Hokejisti a ještě k tomu gay romance. Naprosto super příběh u kterého se i nasmějete. Bývalí kamarádi, kdy to jeden trošku přehnal a radši utekl, nebo si to myslel. Jak moc bude muset Rayn žehlit, aby se s ním Jamie znovu bavil? A co když to není tam jak si Rayn celé ty roky myslel?

29.07.2024 5 z 5


Přísně tajné Přísně tajné Elle Kennedy

Tuhle knihu prostě miluji. Stejně jako ostatní knihy od Sarin Bowen a Elle Kennedy.

29.07.2024 5 z 5


Každopádně láska Každopádně láska R. J. Scott

Jednohubka od které jsem tedy čekala víc. Nenadchlo ani neurazilo.

29.07.2024 3 z 5


Letní bouřky Letní bouřky Eva Pospíšilová

Super, letní odpočinkové čtení. Nasmeje té se a také pochopíte, jak důležité je v kamarádství i vztahu komunikace :-)

28.07.2024 5 z 5


Lásky čas Lásky čas Adéla Rosípalová

Byl pozdní večer - první máj -
večerní máj - byl lásky čas....

Tohle je přesně můj šálek kávy... Gay romance
Tuhle knihu, jsem si pravdu užila.
Postupně budování vztahů mezi kluky, kdy začínají pomalu tím že se zavraždí a přejde to v lásku.
Nemálo k tomu dopomůže toulavý kocour, který si adoptuje oba kluky.
Hodně se mi líbilo, jak holky zde použily Moravské nářečí, bylo příjemné číst něco odlišného a při tom jsem se velice bavila.
Několikrát jsem se smála, pak byla naštvaná, na některé osoby v knize.
Vilém má moc krásný vztah se svými sestrami.

Teo, které je vytržen z Prahy a se svojí mamkou se přestěhuje do moravského městečka, kde znovu otevírá kavárnu po své zesnulé sestře. Teův otec pendluje mezi Prahou a Moravou, aby doučil školní rok.
Cizí město, nová škola a Teo se snaží s tím nějak vyrovnat.

Villy neboli Vilém. Jeho rodina vlastní bistro Kulový blesk a vůbec se mu nelíbí, že se kavárna znovu otevřela a bojiště přebrání jejich zákazníků.
Vrchol všeho je, když se jeho starší sestra Mila začne bavit a konkurencí, považuje ji za zrádkyni.

Jak to mezi kluky nakonec dopadne? Jak dopadne jejich nebo spíše Villémovo naštvání vůči jejich konkurenci?

25.07.2024 5 z 5


Princ Princ Devney Perry

(SPOILER) Tato kniha podle autorky vůbec vzniknout neměla, ale když se ve třetím díle Scarlett objevila a musela se odebrat do ústraní, tak si řekla, že i ona zaslouží svůj příběh. Takže zde máme 4. díl, kde se v hlavních postavách lehce odkloníme od gangu Tin Gypsy, ale zato je tu sexy velitel policie a Scarlett, dvojče Presley.

Luke Rosen vezme Scarlett pod ochranu. Jde po ní gang Warriors poté co na ní Jeremiah hodil ukradení peněz z drog a sám si zbaběle prohnal kulku hlavou.
Luke ji nechává v jednom svém domě, kde se u ní střídají policistů, aby ji hlídali. Poté co jednou uteče se Luk rozhodne si ji vzít k sobě domů a sám na ni dohlédnou.
To však neví co si na sebe ušil. Scarlet z dlouhé chvíle začne Lukovi přestavovat dům, aby lépe proudila energie.

Scarlett, od všeho odtržená, Luke ji nedává vůbec žádné informace, si myslí že na ni všichni zapomněli. Opak je pravdou Presley nepřestává Luka otravovat, aby jí řekl kde je její sestra. Do toho všeho se objevuje FBI, která také hledá Scarlett. Proč je Scarlett tak chtěná, co skrývá?
Co její vztah s dvojčetem Presley, se kterou mají společnou minulost s Jeremiahem? Proč Presley vlastně nechal u oltáře a jakou v tom hrála roli Scarlett?

Luk se snaží na Scarlett netlačit a vyřešit všechny problémy.
Po výletě který spolu tajné absolvovují a jejich sblížení se rozhodne Scarlett mu všechno říct.

Scarlett se rozhodne jednat na vlastní pěst. Je unesená spolu s Cassandrou, která se nechtěně stala svědek jejího únosu Warriors. Dokážou se z toho dostat?
Dokáže, je Luk spolu s FBI najít a při tom Scarlett uchránit od toho aby musela proti motorkářům svědčit?
A co Cassandra, která se ke všemu připletla úplně náhodou, ale při tom má s bývalým Tin Gypsy něco společného?

25.07.2024 5 z 5


Princezna Princezna Devney Perry

(SPOILER) Pokračování příběhu bývalého motorkářského gangu, ale v tomto příběhu nejde o nikoho z gangu. Je to příběh Presley Marks, sekretářky autoservisu a herce Shawa Valance. Odehrávající se po třech letech od druhého dílu. Dále tu také sledujeme jak pokračují příběhy Bryce a Dashe, Geneviev a Isaiaha.

Presley její snoubenec Jeremiah nechal v den svatby před oltářem. Zapřísáhne se, že si žádného chlapa nepustí do života.
Ne jenom že zrady Jeremiah, ale i díky jejímu dětství, kdy si prožila domácí násilí z otcovi strany. Dokáže se její srdce zahojit a pustit do svého života dalšího muže?

Shaw Valance, herec, bývalí policista.
Objevuje se v autoservisu, aby získal opatrně nějaké informace pro svůj film. Film, který je inspirován vraždou Genevieviny matky, kterou zavraždil bývalí policejní šerif, co se to snažil hodit na Dravena Slatera.

Jak dlouho se Presley dokáže bránit šarmantnímu herci s vypracovaným tělem?
Co vše se může stát, když se na Preslyinu prahu objeví její sestra, dvojče, s kterou nemluvila deset let?
A jak s příběhem zamíchá Jeremiah a gang Warriors, ke kterým se přidal?

25.07.2024 4 z 5


Rytíř Rytíř Devney Perry

(SPOILER) Druhý díl pro mě nepředvídatelně dobré série Clifton Forge. Nabitý emocemi, strhujícím dějem, nabušenými motorkáři a jejich stroji.

Geneviev, se stěhuje po násilné smrti své matky do Clifton Forge, kde si za manžela bere Isaiah. Přestěhuje se k Isaihovi do bytu, který má v autoservisu nad dílnou, vždyť jsou zamilovaný novomanželé, nebo si to alespoň všichni mají myslet.
Isaih ji v prvním díle zachránil a odvezl, poté co jí a Bryce někdo unesl a vyhrožoval jim smrtí.
Ona a Isaiah se berou, aby proti sobě jako manželé nemohly svědčit. Geneviev je právní koncipientkou a jednou si chce dodělat právnickou školu.

Isaiah, má za sebou špatnou minulost. Ne nepřístupný, nikdy se neusměje. Seděl tři roky ve vězení za neúmislné zabití, jediný kdo ho byl ochotný zaměstnat s jeho trestním rejstříkem a na nic se neptat byl Draven.
Isaiah si své kostlivce pevné stěží, ale i když s Geneviev kolem sebe našlapují po špičkách. Postupně se dostávají jeden druhému pod kůži.

Draven je mrtev. Vrah Genevieviny matky je stále na svobodě, ale přesto byl Draven z ní obviněn. Místní šerif s tím nehodlá nic dělat a přisuzuje to válce gangů.
Tím to ale nekončí, stále je ona i Bryce v nebezpečí. Proč?

Geneviev, už přišla o matku a svého otce, kterého mohla poznat jenom na chvíli. Ale Isaiaha se nehodlá vzdát. Geneviev, Bryce, Dash a Isaih, pokračují ve vyšetřování na vlastní pěst. Někdo to prostě na Dravena hodil a oni jeho jméno chtějí očistit.

Najdou pravého vraha a dočkají se spravedlnosti? Zamilují se nakonec do sebe a zůstanou spolu, i přes všechny překážky, které jim osud hodí před nohy?

25.07.2024 5 z 5


Král Král Devney Perry

Na rovinu musím říct, že od téhle knihy jsem neměla velké očekávání. Nikdy jsem nenarazila na její recenze, ale vyskočila na mě na palmknihy a já to riskla. A rozhodně jsem neprohloupila.
Máte rádi krásné může? Odvážné ženy? Silné motorky? Tohle je příběh přesně pro vás.
Strhující příběh bývalého motorkářského gangu, kdy je minulost nemůže nechat spát.
I když v téhle sérii je každá kniha o někom jiném, rozhodně číst postupně, v knihách je pokračující příběh.

Bryce Ryanová se přestěhuje do Clifton Forge, kde spolu s otcem vlastní polovinu novin. Dřív pracovala jako reportérka v Seattlu, ale tam byla její práce považována za druhořadou a její nápady si přivlastňoval vedoucí a úkoly zadával někomu jinému. Bryce chce svého sólokapra. Toho hodlá napsat v Clifton Forge a zaměří se na bývalí motorkářský gang Tin Gypsy. Proč se rozpadly a teďka vedou autoservis?

Kingston Dash Slater, bývalý prezident Tin Gypsy, teďka spolumajitel Autoservisu Clifton Forge.
Je nádherný chlap, kterého štve mladá novinářka Bryce a zároveň mu dělá nepořádek v citech. Copak se může chlap s jeho minulostí zamilovat do novinářky?

Kola osudu se roztočí po brutální vraždě ženy v motelu z které je obviněný Dashuv otec Draven. Bryce se ihned po tomhle skočí, chce totiž napsat strhující článek o Tin Gypsy a proč se rozpadly. Netuší však do čeho všeho se dostane.
Odhalení starých křivd. Naštvání bývalého konkurenčního gangu Warriors, který je stále aktivní, ponese své následky.

Minulost nikdy nespí a pokud jste jednou vstoupily do podsvětí, nikdy vás nenechá být.

25.07.2024 5 z 5


Můžeš říct: Miluju tě Můžeš říct: Miluju tě Nofreeusernames (p)

Tři krásné povídky z per českých autorek, na písničky Taylor Swift.
Já osobně jsem si je neskutečně užila a přečetla jsem knihu za jeden den. Pokud chcete něco milého, pohodového, tohle je přesně pro vás.
Kniha je obohacena o tweety, SMS i novinové články.
Já osobně mám nejradši hned první povídku... Protože prostě hokejista. Pak třetí, trocha tajemná a dvě holky a nakonec druhou, která je na způsob Hanny Montany. Tahle kniha zůstane v mém srdci a rozhodně se k ní hodlám někdy vrátit

První povídka.
Maddie a Lucas, dva bývalý kamarádi z dětství. Holka co ráda šije, je dobrá ve škole a hokejista, co se v současné době nemůžou vystát. Jak tohle může dopadnout, když na stejném předmětů dostanou projekt na kterém mají spolupracovat?

Druhá povídka.
Tessa uteče od světa slávy a zpěvu, chce mít normální život. To by ale v prádelně nesměla potkat záhadného Ashera. Ashera si užívá toho, že Tessa absolutně neví kdo je. Díky své bývalé popularitě nechodí na sociální sítě. Až do jednoho dne, kdy je poznána. Jak to všechno s nimi dopadne, když jeden před druhým tajil, že je slavný a obou se to hodně dotkne?

Třetí povídka.
Octavie, chce přijít na kloub tomu co se děje u nich na škole a proč chce, Teď už bývalá žačka Betty školu zažalovat.
Při svém pátrání se setkává s Lie, která nejenom že ji padne do oka, ale rozjedou spolu pátrání.
Jak moc je Lia do všeho zainteresovaná a jak moc se jejich vyšetřování dotkne samotné Octavie? Co holky odhalí?

25.07.2024 5 z 5


Hráč v pokušení Hráč v pokušení Jennifer L. Armentrout

(SPOILER) enhle díl byl rozhodně lepší než první. Zápletka a i dej byli propracovanější. Lehčí odpočinkové čtení.
V téhle knize se setkáváme s prostředním bratrem Chasem. Někdy v těch Klukách mívám zmatek, jak mají podobná jména. Po seznámení s paní přes styk s veřejností se těším na poslední díl téhle série.

Chad, dobrý hráč baseballu, který střídá ženy a není večer aby nebyl v baru. Pak následují fotky v bulváru.
Jeden takový večer se setká s Bridget. Zrzkou plných tvarů a pronikavé zelenýma očima, která ho učaruje. Nebyl by to Chce aby si ji nevzal domů, jenže mu uteče v tom nejlepší.
Jeho vedení týmu toho má dost a pokud mu mají prodloužit smlouvu musí se napravit a to mu zajistí tím, že najmou slečnu na styk s veřejností, aneb Chadovu osobní chůvu, jak ji s oblibou říká.

Bridget je sekretářka Medison, která randí s Chasem. V baru moc dobře ví s kým má tu čest a když uteče z jeho bytu, doufá, že už ho nepotká. Jaký velký omyl to byl pozná, když ji na oběd vytáhne Medison a Chase a k nim se přidá i Chad.
Bridget nechápe co na ní vidí, je přesný opak holek se kterými randil a jejich fotky zaplňují bulvár, kam se dostane nechtěně i její fotka s Chasem.
Jednoho dne ji na dveře zaklepe Alana, která se snaží napravit Chadovu reputaci a zachránit mu smlouvu s jeho týmem. Vyvine nátlak a Bridget souhlasí, že bude Chadová falešná přítelkyně.
Nakonec to má dopad i na samotnou Bridget, kdy se pozornost médií nelíbí jejím nadřízeným.

Jak tohle všechno dopadne, když sexuální napětí mezi tema dvojka je přímo hmatatelné? Jak se zachová Chad, kdZ se dozví, co Bridget má dostat za to, že bude jeho přítelkyně? Mají tihle dva společnou budoucnost?

25.07.2024 4 z 5


Svědek v pokušení Svědek v pokušení Jennifer L. Armentrout

Velice oddechové čtení, nejlepší po práci, kdy si večer sedněte a nechcete nad příběhem moc přemýšlet.

Medison se chystá na prodloužený víkend a zároveň svatbu svého bratra Mitche na vinici. Co jí dělá ale velké vrásky je Mitchuv hlavní svědek Chase Gamble, se který jdou po sobě jako kočka a myš.
Když se Gambleovi přistěhovali naproti Madisonovych rodičů, byla ještě malé dítě. Bratři Gambleovi a hlavně Chase byli Mitchovi nejlepší kamarádi a ona za nimi všude pobíhala. Už tenkrát se jí Chase líbil a to se nezměnilo ani teď.

Chase a jeho bratři Chad a Chandler, neměli dobře dětství. Otec byl matce nevěrný, až ho vyhodila a on se už nikdy nevrátil. Mitchovi a Medisonini rodiče je v podstatě adoptovali, byli u nich skoro pořád.
Chase od malá Medison chránil a měl ji rád.
Vše se změnilo, když Chase otevíral svůj první podnik a Madison na něj přišla. Něco se mezi nimi stalo a to pak ovlivnilo jejich vztah.

Uvědomí si Chase své city k Medison? A co jeho největší strašák, že je stejný jako jeho otec? Mají tihle dva společnou budoucnost?

25.07.2024


Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

Nechápu proč jsem tuhle knihu odkládala tak dlouho. Nějak jsem kolem ní pořád chodila a říkala si, že ještě ne. Prostě jsem se bála toho, že budu zklamaná. No... Nebyla jsem.
Příběh je Enemis to lover.

Příběh je plný akce, zvratů, podvádění za dosáhnutím cíle a v neposlední řadě boje na život a smrt.
Boje jsou tam detailně podané, takže to určitě není pro lidi kterým tohle vadí.
Hlavní hrdinka Oraya je vychovávána upírem, poté co ji zachránil, když vyvraždili její rodinu.
Upíři zde najít křídla, ty se řadí do několika rodů a podle křídel poznáte z kterého rodu patří. Někteří ukazují křídla neustále jiní je mají schovaná.

Oraya je záhada sama pro sebe, ale to i Raihnem. Jejich cesta k tomu aby si, alespoň trochu věřili je pomalá. Jak může lidská dívka věřit upírovi?
Pak tu máme Kejari, které se koná jednou za 100 let. Ten kdo vyhraje a přežije, tomu bohyně splní přání.
Zde chápu podobnost s Hunger Games. Opakuje se zde láska vytvořena za smrtících podmínek a to, že nechtějí aby ani jeden zemřel. Zde se to, ale liší Raihnem i Oraya udělají něco nečekaného.
Konec knihy je jeden zvrat za druhým a vy jenom zůstanete zírat a říkáte si: "Kde je další díl! Takhle to prostě skončit nemůže!"

25.07.2024 5 z 5