Tynyton komentáře u knih
(SPOILER) Romantické úniky jsou pohlazením na duši. Jako milovník Itálie jsem si užívala každou stránku už jen proto, že se příběh odehrává na krásném pobřeží Amalfi a dýchá z něj italská atmosféra. Samotný příběh je zajímavý, nicméně byl by realističtější, pokud by tatínkem nebyl slavný italský herec. Lia mi připadala velice zajímavá, zvlášť její tvorba, nicméně jsem měla nutkavou potřebu se o ní dozvědět více. Hlavní hrdina působil rezervovaným dojmem; jistou odtažitost a nedůvěru mu však nelze vyčítat, když vezmeme v úvahu pozadí jeho příběhu. Samotný zvrat v závěru jsem od začátku příběhu očekávala. I přesto dávám vysoké hodnocení, kniha splnila má očekávání.
S ohledem na to, že sympatický Leo vyráží na konci knihy do Prahy učit se vařit pivo a Julie Caplin v roce 2022 přislíbila, že další příběh zasadí do Prahy, doufám, že se dočkáme dalšího krásného příběhu s Leem v kouzelné Praze.
Bylo to velice zdlouhavé. Jeden by řekl, že si na to člověk po přečtení předchozích dílů zvykne, ale není tomu tak. Do této série jsem se pustila ve formě audio, kdy jsem zvyklá při nezáživných činnostech něco poslouchat a kniha je pěkně namluvena. Nicméně, po papírovém vydání bych asi nesáhla nebo knihu v průběhu odložila. Kniha mi nepřišla až tak napínavá... Z příběhu by se dalo podle mě vytěžit mnohem více.
Kdo má rád děj a napětí, určitě nebude zklamaný. Stále, stejně jako u prvního dílu, se mi líbí zajímavá kombinace fantasy světa a moderních technologií. Svým způsobem mi to přijde bližší než ACOTAR. Nicméně, co moc nekvituji, jsou vulgarismy na straně hlavních postav (v takové míře). Díky rozsahu máme možnost děj vidět z pohledu více postav a s těmi se více do hloubky seznámit. Nicméně některé postavy mi přijdou výplňové (např. Tharion). Myslím si, že by kniha snesla být třeba o 200 stránek kratší. Upozornění pro ty, co se teprve knížku chystají číst - knížka má otevřený konec (samotnou mě to donutilo si CC3 přečíst v originále).
Je to již pátá kniha, co jsem od autorky četla a za mě asi nejslabší. To, že Vás autorka okouzlí místem, kde se děj odehrává nadále přetrvává a popis místních zvyklostí atd. je skvělý, nicméně ačkoliv jsem si Alexe oblíbila v jiné knize, tak zde mi tolik nesedl. Bohužel to samé musím říct o Lucy. Konec byl až moc uspěchaný a až velice těžko uvěřitelný... Ale svůj účel kniha splnila. Další knihy od autorky si stejně ráda přečtu :)
Velice příjemné oddechové čtení. Autorka krásně popsala psychologii hlavních postav a způsob, jakým si k sobě našly důvěru a poznaly se pořádně do hloubky. Bohužel druhé uvedené mi v knihách tohoto žánru v poslední době často chybí a přitom to je vždy to nejhezčí. Všechny hlavní postavy bylo těžké si nezamilovat.
Knihu jsem si přibalila jako čtení na pláži a neudělala jsem chybu. Je to to správné čtení pro chvíle odpočinku a pohody, happyend zaručený.
Skvělá oddechovka, knížka plná napětí. Brownovy knihy mám ráda proto, že mám vždy pocit, že se v daném městě procházím. Co se týče historických faktů, tak ty jsem si v průběhu neověřovala a s tímto postojem jsem k ději přistupovala. Osnova děje se stále opakuje, ale pokud člověk nečte všechny knihy o Robertovi za sebou, tak to ničemu nevadí. Jako plus vidím, že jsem se po dočtení knihy opravdu zamyslela nad tím "Kam směřujeme?"
Skvělá kniha. Líbí se mi, že se jedná o krátké texty přitom jsou plné podnětů k zamyšlení nad vlastním životem. Čte se s naprostou s lehkostí. Těším se na další knihu.
(SPOILER) Tento díl mě vůbec nebavil. Nebavilo mě, že se vyšetřovatelé zarytě drží podezřelých, které určil Strike v prvních kapitolách. Upřímně by se mi více líbilo, kdyby do toho vstoupil někdo neznámý. Pachatele jsem byla celkem rychle schopná identifikovat. Celý děj se neskutečně vlekl, některé části knihy považuji za zcela zbytečné. Kniha se hodně soustředí na osobní vztah Strika a Robin a zcela upřímně se mi nelíbí, kudy se děj v tomto ohledu ubírá. Samotná Robin, ačkoli si hraje na chytrou a analyticky uvažující ženu, tak se chová nesmyslně, dělá chyby a větší část knihy bych ji nejraději propleskla. Knihu jsem poslechla jako audioknížku. Přednes pana Rímského se mi moc líbil, nicméně bych si odpustila anglické úryvky ve špatné angličtině na začátku kapitol, jakož i absolutně otřesný hudební doprovod, který mi trhal uši.
(SPOILER) Nečtěte, pokud nemáte přečteno.
Autorka opět nezklamala co se týče neotřelého příběhu a neočekávaného zvratu. Nicméně mám několik výtek. Pro mě by byl příběh více uvěřitelnější, kdyby hlavním hrdinům bylo více než 18. To, jak se chovali, jejich finanční možnosti a jejich samostatnost mi nesedělo k tomu, že právě vyšli střední školu. Knihu bych si mnohem více užila, když by se autorka nesoustředila pouze na den 9.listopad (i když ten koncept chápu), ale pozastavila se i nad vývojem postav, když prožívali své životy samostatně. Vztah Bena s Jordan mi přišel absurdní, chápala bych kdyby si našel někoho mimo rodinný kruh a happyend? Na to jak posledních x stránek bylo dost depresivní, tak byl moc uspěchaný a těžko uvěřitelný. I přes výtky mi ukáplo pár slz a emoce jsem měla jako na houpačce. Knížku bych nedoporučovala někomu, kdo se vypořádává se svými negativními emocemi.
Ačkoli má kniha mnoho stran, tak jsme ji přečetla jedním dechem a troufám si říct, že v rekordním čase. Knihu nešlo vůbec odložit. Druhý díl ten první předčil hned v několika směrech - setkáváme se s větší škálou zajímavých postav, které jsem si hned oblíbila, psychologie postav jde více do hloubky, kniha je oproti té první více akčnější a také temnější. Při čtení knihy vlastně zjistíte, že temný pán není zas tak temný, jak se zdá a že vlastně samotná temnota nemusí být zas tak špatná, může být všeobjímající a klidná. Vztah mezi hlavními hrdiny nám dá okusit pocit, jaké to je, když vše zapadne na to správné místo. Těším se na pokračování a knihu doporučuji všemi deseti.
Nevím, zda to má co dělat s irskou přírodou, ale tento útěk patří k mým oblíbeným. Mám za to, že oproti jiným knihám série, kterým jsem to vytýkala, zde dostávají hlavní hrdinové více prostoru. V jiných knihách dává autorka přednost více popisu míst a krajiny. Co se týče zápletky, tak vše bylo až moc předvídatelné...
Skvělé oddychové čtení pro mrazivé zimní večery. Jako u jiných dílů série autorka umí krásně vykreslit atmosféru daného místa a naladit čtenáře k jejich návštěvě. Opět mě zaujaly vedlejší postavy, líbí se mi, že se autorka nevěnuje pouze ústřední dvojici. Co se týče hlavních postav, tak Mína je taková svá, což nemusí sice sednout každému, ale zase to odráží diverzitu lidských povah a jejich vlastní životní útrapy. Závěr knihy mě bohužel moc nebavil, měla jsem pocit, ze se děj neskutečně vleče a končí vše až moc idealisticky
Super oddechové čtení na léto, nicméně autorka to umí i lépe. Velice se mi líbil děj zaměřený na rozjezd cukrárny a vztahy s dalšími novými přáteli, avšak děj zaměřený na vztah hlavních hrdinů byl poněkud omezený a celkově nepropracovaný. Více než Bas mi byl mnohem sympatičtější Alex, který působil přesně jako hrdina románů (trošku jsem mu fandila, i když jsem věděla, jak to skončí...) :-)
Můj celkový dojem z knihy? Dala se napsat mnohem lépe. Autorka to pojala tak, že nám nejprve naservírovala úryvky z blogu Stephanie, následně psala z pohledu Stephanie, pak Seana a Emily. Z mého pohledu to bylo celé nenapínavé, i když se z tohoto nápadu dalo vytěžit mnohem více a více čtenáře napínat. Co se týče Stephanie, tak ta mi byla krajně nesympatická...
Dojemné. Autorka pár slovy dokáže s naprostou dokonalostí vystihnout všechny pocity, které jí otřásají. Jsem uchvácena i malými kresbami. Tato kniha si získala mé srdce.
Úžasně nápaditá kniha plná fantazie autora. Upřímně jsem se bavila nejvíce popisem věcí, které se nějakým způsobem odlišují od naší reality. Příběh celý v nádechu něčeho neobyčejného. Krásné.
Kniha je zajimava, ale oproti jinym me zas tolik nechytla.... Vice se mi libil zacatek knihy, kdy se hlavni hrdina zacina "probirat"
Kniha se mi líbila, ale na pět hvězdiček to dle mého názoru není. Oddechové a vtipné to bylo, ale že bych si to chtěla znovu přečíst, to ne. Nejvíc mě bavily ty vzpomínkové pasáže vyprávějící život Alana. Vlastní zápletka mě celkem nudila.
Velmi poutavé čtení napsané velmi duchaplným způsobem, které chytne a nepustí. Stále žasnu nad brilantním humorem hlavního hrdiny. Málokdy se o knížky směji nahlas, ale to se Marťanovi povedlo.