valentýna komentáře u knih
Mně se kniha líbila, je zde dobře vykreslen život v arabských zemích a i krutá realita utečeneckých táborů.
Je jedině dobře, že "Emil" v sobě našel odvahu a přestal se skrývat a promluvil o jednom z nejkrutějších režimů na světě, na kterém se bohužel kvůli zisku podílí i mnoho západních firem.
Hezky napsaná kniha, je pravda, že až konfrontací se svou vlastní nemocí, či nemocí našich blízkých snadněji poznáme to co má v životě skutečnou hodnotu a žebříček hodnot se nám změní.
Vynikající čtení, ač se jedná o objemnou knihu přesto jsem litovala, že není ještě delší, čte se doslova jedním dechem.
Úžasně napsaná kniha, která nás zavede nejen do tragických a krutých událostí, ale poskytne nám i obrázek o skvělých lidech plných odhodlání pomoct ostatním v těžké životní situaci.
Co víc dodat, všechny komentáře jsou víc než výstižné. Je skvělé, že se s touto tématikou prostřednictvím knihy může seznámit co nejširší okruh lidí.
Humorně napsaná kniha, která nás seznámí s kouskem Afriky a jejími obyvateli, zvířaty i tamními zvyky.
I v dnešní době je děj z tohoto románu stále aktuální a přinese vám nejedno téma k zamyšlení.
Výborně napsaná kniha o středověkém lékaři, který se vzdal lékařské slávy a bohatství z jeho " umění " plynoucího a raději bádal a hašteřil se s jinými doktory, kteří neholdovali pokroku. A tak jeho život byl nuzný a neveselý. Byl to však výjimečný člověk, jak už to někdy bývá, ve své době nedoceněný a tak je dobře, že se s ním můžeme setkat na stránkách této knihy a že nezůstane zapomenut.
Moc hezky napsaná kniha, z níž se hodně dozvíme o zvycích muslimů a jejich přístupu k ženám a o náboženských fanaticích a terorismu.
Bezva čtení o úctyhodném výkonu, ale i o nepřehledné situaci v Afghánistánu, o jeho obyvatelích a jejich víře, která je chápána rozdílně, neboť je podávána kmenovými náčelníky a tak se jejich výklad dost liší, což bývá odrazem jejich povahy. Doporučuji ke čtení nejen cestovatelům, ale všem kteří se zajímají o dění ve světě a o islámismus.
Tak já nějak nevím, historické romány mám moc ráda, tenhle se mi četl dobře, ale o jiných dovedu vyprávět hodiny, ale v tomto případě bych řekla jen to hlavní co si pamatuji i z dějepisu, snad pro velké množství vedlejších postav, i když od čtení dalšího dílu mě to neodradí.
Mám ráda takové romány, kdy se děj mohl odehrát i ve skutečnosti a ze kterých si můžu udělat reálný obrázek o dané době.
Výborně napsaný válečný román, ve kterém jsou bravurně popsané lidské povahy a krutost některých jedinců.
Moc hezká kniha, snad jen drobná výtka, že příběh studentky Lucie i syna Alexeje jako dospělého mohl být ještě víc rozvedený, konec je trochu otevřený a tak bych ráda uvítala pokračování, četla se moc dobře.
Moc hezky napsané příběhy, které jsou na první pohled běžnými milostnými příběhy, ale ukrývají v sobě hloubku a beznaděj muslimských žen i mužů, kteří se kvůli rodině, společnosti a tradicím musí své lásky vzdát a vdát se či oženit jak jim velí rodina a jejich kmenová příslušnost. Tato témata a citová vyznání jsou v těchto společnostech tabu a tak není divu, že kniha vzbudila rozruch a je víc než dobře, že autorka našla odvahu a pustila se do této práce a dává naději i odvahu prolomit tento začarovaný kruh, i když to ještě potrvá hodně dlouho než se budou moct v této věci tamní lidé svobodně rozhodovat.
Nemůžu říct, že by se mi kniha nečetla dobře, dokonce bych ji i doporučila ke čtení, protože to je jedno z děl, ke kterým jsou vášnivé pře a diskuse zda je to mistrnné dílo nebo ne a tak úsudek si musí udělat každý sám. A můj úsudek ? Rozporuplný .... vím, že knihu už po druhé číst nebudu a v té záplavě knih co existují jsem si našla jiná díla, která mají příběh, švih a spád a zanechaly ve mně hlubší dojem. To však neznamená, že nesáhnu i po jiné knize tohoto autora.....
Výborné čtení, kde nechybí láska, historie ani napětí, doporučuji k přečtení.
Moc hezký román nám dává nahlédnout do měšťáckých duší v kontrastu s bohémským životem.