Varjohukka komentáře u knih
Z této knížky mám hrozně pozitivní a fajn pocit Bylo to takové milé, i když místy i smutné, čtení.
Sledujeme dvě časové linky. V jedné se vracíme do minulosti s hlavní postavou Sarou a v druhé sledujeme její vnučku Abby. Obě mají dar svádět ty správné lidi dohromady. Abby si ovšem nejdřív musí projít jistým vývojem a prozřením.
Obě časové linky mě hodně bavily. Bylo fascinující se dozvědět spoustu zajímavostí o židovské kultuře, poznat jejich tradice a zvyky. Taktéž nahlédnout na způsob života Židů, kteří připluli do Ameriky v minulém století a jejich snahu si tyto (někdy přehnané) tradice udržet.
Venku to vypadá už spíše na jaro, ale to nám s dcerou nezabraňuje číst stále ještě o Vánocích.
A tohle byla naprostá nádhera plná knížek a vánočních zázraků!
Tak tohle byla lahůdka! Už na první pohled nádherná obálka a i příběh byl velice povedený. Mělo to celé nádech těch milých fantasy příběhů pro děti jako je Nekonečný příběh, Alenka v říši divů, Coralina nebo Letopisy Narnie. (Autor pak i na konci uvádí, které příběhy ho doopravdy inspirovaly.)
Musím pochválit i práci překladatele, protože asi nebylo lehké se poprat s některými situacemi s chybějícími pismenkami.
Mrzelo mě pouze to, že nebyl příběh delší a více rozvedený, ale i tak mě okouzlil nad očekávání.
Opět pecka! I když tentokrát na trochu vážnější téma.
Tento případ mě velmi zaujal již před několika lety, přečetla jsem kolem něj spoustu článků a knih (v angličtině), shlédla několik reportáží a dokumentů, stejně jako film (s Colinem Firthem v hlavní roli). Když jsem úplnou náhodou zjistila, že i u nás vyšla kniha jednoho z trojky, okamžitě jsem ji pořídila do své sbírky. Je to velmi silný příběh, který nelze jen tak dostat z hlavy. O to víc, že se jedná o skutečné události, které ovlivnily tolik životů.
Moje oblíbená knižní série komplet dočtena (i s anglickým prequelem) a i přes pár výhrad hodnotím celkově velmi kladně. Nyní si už jen počkám na seriál, snad bude koukatelný.
Miluju příběhy, ve kterých se objevují domečky pro panenky. Mají v sobě totiž něco magického, tajemného a strašidelného.
Tento komiks je dosti temný, místy velmi násilný a domeček v něm taky není zrovna růžový Barbie Dream house.
Jeho atmosféra mi připomínala příběhy Stephena Kinga, Joe Hilla, Clive Barkera, Neila Gaimana, i H.P. Lovecrafta. Nechyběla ani kočka jak z Coraliny.
Za mě spokojenost, čtení jsem si užila, ale teď si dám na odlehčení zas nějakou vtipnou oddechovku.
Velmi milé překvapení! Doteď mě knihy serie Grisha i celý svět Grishaverse míjel, ale tenhle komiks mě v knihovně zaujal a čtení mě hodně bavilo. A teď budu muset asi vše dohnat.
Tahle napínavá scifi série byla skvělá, svěží, plná překvapivých zvratů a s úžasnými ilustracemi. Občas i docela drsná.
Doufám že i u nás vyjde pokračování v nové zemi, protože se mi nechce tento svět ještě opouštět.
Prostě Pán prstenů. Prostě Tolkien. Prostě dokonalost.
Taková lahůdka na jedno odpoledne ke kafi. Moc se mi líbilo provedení a také ten vcelku pozitivní konec. Určitě se ke komiksu ještě vrátím. Doporučuji všemi deseti.
Tenhle napínavý fantasy příběh s příměsí hororových prvků v podobě kostischrán (zombíků vylézajících z hrobů a napadajících vesničany v okolí temného lesa) mě moc bavil. Krásně mi sedl do momentální nálady a počasí.
Byla tu akce, napětí, černý humor, lehká romantická linka, dojemné scény a celkově kouzelná melancholická atmosféra.
A od teďka se budu na kozy dívat úplně jinak!
Tohle bylo velmi bolavé čtení o osamělosti a hlavně o šikaně.
Hlavního hrdinu, který četl knihu o přežití tolikrát, že už ji znal nazpaměť, jsem si okamžitě zamilovala a všechno prožívala intenzivně s ním.
Kniha otevírá velmi důležité téma a dovedu si představit , že by se mohla číst a probírat ve školách, protože se podobné věci stále dějí.
Oproti spoustě jiných, tento příběh naštěstí končí dobře.
Určitě doporučuji všem!
AUDIOKNIHA
***
Příjemně namluvená kniha, jejíž poslouchání jsem si hodně užila.
Finský humor je takový zvláštní, takže nevím, jestli sedne každému, ale mě to bavilo hodně. V příběhu bylo spousta témat k přemýšlení. Místy to bylo hodně vtipné, místy i dojemné, dokonce i troška napětí se našla. Doporučuji!
Nádherná a poučná knížka pro děti o životě královny Alžběty II. a její lásce k pejskům plemene corgi.
Dcera byla z knihy nadšená a i já si odnesla pro mě dosud neznámé informace o královně Alžbětě.
Příjemné pokračování tohoto místy vtipného, místy napínavého a děsivého fantasy příběhu.
Těším se na další díl.
Od té doby, co mám dceru, ve mě takové knihy vyvolávají velké emoce.
Dobrodružství princezny Růži nás s dcerou (6) moc baví, tenhle díl měl navíc takový lehce hororový nádech. Doufám že u nás vyjdou i další díly.
Tak tohle byl přesně můj hororový šálek čaje. A celkový mix žánrů byl velmi zajímavý.