vejik komentáře u knih
Sbírka mě bohužel příliš nezaujala, možná je to tím, že u některých básní jsem měla problém s pochopením pointy... možná je to tím, že mi Hálkova poezie prostě nesedí...
Moc pěkná knížka, četla jsem několikrát a ráda se k ní vracím :)
Jméno, Milost, Ráchel - působivá kniha, která stojí za přečtení, všechny tři novely jsou zajímavé. Zejména příběh o skrývání lidské identity kvůli režimu Jméno na mě zapůsobil, rozhodně doporučuji :)
Knížka pro mě byla velkým zklamáním, čekala jsem od ní něco úplně jiného. Taková knížka, co nenadchne, ale neurazí :)
Knížka je moc dobře napsaná, do chudáka Vojty jsem se vžila a plně jsem s ním soucítila od začátku až do konce. Kolikrát se mi otvírala pověstná kudla v kapse, když ty dvě potvory tak zneužívaly jeho dobroty... Na konci mi téměř slzička ukápla
Moc krásný příběh, do kterého jsem se však ze začátku nemohla začíst. Ale potom jsem nemohla knihu odložit, dokud jsem ji nedočetla (téměř jedním dechem). Rozhodně doporučuji k přečtení, nenechte se odradit nepříliš záživným začátkem :)
Na můj vkus zde Neruda až příliš využívá popisu, proto jen 3 hvězdičky. Jinak se mi kniha líbí, příběhy, které napsal o lidech z Malé Strany, jsou krásné. Mým favoritem z celé sbírky je Přivedla žebráka na mizinu.
Nejkrásnější Čelakovského báseň, nepopsatelná, tajemná atmosféra, prostě skvělé dílo...
Nenáročná lechtivá oddechovka pro zkrácení dlouhé chvíle, neurazí, nenadchne. Pochopitelně se nejedná o vysokou literaturu, předvídatelný děj i postavy, klasické (tisíckrát omílané) téma... Kniha servíruje přesně to, co slibuje všeříkající obrázek na jejím přebale.
Děsivé, silné čtení.
Ze začátku jsem si nebyla jistá, jestli mi bude kniha psaná formou rozhovoru vyhovovat, bála jsem se, že to bude působit rušivě, naštěstí tomu tak nebylo. Po několika stranách jsem se nemohla od čtení odtrhnout. Vybrané ilustrace ponurou atmosféru ještě prohlubovaly.
Od knihy jsem měla velké očekávání, možná právě z toho důvodu musím dát jen 4*. Příběh je to silný, to bezpochyby.
Ke konci jsem ale začínala mít pocit, že autorovi dochází dech a sám neví, jak knihu uzavřít a přitom čtenáři poskytnout všechna fakta, která mu chce sdělit. Kdyby se soustředil na méně lidských přiběhů, kniha (a hlavně její závěr) by byla mnohem působivější. Alespoň z mého pohledu.
Přečetla jsem, ale ani trochu mě to nebavilo/nepobavilo. Tahle knížka není, bohužel, ani trochu můj šálek kávy... A to mám nonsens opravdu moc ráda.
Ač je knížka velmi útlá, je plná nádherných lidských příběhů, které dojmou a pobaví zároveň.
Kniha je to smutná, ale je tak krásně smutná, až je vlastně skoro veselá.
I když mi během čtení tekly slzy proudem, po přečtení ve mně zůstal krásný pocit. Z Oskarova přístupu k životu (a ke smrti) by si měli vzít všichni příklad.
Moc krásné pohádky, které rozhodně stojí za přečtení :)
Moc krásný příběh, jen chvilku trvá, než se do něj člověk začte :)
Krátká veselohra z prostředí české vesnice. Knížka je čtivá, naplnila moje očekávání. Bohužel patří mezi knížky, jejichž děj se mi brzy vykouří z hlavy... :)
Typ knížky, kterou si přečtu, ale po nějaké době už si budu jen těžko vybavovat děj. Souhlasím s komentářem od Violetti, i mně se hra zdá celá taková roztahaná, zdlouhavá... Viděla jsem ukázku z představení v Národním divadle a možná kdybych měla šanci hru vidět a ne pouze číst, můj názor by byl jiný... :)
Že by mě knížka nějak víc zaujala, to se říct nedá... přečetla jsem, ale znovu se do jejího čtení určitě nepustím :)
Přečteno jedním dechem, příběh se mi moc líbil. Zeyer se pomalu stává autorem, po jehož knihách ráda sáhnu :)