Věra91 komentáře u knih
Další kniha se seznamu přečtena a také další díl ze série o Harrym Potterovi. Nečetla jsem ji od dob základní školy a to filmy jsem třeba viděla hodněkrát. Všichni víme, že číst Harryho Pottera ve 33 letech podruhé není pozdě, naopak vypnula jsem u toho neskutečně hlavu. Čtenář vidí jak rok od roku a díl od dílu Harry roste a dospívá. Kniha je o dost obsáhlejší než film a měla jsem v jednu chvíli problém ji číst protože se mi zdála nudná a proto jsem ji dočetla až vlastně v listopadu, ale i tak se mi líbila i když za mě tenhle díl nebyl zase tak skvělý jak ty předešlé.
Kniha je velmi poutavá a čte se úplně jedna báseň. Tím, že každý z hlavních hrdinů střídavě vypráví svůj příběh zvlášt, vzniká pěkný ucelený příběh s neuvěřitelných rozuzlením. Má v sobě napětí, spoustu smutku a zloby, lásky, soucitu a dobrých úmyslů a skutků. Ta neutuchající se naděje se nese celou knihou. Čtenář si uvědomí najednou jak se v dnešním světě má vlastně dobře a že starosti které má jsou docela malicherné oproti těmto. Moc doporučuji.
Jedná se o super detektivku. Ačkoliv jsem od severských autorů dvě knihy, které mě nezaujali tahle byla naprosto boží. Hodně mě dostal styl psaní, skvěle se četla. Stejně mě dostali i vnitřní pochody Mii. Hned ze začátku knihy jsem si říkala ježiši kriste to bude depresivní kniha, ale nakonec později to mělo svůj smysl. Vraždy nebyli nijak brutální ( ačkoliv bylo strašné už to, že oběti byli děti ) a autor se spíše zaměřil na psychologii postav. Líbilo se mi i to střídání vypravěčů a jejich úhly pohledu. Autorovi se povedlo to, že mi vybudoval napětí a já čekala co bude dál, kdo to vlastně udělal a bála se, ale i aby to nebylo moc překombinované a musím říct, že nebylo. Nakonec to všechno do sebe skvěle zapadlo a dávalo to smysl. Rozhodně doporučuji a přečtu si i další díly z této série.
Je to příjemné a zábavné čtení. Na jedné straně plno technických dat, na druhé straně vypointované deníkové zápisky líčící strasti a slasti života na nehostinné planetě. Ačkoliv sci-fi úplně neholduji tahle kniha se mi líbila a skvěle se četla i díky těm zápiskům.
Tuhle klasickou seberozvojovou knihu už mám na wishlistu poměrně dost dlouho. Byla zajímavá a spoustu toho už dělám teď, takže mě spíš nudila. Jediné co mi asi vadilo na tom všem bylo, že "uklízení musí začít vyhazováním věcí" což si já osobně úplně nemyslím. Jinak, ale jestli potřebuje někdo nakopnout k úklidu myslím si, že to je ta správná kniha.
Obálka mě nejvíce připoutala, věděla jsem už při pohledu, že to bude nějaká lovestory. Při čtení prvních stránek jsem si říkala ajéje to bude nuda, ale než začala druhá polovina knihy fakt to nebylo nic extra, pak se to začalo rozjíždět a já to měla během hodiny dočtené. Za mě fajn čtení na léto.
Tuto nejnovější knihu od Mornštajnové jsem si chtěla přečíst od doby co vyšla. Díky humbuku který kolem ní byl, jsem čekala až bude správná doba. Nejdříve jsem ji začala poslouchat v audio verzi, ale pak sem to na 1,5 měsíce odložila a přečetla jsem si ji ve čtečce. Je to bolestné a poutavé čtení, které vás chytne a už nepustí. Věděla jsem o čem ta kniha, ale jakmile jsem začala po delší době číst, chtěla jsem vědět jak to bude dál a dál a dala to za ani ne půl dne. Příběh hlavní hrdinky je silný, na jednu stranu mi ji líto bylo a na druhou stranu ne. Upřímně musím říci, že mě příběh přišel nedotažený a i mi chyběli detaily některých událostí. Od autorky jsem četla všechny knihy a tahle za mě mi přišla jedna z těch z slabších. Stejně tak nevím co si o této knize myslet zanechala ve mě smíšené pocity.
Kniha už mi leží doma pár let, kterou jsem dostala k Vánocům. Proč sem ji tenkrát dostala? Jelikož jsem ji chtěla a zaujala mě svým tématem vzpomínek na devadesátá léta. Jsem o něco málo mladší než autorka a proto většinu věcí jsem já sama zažila, ale proč si to znovu nepřipomenout že? Kniha je naprosto nádherně graficky zpracována. Pro autorku je to poklad plný láskyplných vzpomínek na své blízké. Obsahuje fotky babiček, dědečků, rodičů i dětí z nichž některé jsou velmi vtipně doilustrovány. Mě se celkově kniha moc líbila, jelikož tu dobu jsem zažila a vyrůstala v ní a i styl kterým to autorka píše mě bavil. Chápu, ale že některé čtenáře by to mohlo naopak odradit.
Tuhle knihu už jsem měla na wishlistu dlouho a až nedávno jsem se k ní teprve dostala. Očekávala jsem nějakou vánoční oddechovku o teenagerech, ale že bude tak naivní, místy nudný ( měla jsem pocit že čtu vlastně o ničem ). V knize byli 3 povídky Zasněžený expres, Vánoční zázrak a Archanděl prasátko. Když bych rozebrala všechny tři, tak první se mi líbila nejvíce i když si myslím, že by mohla nabídnout ještě více. Druhá mě dost zklamala, protože byla od autora, kterého mám ráda a vlastně byla i největším lákadlem pro mě na tuto knihu. Poslední mě bavila více než od Johna Greena, ale nic extra to taky nebylo. Sečteno, podtrženo, tato kniha je krásná svým obalem, ale uvnitř to za mě bylo nic moc.
Tuhle knihu mi doporučila mamka, která ji dostala jako dárek. Musím uznat, že je to naprosto krásná kniha. Autor psal děj tak poutavě že jsem více jak půlku knihy přečetla za pár dní. Rozhodně si chci přečíst i nějaké další jeho knihy. Líbili se mi i témata, které zde autor zakomponoval a to hudbu, druhou světovou válku, silné ženy a právničinu. Ačkoliv je to příběh fiktivní což se od autora dozvíte v úvodu, tak za mě to super kniha, kterou doporučuji.
Tuhle knihu jsem četla jako dítě ve škole. Teď jsem ji poslouchala jako audioknihu kvůli čtenářské výzvě a úplně mě to vrátilo do dětství. Líbilo se mi, jak udržuje děti v pozornosti, když musejí odhalovat, jaké věci z běžného života Modroočko popisuje. Milovala jsem ji už v dětství a teď mě znovu uchvátila.
První kniha od této autorky. Poslouchala jsem ji jako audioknihu a špatná nebyla jen co mi vadilo bylo méně přehledné přeskakování mezi postavami a místy, ale také rychlé změny témat i období. To ale vyvažovali nové poznatky, které jsem se dozvěděla o rodině Offermannů v Brně a za co jim vděčíme, jak moc se podíleli na rozkvětu města. Audiokniha je hezky udělaná, příjemně načtená a vhodný hudební doprovod výborně doplňuje povídání.
Další kniha z maturitní seznamu na středních školách. Jelikož jsem viděla před xlety ve VČD v Pardubicích jako představení My Fair Lady, pár let jsem si to chtěla přečíst, ale pořád jsem to oddalovala. Hltala jsem každou stránku, ale občas mi vadilo že se dost věcí opakovalo, chování pana Higginse bylo místy až moc otravné. I tak je to jedna z těch lepších divadelních her z maturitní četby.
Film jsem viděla několikrát, ale knihu jsem četla poprvé a tolik se od filmu neliší. Moc mě bavila.
Další příjemná kniha od této autorky. Její knihy se čtou prostě samy. Během chvíle ji máte přečtenou a už hledáte další z její série kterou si přečtete, protože díky ní se podívám na místa, kde jsem nikdy nebyla. Děj má spád a i není příliš komplikovaný. Budou s vámi cloumat emoce, také budete chtít někoho ale i praštit. A než se nadějete bude konec. Rozhodně doporučuji.
Příjemné čtení, ačkoliv mě to moc neoslovilo.
Taková klasika, která má krásný příběh odehrávající se v New Yorku. Za mě to je příjemná kniha na jedno odpoledne.
První kniha J. Greena, kterou jsem četla a musím uznat, že autor si umí čtenáře u čtení udržet. Donutil mě zapřemýšlet i na svým vlastním životem. Jsou v ní emoce, které mě dokázali rozbrečet aniž bych to já osobně čekala. Neskutečně se mi líbila.
Nejen že to byl můj první thriller, ale i první kniha od této autorky. Líbilo se mi to, že od začátku do konce jsem nevěděla kdo to udělal. V hlavě se mi honilo tolik teorií jak se to stalo, kdo a proč to udělal. Kniha se mi moc líbila.
Ačkoliv se mi kniha moc líbila, ze začátku mi trvalo se do ní začíst. Občas jsem se ztrácela i v těch všech postavách. Četla se svižně i díky svým krátkým kapitolám.