veronika0382 veronika0382 komentáře u knih

Když přišli psi Když přišli psi Scarlett Wilková

Příběh lidí z poválečných Beskyd, kteří pomáhali nebo naoko pomáhali partyzánům, je mistrně napsaný. Román vycházející z vyprávění tamních lidí nám opět ukazuje jiný pohled na naši historii, přesně tak, jak to autorka Scarlett Wilková umí. Ukázala nám to už v předešlých románech Až uvidíš moře a Ty chladné oči. Všechny popisují takové ty méně známé dějiny nejen naší země. Scarlett píše velmi poutavě, čtivě, že se člověk nedokáže odtrhnout už u první stránky.
Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)

20.11.2024 5 z 5

Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Ježíš, tohle bylo tak boží čtení! Vážně. Hltala jsem stránku za stránkou a nemohla přestat. Bylo to tak žhavé a zároveň milé a vtipné. Opravdu jsem se moc bavila. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)

20.11.2024 5 z 5

Ostrov tajemství Ostrov tajemství Patricia Wilson

Tohle bylo tak silné čtení, že i teď, několik týdnů po přečtení, mi buší srdce, jen na vše pomyslím. Ano, musela jsem nějakou dobu knihu vstřebávat, než jsem napsala recenzi, opravdu mě velmi zasáhla. A já ji tímto řadím mezi své nejlepší TOP 10 knihy. Navíc se už na první straně románu dozvíte, že se děj skládá ze skutečných zážitků nejstarších žen z Amirasu, které ho autorce osobně vyprávěly, a historické události jsou skutečné. Uffff. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)

24.07.2024 5 z 5

Anglická lekce Anglická lekce Natasha Boyd

Pokud si chcete přečíst skvělý letní příběh ze slunečné Francie, plný napětí, vášně, lásky, a přátelství, určitě neváhejte a knihu pořiďte. Mně se moc líbila a náramně jsem si ji užila. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)

21.07.2024 5 z 5

Desetkrát a dost Desetkrát a dost Scarlett Wilková

Kniha se čte dobře, svižně, děj utíká a popis řeckého putování a pravé lásky k němu, zní skutečně a věrohodně, takže jsem si ho užívala. Scarlett se snaží být vtipná a občas se jí to i daří. Pokud milujete Řecko, nemáte velká očekávání a nevadí vám číst o single šedesátnících žijících v Čechách, pak si knihu určitě pořiďte. Je oddechová, jednoduchá, občas i zábavná a určitě si čtenáře najde. Ale autorku prosím, ať se vrátí k původnímu žánru, ten je mi bližší a v něm je skutečně jedinečná. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :-)

18.02.2024 3 z 5

Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Vinici ve Francii řadím k nejlepším ze všech autorčiných knih. Předešlý Útěk na venkov mi přišel ze všech příběhů Julie Caplin asi nejslabší, a jsem strašně ráda, že Vinice si zase u mě napravila reputaci. Vinice ve Francii je plná slunečních paprsků dopadajících na okna usedlosti a dlouhé řady vinné révy. Je plná dobrého jídla a pití, cílevědomosti, touhy jít si za svým snem, lásky, pohody, ale také zklamání, rodinných rozporů a dávných rodinných tajemství. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)

29.01.2024 5 z 5

Láska přes hranice světů Láska přes hranice světů Josie Williams

Další klasická young adultka pro náctileté? Ani náhodou, tenhle neobvyklý příběh si získá čtenáře každého věku. Já si ho tedy náramně užila, i když náct mi bylo no, ehm, už je to víc jak dvacet let. Neotřelý román z pohledu sedmnáctiletého chlapce, který je už pět let mrtvý. Jako duch se potuluje mezi námi a zamiluje se do šestnáctileté živé dívky. No nezní to lákavě? Pro mě tedy určitě. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)

28.07.2023 5 z 5

Vánoční anděl Vánoční anděl Petra Nachtmanová

Lehký, oddechový, milý, ze života. Takový je román Vánoční anděl z období adventu, od Petry Nachtmanové. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

09.01.2022 5 z 5

Od mamuta k modelce - Třicet kilo radostí a starostí Od mamuta k modelce - Třicet kilo radostí a starostí Barbora Walterová Benešová

Zábavný humorný román ze života, plný ironických vtípků, je príma čtení, které vám zlepší náladu a vytrhne z těchto chmurných upršených zimních dní. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

07.01.2022 5 z 5

Nalezenec Nalezenec Stacey Halls

Román se mi velmi líbil, za mě je ještě lepší, než autorčina první kniha Naděje pro Fleetwood. Má opět nádhernou obálku, příběh se moc dobře četl, byl napínavý a já obracela stránku za stránkou a chtěla neustále vědět víc. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

14.12.2021 5 z 5

Kniha bran Kniha bran Manlio Castagna

Tohle byla vážně jízda! Výborná temná pohádková fantasy pro děti, mládež, ale klidně i dospělé, si vás určitě získá od prvních stránek. Nenudila jsem se ani chviličku, okamžitě mě vtáhla do děje a zahalila tou správnou atmosférou plnou tajemné, ponuré a zvláštní záhadné nálady... Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

15.12.2020 5 z 5

Řecký sen Řecký sen Samantha Tonge

Řecký sen je to pravé čtení na léto! Příjemné, oddechové, nenáročné, milé, lehké, pohlazení pro všechny milovníky Řecka a moře. Čte se velmi dobře a já se moc bavila. V duchu jsem se přenesla na krásný Kos, kde jsme asi před deseti lety byli, zasnila se a užívala si přímořskou atmosféru, pohostinnost a soudržnost místních Řeků a vychutnávala si každou řádku... Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

21.08.2020 5 z 5

Puls Puls Stephen King

Celá parta přeživších „normálů“ v Pulsu mi byla sympatická a já si užívala celou cestu s nimi, i když byla místy zdlouhavá a já se chvílemi dost nudila. Ale i přesto jsem ráda, že jsem si knihu mohla přečíst. Na Osvícení a Doktora Spánka sice Puls nemá, ale pokud máte rádi postapo, pak byste si neměli nechat tuto knihu ujít. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

16.07.2020 3 z 5

Můj tajný život Můj tajný život Lucie Hříšná

Pokud vás zajímá erotika a chcete poznat skutečný život luxusní společnice, pak si tuto knihu určitě pořiďte, je psaná čtivě a její příběh vás do sebe okamžitě vtáhne. Je zajímavé, jak někteří lidé dokážou žít – se dvěma tvářemi, neustále se přetvařovat, jenom kvůli penězům…
Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

02.07.2020 3 z 5

Láska online Láska online Penelope Ward

Pokud máte rádi současné romance a new adult romány s kapkou erotiky, určitě neváhejte a nenechte si Lásku online uniknout. Tak jako všechny romány od Penelope Ward, byla i tahle prostě skvělá. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

14.06.2020 5 z 5

Osvícení Osvícení Stephen King

Za mě nejlepší Kingovka (alespoň z těch co jsem četla). Pokud máte rádi duchařiny a horory, pak určitě neváhejte! Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

06.03.2020 5 z 5

Zima bez tebe Zima bez tebe Beth Good

Tahle kniha s nádhernou obálkou mě zaujala na první pohled. Při čtení mě tak nějak rozněžnila, přiměla se usmívat a dívat se na svět přes růžové brýle. V tento čas naprosto ideální čtení. Přesně to, co jsem potřebovala. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

03.01.2020 5 z 5

Mízožravci Mízožravci Petr Boček

Mízožravci je mírně děsivý, temný, záhadný, ponurý, atmosférický horor, který si rozhodně užijete i vy. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

26.11.2019 4 z 5

NOS4A2 NOS4A2 Joe Hill (p)

Popis tajemné Vánoční říše a toho všeho okolo byl dokonalý. Měla jsem před očima ty unesené děti vypadající jako malí zombíci a jejich špičaté žluté zuby. Určitě bych tam nechtěla být s nimi a hrát „nůžky pro tuláka“. Joe Hill se rozhodně potatil, umí výborně vyprávět, vykreslit dokonalou tajemnou, hororovou atmosféru plnou těchto strašidelných dětí. Tyhle Vánoce byste nechtěli zažít, věřte mi. Vánoční říše je trošku jiné místo, než které podle názvu očekáváte. Ač je tam stále slyšet dětský smích, je to všechno úplně jinak. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

20.10.2019 5 z 5

Láska na Korfu Láska na Korfu Mandy Baggot

Tahle kniha je výborná romantická komedie, nadchne vás, naplní vás tou správnou dávkou romantiky a ukáže vám pravou řeckou náturu místních. Spolu s Andrasem a jeho rodinou se dokonce zúčastníte pravé řecké svatby a zažijete s nimi úžasné léto. Mandy Baggot je už pro mě sázka na jistotu. :-) Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

14.10.2019 5 z 5