Vikina333

Velice zvláštní pojetí postav "pravnuků nihilistů", kteří svými postoji a hlavně chováním a činy šokují v knize okolía tím i čtenáře.. S obsahem a samotným příběhem jsem byla spokojená a určitě na knihu jen tak nezapomenu. Osobně mě trochu zklamal závěr.

Velice zajímavě (nejen formou) napsaný román. Líbí se střídání postav, jejich popis charakteru. Zajímavě popsána smutná padesátá léta, trocha filozofie... Hezký...

Velmi hezká a dobře napsaná kniha plná vtipných přirovnání a krásných hyperbol. Stále jsem sice ateista, ale četbu jsem si užila. Zajímavé, doporučuji...

Šokující. Výborné. Není co dodat. Pokud máte odvahu a nemáte předsudky vzhůru do toho!!

Nejraději bych dala pouze 50% (což bohužel nejde) a to jen proto, že jsem ji dočetla (seč s obtížemi). První část pro mě začala být zajímavá po asi 140 stránce a neustálém boji knížku odložit. Druhá mi přišla naivní a "nedospělá". Není to vůbec můj vkus.

Velice zajímavá kniha (možná bych jí označila za příjemně uchylnou, ale zároveň jemnou - rozhodně ne vulgární). Je sice obsáhlá, ale téměř neustále se v ní něco děje. Není až tak šokující, ale překvapivá a plná moudrých myšlenech. Doporučuji na dlouhé zimní večery.

Knížka mi přijde ne netradiční, ale béčkově napsaná... Děj by možná nebyl špatnej, kdyby ho napsal někdo jinej.

Jako vždy Murakami je hustej! Silně působivé vsuvky z období války jsou geniální!

Trošku mi lezla na nervy forma, kterou je knížka psaná (jmenovité popisy značek, kdo co má na sobě a jakou značkou pera píše byly na každé třetí stránce..) Námět by byl jinak dobrej..

70% za mě.. Knížka mě hodně bavila téměř do půlky a potom už mi příběh přišel překombinovaný a že všichni okolo Henryho jsou natvdlý..

Prostě mě to nechytlo.. Nedokázala jsem se vcítit a četlo se mi to pomalu..

Moc se mi líbila forma kterou je knižka psaná. Rozhodně má své své kouzlo, i přestože je decentně depresivní není ukňouraná. Bavila mě a určitě doporučuji přečtení s upozorněním, že se nejedná o jednoduchý a prostoduchý příběh..

Dvojka Cormoran a Robin má zcela určitě svoje kouzlo. Nesedla jsem si z toho sice "na prdel", ale bylo to velice příjemný počteníčko, které dokáže vtáhnout do děje.

Mně se to líbilo, jen mi tam chybělo trošku šoku a překvapení, co jsem u Chucka zvyklá. Kresby jsou bombový.. Jen bych to nebrala jako druhej díl, ale spíš takovou "soukromou" oslavu Chucka po deseti letech.

těžko se mi četlo a hlavní postava mi nepřirostla k srdci..

Zajímavé i když červenoknihovnické příběhy z éry studené války. Pro mě poutavé Rusko a méně poutavá Amerika. Jen ten konec mi přišel hodně "osekaný" a chudý na emoce.

Kombinace managementu a řízení lidských zdrojů za mě pojatá trochu moc utopisticky...