WEIL WEIL komentáře u knih

Príliš osobná známosť Príliš osobná známosť Eva Urbaníková

Až nápadné vlivy autorek z anglosaské literatury. Akorát, že většina z nich umí psát lépe.

13.08.2011

Tak už jsem tady s tím vápnem, pane Werichu Tak už jsem tady s tím vápnem, pane Werichu Vladimír Škutina

Koncem šedesátých let velice populární pořad. Škutina jako kladač otázek, Werich jako odpovídající. Tak proč to nešoupnout i do textu a udělat z toho knížku?

Spíše než o humor, jde zde o silné charisma, které Jan Werich měl a je radostné mu naslouchat z dokumentů co zbyly, či knížek, které napsal.

13.08.2011

Střípky z ložnic Střípky z ložnic Simona Monyová (p)

Název navozuje něco, co by mělo každého přitahovat. ale dítě mění vše, a muž jde na druhou kolej, dítě u ženy na první. A to prověřuje vztahy.

13.08.2011

Poslední extáze Poslední extáze Simona Monyová (p)

Celý život člověk bojuje mezi samotou a láskou, jen někdy si to víc uvědomuje, jindy méně.

13.08.2011

Osud mě má rád Osud mě má rád Simona Monyová (p)

Dokud se daří, tak není důvod mít starosti, Ale není člověka, kterému by se dařilo stále, proto se říká, že život je boj.

13.08.2011

Manželky na odpis Manželky na odpis Simona Monyová (p)

když se do vztahu nefouká, tak je to jako s ohněm, když se na něj nepřikládá. Vyhasnou, vyhasne.

13.08.2011

Deník citového vyděrače Deník citového vyděrače Simona Monyová (p)

Vybírá si co se jí líbí, nezabývá se realitou jako takovou, že je složitější, a staří si uvědomit, že v dnešní době každá žena i každý muž vstupují do manželství dobrovolně.
A jestli jsou jako ty hodné, co narazily na syčáka, tak s tím se nesetkávám. Většinou je to oboustranné.

13.08.2011

Hříšný kanec Hříšný kanec Simona Monyová (p)

Touha očernit muže je zde až příliš nápadná.

13.08.2011

Kudlanka bezbožná Kudlanka bezbožná Simona Monyová (p)

Opět snaha přihrávat ženám, to se jim líbí, takže autorčina obliba stoupá.

Když machři mají IQ tykve Když machři mají IQ tykve Věra Řeháčková

Správné holky machry vždy dokáží usadit, to je poselství této knížky.

12.08.2011

Jana a Dana aneb Rozumbrady k popukání Jana a Dana aneb Rozumbrady k popukání Věra Řeháčková

Přemoudřelost škodí každému, nejen Janě a Daně.

Lucka mezi partou Ostřílenců Lucka mezi partou Ostřílenců Věra Řeháčková

Děti, řada z nich tuhle knihu mají rády. Dospělí by jim neměli bránit jim ji číst.

12.08.2011

Jana a Dana aneb Uličnice k pohledání Jana a Dana aneb Uličnice k pohledání Věra Řeháčková

I v jádru hodné děti rády dělají darebnosti.

Anička a její opička Sisi Anička a její opička Sisi Věra Řeháčková

No, každý kdo dostane opičku jako dárek, a neví co to obnáší, tak ji do měsíce rád vrátí. Život se zapáchající opičkou není žádná romantika.

Marie Stuartovna Marie Stuartovna Antonia Fraser

Zbožná, darebná, odvážná, vězněná, nedlouho žijící, sťatá.

Mea Mea Ladislav Klíma

Filozofické práce L. Klímy, jeho názory, to vše se postupem jeho života měnilo. co je ale obdivuhodné, tak je ten fakt, že se do poslední chvíle té podstaty držel.

12.08.2011 4 z 5

Nespokojenost v kultuře Nespokojenost v kultuře Sigmund Freud

V kultuře spokojenost nikdy nevládla.
Kultura má přinášet zážitky, zprostředkované poznání, údiv atd. A taky kultura kultivuje lidského ducha.

S. Freud věnoval kultuře - obzvláště zásadním autorům svou pozornost, protože ho zjímalo jak na to či ono přišla mysl toho kterého autora.

Budete jako bohové Budete jako bohové Erich Fromm

Jak se stavět k historickým mýtům, Starému zákonu a kdo to psal a proč?

I na tyhle základní otázky otázky nás navede tato kniha.

Anatomie lidské destruktivity Anatomie lidské destruktivity Erich Fromm

Další z knih, která není obsáhlá, zato výrazně sytá a velmi srozumitelná.

12.08.2011 5 z 5

Ortel Ortel Franz Kafka

Povídka napsána za jedinou noc.

Mezník v jeho osobním literárním vývoji.

Našel se.

12.08.2011 5 z 5