whiolet whiolet komentáře u knih

Slepá bohyně Slepá bohyně Anne Holt

S touhle knihou jsem se celkem dost prala.
Ze začátku mě příběh moc neoslovil,ale, když se to rozjelo nemohla jsem přestat číst.
V některých pasážích mi vadil detailní popis scén (nezajímá mě, že v krabici od pizzy zůstaly žampiony atd.), na druhou stranu mě to od čtení nerušilo tolik,abych knihu zatratila.
Bylo to nenáročné a zajímavé čtení.

31.10.2018 4 z 5

Anna Boleynová – Králova posedlost Anna Boleynová – Králova posedlost Alison Weir

Velmi zajímavá kniha,kde je Anna Boleynová vykreslená jako žena co se zapletla do svých intrik než jako hříšná svůdnice s čarovnou krví.
Bohužel mě některé pasáže v knize nudily a upřímně si myslím,že by knize prospělo "osekání" jinak to bylo příjemné čtení.

28.10.2018 4 z 5

Zachrání doktor Proktor Vánoce? Zachrání doktor Proktor Vánoce? Jo Nesbø

Dětská kniha,která jistě okouzlí nejen malé čtenáře ,ale i jejich rodiče.
Jo Nesbo je prostě spisovatel s velkým S.

23.10.2018 5 z 5

Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

Skvělá knížka.
Hned s první kapitolou jsem si oba zamilovala a pak už se na této vlně vezla až do konce.

18.10.2018 5 z 5

Otec prasátek Otec prasátek Terry Pratchett

Zvláštně praštěná knížka,která nebude šetřit vaše bránice. Pro mě to bylo nenáročné a fajn čtení.

14.10.2018 4 z 5

Pět malých prasátek Pět malých prasátek Agatha Christie

Četla jsem už od této autorky daleko lepší knížky, Pět malých prasátek bylo průměrné čtení.

13.10.2018 3 z 5

Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Celkem chaotický závěrečný díl.
Nemohla jsem se rozhodnout jestli Temnyjovi fandím nebo ne. Alina jako hlavní hrdinka byla nemastná neslaná. Také mi chyběla hlubší milostná dějová linka. V knize se pořád někam chodilo a když už se někam dostali, autorka to odbyla dvěma stránkami.Co mě naopak hodně bavilo byl Nikolaj,ten je naprosto dokonalý.
S klidným srdcem však mohu prohlásit, že je to průměrná kniha .

04.10.2018 3 z 5

Císařovna Císařovna Roman Bureš

Druhý díl mi přišel nudnější a utahanější.
Autor se mohl více zabývat Severusem Septimem a naopak méně Viktorem a možná by příběh byl více zajímavý. No nic..... uvidíme co přinese třetí díl.

30.09.2018 3 z 5

Osudný polibek Osudný polibek Maggie Stiefvater

Bylo to celkem fajn čtení,až na to,že ve spoustě věcí to bylo dost nedotažené a to knize ubralo na hodnocení. Jsem zvědavá jak se autorka popere s druhým dílem.

25.09.2018 3 z 5

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Nevím přesně o čem tahle kniha byla.....snad o tom,že ničí život není takový jaký se na první pohled zdá. každopádně kniha byla dost průměrná a ten konec zvláštní...

22.09.2018 3 z 5

Oko za oko Oko za oko Jenny Han

Skvělá kniha na odreagování. Postavy sympatické,děj vtipný a svižný. Tohle mě bavilo a chystám se přečíst i pokračování.

16.09.2018 5 z 5

Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Tahle knížka je totálně o ničem, vlastně lituji ztraceného času ,a to jsem knihu ani nedočetla.

15.09.2018 2 z 5

Propast času Propast času Roman Bureš

Já moc sci-fi žánr nevyhledávám,ale tohle byl dobře namíchaný mix.
Příběh mě bavil,co se týče římských vojáků a jejich velitele Luciena,tak ti neměli chybu,naopak německý důstojník mě moc nenadchnul.
Každopádně to bylo fajn čtení.

10.09.2018 4 z 5

Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Velmi milá a oddechová knížka. Simon a jeho svět je něco tak mně známého,že by mě překvapilo,kdybych hodnotila jinak.

02.09.2018 5 z 5

Agonie smrti Agonie smrti Bernhard Aichner

Sice to nebylo tak blbý jako Dům smrti,ale pořád si stojím za tím,že tahle série je blbá.
Blumová zde dostává celkem přes čumák,a to je příjemné zpestření. Jinak je kniha na stejné vlně jako knihy předchozí a tj. "zabijím o sto šest a čekám co se bude dít". No přečtené to sice budete mít rychle,ale pochybuji,že vám příběh něco dá.

01.09.2018 3 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Bože,jak já se těšila na tenhle díl. Jako ratlík jsem se klepala na to až si tuhle knížku přečtu......Jenže
Bohužel mě třetí díl tolik nebavil jako ty předchozí dva. Nevzal mi dech jako díl druhý,prostě to bylo fajn,ale ten ÁÁÁCH efekt chyběl.
Chvílemi mi to přišlo utahané a někdy jsem měla pocit,že autorka vaří z vody a sama neví jak se z toho vymotat.
Přesto dávám 4 hvězdičky,jelikož je to čtivá fantasy, a plusové dojmy převažují nad těmi negativními.
Ráda si přečtu další díl až vyjde a já se opět přenesu do Velarisu k mým oblíbeným postavám :)

30.08.2018 4 z 5

Deník Dity P. - Kuchařka Deník Dity P. - Kuchařka Dita Pecháčková

Dita Pecháčková je pro mě kuchařský guru.
Její kuchařka se velmi dobře čte a fotky jídel v ní jsou úžasně propracované.
Za mě je to jedna z nejlepších knížek o vaření

26.08.2018 5 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Právem je tahle knížka v žebříčku sto nejlépe hodnocených knih.
Příběh je z 60% sci-fi a ze 40% fantasy ,ale je to,tak skvěle namíchaná kombinace,že jsem se od čtení nemohla odtrhnout.
Za mě super a těším se na další díl.

26.08.2018 5 z 5

Válka starých duší Válka starých duší Markus Heitz

Tato knížka nás provází životem Claire,která se po své násilné smrti opět objeví na scéně,ale v jiném těle a tím začne kolotoč převtělování duší,kde nic není tak jak se na první pohled zdá.
Tato dějová linka mě bavila a příběh jsem četla s chutí.
Naopak druhá dějová linka s Ericem,kterého fandové znají z knížek Ritus a Sanctum mi po několika stránkách přišla postavená na hlavu a to říkám jako velká Ericovo fanynka. Tam se mimochodem také objevuje Sia z dětí Jidášových.
Takže pokud jste nečetli předchozí knížky můžete být lehce zmatení o co,že tam vlastně jde.
Heitz by udělal lépe,kdyby tyto dva příběhy nespojoval,ale dal jim prostor v samostatných knížkách.

25.08.2018 4 z 5

Mořská panna Mořská panna Camilla Läckberg

Průměrná knížka,která je místy až snadno předvídatelná. Už od začátku se mi hodně pletla jména lidí, řekla bych,že v knize je zbytečně moc postav. Jinak čtení to bylo nenáročné a rychlé.

20.08.2018 3 z 5