yonda yonda komentáře u knih

S láskou z Londýna S láskou z Londýna Jules Wake (p)

Tak tohle mi sedlo. Romantický příběh - on trochu strohý sympaťák, ona milá holka a v pozadí prostředí londýnské opery. To se četlo samo.

10.03.2024 4 z 5

Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa (p)

Mám tento styl vyprávění ráda. Rozvláčnější tempo, žádná dramata a opravdu povedený obal. Za mě spokojenost.

02.03.2024 4 z 5

Taková, jaká jsi Taková, jaká jsi Beth Moran

Ani nevím, kolikrát už jsem četla knihu s tématem hledání sama sebe. Tohle zpracování patřilo k těm lepším.

17.02.2024 4 z 5

Scénář na lásku Scénář na lásku Annabel Monaghan

Kniha vybraná naslepo v knihovně mě hodně překvapila. V rámci romantických příběhů určirě nadprůměr. Čtivý příběh se sympatickými hrdiny a neotřelou zápletkou.

25.01.2024 4 z 5

O kočkách a kocourech O kočkách a kocourech * antologie

Milovníkův koček toto čtení nedoporučuji. Řada povídek je plná kočičí smrti a utrpení. Vlastně se mi ani nelíbily. Ta jedna hvězdička je pro M. Klevisovou.

02.01.2024 1 z 5

Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové Robert Bryndza

Hlavní hrdinka Coco byla ve svém věku až moc zmatená, nezkušená a bláznivá...Ale musím přiznat, že jsem se párkrát od srdce zasmála a to se počítá!

07.08.2023 3 z 5

Přeju si... tebe! Přeju si... tebe! Tracy Brogan

Tak tohle můžu, čtení u kterého si člověk oddychne při čekání na happy end.

05.08.2023 4 z 5

Poslední případy slečny Marplové Poslední případy slečny Marplové Agatha Christie

Několik krátkých detektivních (+2 duchařské) případů z pera A. Christie. Ačkoliv je už všechny znám, ráda jsem si je zas připomněla.

11.06.2023 5 z 5

Kočka na cestách Kočka na cestách Hiro Arikawa

Milý příběh vyprávěný neotřelým způsobem. Nejen že se dozvíte něco o kočičí duši, ale i o zemi , kde se děj odehrává. Ovšem posledních 30 stran jsem probrečela...

01.05.2023 4 z 5

Vražda v Mallowan Hall Vražda v Mallowan Hall Colleen Cambridge (p)

Jsem milovnice knih A. Christie a tak jsem vůči příběhu, kde má být tato královna detektivek jednou z postav, byla trochu skeptická. Nakonec to bylo milé překvapení. Velmi hezky vykreslené postavy, osvětlení hierarchie v panském domě, dvě vraždy.. Nic nechybělo. Dokážu si v budoucnu představit i další případy odehrávající se v Mallowan Hall.

10.04.2023 5 z 5

Vodní hrob Vodní hrob Martin Goffa

Tohle nebyla zrovna klasická detektivka. Zločin který se možná stal před spoustou let a možná byl jen výplod fantazie se ani moc vyšetřovat nedá. Rozuzlení bylo pro mě trochu nejasné, ale protože mám ráda autorův styl psaní, užila jsem si to.

07.04.2023 3 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Příběh o ní a něm originálně zasazen do vědeckého prostředí. První dvě třetiny se mi líbily víc, ta třetí už na mě byla trochu moc. Docela příjemné čtení. Oželela bych jen tu nadmíru sprostých slov. Doufám, že vědci takhle nemluví...

02.04.2023 3 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Druhá kniha od stejné autorky. Líbí se mi, že vedle klasického příběhu ona+on, představí spisovatelka i zemi ve které se příběh odehrává. Určitě si dám i další. Už kvůli těm lokalitám.

24.01.2022 3 z 5

Ženská na odstřel Ženská na odstřel Martin Goffa

Svěží detektivka. Ke konci jsem byla napnutá, kde je vlastně pravda.

16.12.2021 4 z 5

Oči ve tmě Oči ve tmě Candice Proctor

Po knize jsem sáhla v rámci témat ve čtenářské výzvě. Vyklubalo se z toho velmi příjemné překvapení. Detektivka z 19.století, která se velmi dobře četla, doporučuji!

25.08.2021 5 z 5

Obchůdek na rohu Obchůdek na rohu Nicola May

Příjemná kniha na letní dny. Konec takový jaký si přejeme.

27.08.2020 4 z 5

Audrey se vrací Audrey se vrací Sophie Kinsella (p)

Ocenila jsem, že ačkoli je to kniha o dívce, která trpí různými úzkostmi v důsledku šikany , nebyl příběh ani v nejmenším nikterak ponurý. Naopak bych řekla , že jsem se zasmála, jako málokdy. Byly tu však i scény , které mě dojaly. Dobrý konec jsem všem hrdinům / i sobě/ dost přála.

09.02.2020 5 z 5

Kavárna s vůní perníčků Kavárna s vůní perníčků Laurie Gilmore

Když chcete romanťárnu s kulisou podzimního malého malebného města, tak tady to dostanete. Mazaně jsem si knihu nechala na říjen a příběh (celkem předvídatelný), jsem si vychutnala.

14.10.2024 4 z 5

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Julie Caplinová je taková sázka na jistotu když si chcete odpočinout, dostat chuť na něco dobrého, popřípadě vyrazit někam do ciziny. Nikdy nezklame.

20.06.2024 4 z 5

Než se stihnu rozloučit Než se stihnu rozloučit Tošikazu Kawaguči

Další příběhy z tak trochu kouzelné kavárny funiculi funicula. Chápu, že tento styl psaní kdy se věci často opakují a děj je hodně pozvolný, nemusí každému líbit, ale já to mám ráda a tak 4 hvězdičky.

01.04.2024 4 z 5