zandu komentáře u knih
Knihu jsem dočetla, ale... příběh mě tak úplně nepohltil, více mě začal bavit až za polovinou. Téma zlehčovat vůbec nechci, je hrozné, co se v těchto ústavech dělo a možná i stále děje. Ale prostě mě kniha tak nějak nedokázala plně zaujmout.
Po začátku, kdy jsem si říkala, zda to nejsou vyhozené peníze (jako u jeho předchozí knihy 15 roků lásky - to byl děs, který jsem ani nedočetla), se děj rozjel tak, že jsem se nemohla odtrhnout. Takže pokud se vám začátek bude zdát nudný a Helena vám bude nesympatická, vydržte. Pro mě to nakonec byla super odpočinková knížka :-)
Dcera (nyní ve druhé třídě) ji čte v rámci tréninku čtení. Baví ji.
Včera jsme se dostaly ke kapitole Vánoce a mě osobně zarazilo, že si dárky dávají Anička a babička pod stromeček samy (že si vzájemně dají dárky kamarádky, to chápu). My se doma snažíme, aby dcera věřila na Ježíška co nejdéle a zatím se nám to daří. A najednou zde, v dětské knížce bum - málem bylo po našem snažení. Naštěstí si to dcera až tak neuvědomila, ale toto mě v té knize opravdu zamrzelo. Jinak mohu doporučit.
Tak po předchozím díle, který (jak jsem psala v hodnocení) mě moc nebavil, jsem doufala, že si spravím chuť. Ale trápení bohužel pokračuje.. tento díl nakonec odkládám a nedočtu. Možná jednou časem, ale nevěřím tomu. Jak zjišťuji, Zaklínač pro mě nebude. Nejlepší byly první dva povídkové díly, ty byly úžasné.
Krásný román. Úžasně čtivě zpracovaný příběh této ženy.
Tak tento díl mě potrápil. Dlouho jsem ho louskala, opravdu hodně dlouho. Moc mě to nebavilo, na můj vkus moc politikaření a dost jsem se ztrácela, kdo je kdo, s kým, proti komu...Vlastně až poslední čtvrtina byla čtivější. No odradit se zatím nenechám a uvidíme, co přinese další díl.
No, docela psycho. Ale čtivé. Jediná výtka, zase další kniha s neurčitým, divným koncem.
Jak jsem zhltla Zlobu během chvilky, tak zde, u Nenávisti, mi to trvalo trošku déle. Teprve asi v půlce mě děj vtáhl natolik, že jsem se nemohla odtrhnout. Opět šílenost. Teď si dám od Cartera zase chvilku oddych a za čas se pustím do dalšího dílu.
O (ne)jednom zničeném životě. Deprese, zoufalství. Ale po Lese v domě od p. Mornštajnové se zde u mě již nedostavil ten au - efekt.
A zvláštní neurčitý závěr knihy. Nemám ráda takové konce.
Tak tohle byla jízda! Pro mě zatím asi nej, a že i ostatní jsou skvělé. A hned se budu muset pustit do navazující knihy - Nenávist.
Taková smutná "pohádka", kterou jsem přečetla během dnešní neděle.
Oproti dvěma předchozím povídkovým knihám je zde ucelený příběh a já zjistila, že se mi povídky četly kupodivu lépe. Chvilku mi trvalo si zvyknout, odbíhala jsem i k jiným knihám.
Přesto se mi kniha moc líbila (až na určité pro mě nudné pasáže) a těším se na další díl.
Super příběh. Doufám, že se brzy dočkáme dalšího dílu :-)
Tohle bylo naprosto skvělé. Nemohla jsem se odtrhnout. Výborný příběh. Jako kdyby Evelyn Hugo opravdu žila...
Šílený, mrazivý příběh. Děsivá fiktivní varianta kdysi možné budoucnosti. Opět musím hodnotit plným počtem hvězd.