zandu zandu komentáře u knih

Ztracené dívky z Willowbrooku Ztracené dívky z Willowbrooku Ellen Marie Wiseman

Knihu jsem dočetla, ale... příběh mě tak úplně nepohltil, více mě začal bavit až za polovinou. Téma zlehčovat vůbec nechci, je hrozné, co se v těchto ústavech dělo a možná i stále děje. Ale prostě mě kniha tak nějak nedokázala plně zaujmout.

09.11.2023 3 z 5

Gazely Gazely Patrik Hartl

Po začátku, kdy jsem si říkala, zda to nejsou vyhozené peníze (jako u jeho předchozí knihy 15 roků lásky - to byl děs, který jsem ani nedočetla), se děj rozjel tak, že jsem se nemohla odtrhnout. Takže pokud se vám začátek bude zdát nudný a Helena vám bude nesympatická, vydržte. Pro mě to nakonec byla super odpočinková knížka :-)

07.11.2023 5 z 5

Mademoiselle Coco a vůně lásky Mademoiselle Coco a vůně lásky Michelle Marly

Krásný román, moc se mi líbil.

25.10.2023 5 z 5

Anička a její kamarádky Anička a její kamarádky Ivana Peroutková

Dcera (nyní ve druhé třídě) ji čte v rámci tréninku čtení. Baví ji.
Včera jsme se dostaly ke kapitole Vánoce a mě osobně zarazilo, že si dárky dávají Anička a babička pod stromeček samy (že si vzájemně dají dárky kamarádky, to chápu). My se doma snažíme, aby dcera věřila na Ježíška co nejdéle a zatím se nám to daří. A najednou zde, v dětské knížce bum - málem bylo po našem snažení. Naštěstí si to dcera až tak neuvědomila, ale toto mě v té knize opravdu zamrzelo. Jinak mohu doporučit.

25.10.2023

Křest ohněm Křest ohněm Andrzej Sapkowski

Tak po předchozím díle, který (jak jsem psala v hodnocení) mě moc nebavil, jsem doufala, že si spravím chuť. Ale trápení bohužel pokračuje.. tento díl nakonec odkládám a nedočtu. Možná jednou časem, ale nevěřím tomu. Jak zjišťuji, Zaklínač pro mě nebude. Nejlepší byly první dva povídkové díly, ty byly úžasné.

24.10.2023

Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Hezké, příjemné, předvídatelné čtení :-)

21.10.2023 4 z 5

Frida Kahlo a barvy života Frida Kahlo a barvy života Caroline Bernard

Krásný román. Úžasně čtivě zpracovaný příběh této ženy.

17.10.2023 5 z 5

Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Divné. Docela čtivé, ale divné...

14.10.2023 3 z 5

Čas opovržení Čas opovržení Andrzej Sapkowski

Tak tento díl mě potrápil. Dlouho jsem ho louskala, opravdu hodně dlouho. Moc mě to nebavilo, na můj vkus moc politikaření a dost jsem se ztrácela, kdo je kdo, s kým, proti komu...Vlastně až poslední čtvrtina byla čtivější. No odradit se zatím nenechám a uvidíme, co přinese další díl.

11.10.2023 2 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

No, docela psycho. Ale čtivé. Jediná výtka, zase další kniha s neurčitým, divným koncem.

11.10.2023 4 z 5

Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

To bylo skvělé. Naprosto uvěřitelné.

07.10.2023 4 z 5

Nenávist Nenávist Chris Carter

Jak jsem zhltla Zlobu během chvilky, tak zde, u Nenávisti, mi to trvalo trošku déle. Teprve asi v půlce mě děj vtáhl natolik, že jsem se nemohla odtrhnout. Opět šílenost. Teď si dám od Cartera zase chvilku oddych a za čas se pustím do dalšího dílu.

06.10.2023 4 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

O (ne)jednom zničeném životě. Deprese, zoufalství. Ale po Lese v domě od p. Mornštajnové se zde u mě již nedostavil ten au - efekt.
A zvláštní neurčitý závěr knihy. Nemám ráda takové konce.

04.10.2023 4 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Tak tohle byla jízda! Pro mě zatím asi nej, a že i ostatní jsou skvělé. A hned se budu muset pustit do navazující knihy - Nenávist.

26.09.2023 5 z 5

Prostě na mě zapomněli Prostě na mě zapomněli Jiří Holub

Taková smutná "pohádka", kterou jsem přečetla během dnešní neděle.

17.09.2023 4 z 5

Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Oproti dvěma předchozím povídkovým knihám je zde ucelený příběh a já zjistila, že se mi povídky četly kupodivu lépe. Chvilku mi trvalo si zvyknout, odbíhala jsem i k jiným knihám.
Přesto se mi kniha moc líbila (až na určité pro mě nudné pasáže) a těším se na další díl.

17.09.2023 4 z 5

Vypůjčený čas Vypůjčený čas Zuzana Strachotová

Super příběh. Doufám, že se brzy dočkáme dalšího dílu :-)

15.09.2023 4 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Tohle bylo naprosto skvělé. Nemohla jsem se odtrhnout. Výborný příběh. Jako kdyby Evelyn Hugo opravdu žila...

08.09.2023 5 z 5

Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Opět velmi čtivé, velmi povedené.
Těším se na další :-)

28.08.2023 5 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Šílený, mrazivý příběh. Děsivá fiktivní varianta kdysi možné budoucnosti. Opět musím hodnotit plným počtem hvězd.

22.08.2023 5 z 5