Zrzavá_Tereza komentáře u knih
Je to temný, je to napínavý, je to protkaný černým humorem, postavy jsem si oblíbila okamžitě a nemůžu se dočkat dalších dílů!
Temná hra je čtivá, dynamická, bez zbytečných omáček kolem, s neobvyklou zápletkou a velmi sympatickým duem vyšetřovatelů. Těším se na další díly!
Já jsem bohužel z dalšího pokračování Šedého muže zklamaná. Tenhle díl je hodně překombinovaný, někdy jsem se ztrácela v ději/informacích/postavách a ničemu nerozuměla.
Myslím si, že si tenhle příběh dokáže užít jen opravdový fanoušek akčních a špionážních thrillerů.
Vesnice je skvělá a Kristýna mi jen potvrdila, že je právem na sociálních sítích tolik vidět.
Kromě detektivní linky mě moc bavila i ta pracovní a vztahová dvou hlavních hrdinů, vyšetřovatelů.
To, že si musím pořídit i autorčinu prvotinu Stvůru, je naprosto jasná věc!
Mrzí mě takhle hodnotit něco, co někoho stojí mnoho času a úsilí, ale bohužel mě tahle kniha hodně zklamala.
Asi je to tím, že už mám stovky načtených thrillerů a detektivek. Čekala jsem od Janka víc vzhledem k jeho povolání a zkušenostem. Měla jsem problém knihu dočíst a nepřišla mi v ničem originální.
Tahle kniha je neskutečná jízda. Nejíte, nespíte, jen čtete, máte toho plnou hlavu.
Je pravda, že konec je tak trochu až divadelní, ale i přesto jsem si to moc užila!
Neobvyklý milostný trojúhelník odehrávající se v 50.letech vás zavede do okamžiků plných lásky, nejistoty, zoufalství, touhy, strachu, naděje.
Krásný příběh. Na hlavní hrdiny jsem myslela ještě dlouho po dočtení.
Tahle knížka je plná zla, bezmoci, bolesti. Zároveň plná odvahy, síly, lásky. A hlavně je skutečná.
Nedávno jsem v nějaké internetové diskuzi četla komentář ,,Proč si tohle pořád připomínáme? Vždyť už je to tak dlouho, co se to dělo. Dnes se dějou důležitější věci."
Ne, ne a ne! Tohle se musí připomínat, o tomhle se musí číst, tohle se musí učit.
Moje třetí přečtená kniha autora a opět nadšení. Prostředí, postavy, styl psaní, zločin na pozadí mezilidských vztahů - všechno funguje.
Na tuhle knihu jsem se tolik těšila. Ale ten skvělý námět z dob, kdy bylo velkou událostí navštívit lunapark či představení mentalisty, zabila plochost postav a nulové gradování příběhu.
Hájovna je rozhodně silný příběh. Nečekejte ale příběh propracovaný, který jde do hloubky. Tenhle se autorce vešel na 200 stran a je psán jednoduše a svižně, takže pokud hledáte knihu na jedno odpoledne, ideální.
Co mi nesedělo, bylo autorčino používání vykřičníků - na každé stránce jich bylo několik a na mě osobně působily rušivým dojmem.
Mě tahle kniha bohužel zklamala, občas jsem se musela do čtení nutit. Námět je skvělý a originální, o tom žádná, ale zpracování trošku pokulhává. Nebyla jsem během čtení ani napnutá a na konci ani překvapená.
Neobvyklý, thrillerově laděný, příběh o záměně dvou dětí, ve kterém se autor věnuje tomu, jak se s tím dotyční popasují, a nechává celý příběh gradovat hlavně díky jedné z nejnesympatičtějších postav, s jakou jsem se kdy v knižním světě setkala.
Za mě rozhodně jedna z nejlepších knih od Delphine. Velice trefně tu popisuje, jak probíhá a hlavně jaké následky může mít dnešní trend - rodičovské influencerství. Tuhle knížku rozhodně doporučuju a po přečtení ji, prosím, šiřte dál. Je to rozhodně potřeba.
Tohle rozhodně nečtěte večer, ani v noci.
A už vůbec to nečtěte v noci po tom, co jste viděli horor (chybama se člověk učí).
Odlehlej hotel, původně sanatorium, hory, bouře a sníh. Hodně sněhu.
A když do tohohle hotelu přijede pár lidí nevyrovnaných se svojí minulostí, je o zábavu postaráno.
Autorce se povedla ta plíživá atmosféra na jedničku. Až jsem měla sama chuť se do toho hotelu podívat a zažít tam jednu zasněženou noc.
Trošku mě zklamalo, že hlavní roli sice hrálo i tohle místo, ale upozadilo ho množství lidských problémů a selhání.
Možná by příběhu prospělo i trošku nadpřirozena, kdoví? Ale nebojte se - mrtvol a krve se tady taky dočkáte.
Že začátku jsem se nemohl začíst, protože příběh je psaný hodně jednoduše. Naštěstí jsem se nenechala odradit - hodně silná kniha, silná a skvělá.
I když je tu pár nesrovnalostí, odpouštím to autorce, protože tohle je jí povedlo.
Je to svižné, akční, bála jsem se.
Delphine je sázka na jistotu.
Delphine totiž píše jako nikdo jiný.
Noc nic nezadrží je pro mě o jeden stupínek slabší knížka než autorčiny ostatní, přesto je čtivá, je plná emocí, lásky, naděje i zklamání.
Příběh několika generací a příběh toho, že čím víc se ponoříte do minulosti, tím víc vás může zasáhnout to, co objevíte.
Mizení je moje druhá přečtená knížka od tohoto autora a užila jsem si ji ještě o kousek víc než tu první.
Trošku drsnější detektivní příběh otevírající témata jako je rasismus, opuštěné děti, finanční problémy.
A i když mám ráda propracovanější příběhy, Jiří si mě získal tím, že píše čtivě, přehledně, zbytečně neodbočuje. Tak má podle mě správná detektivka vypadat. Zhltnete ji, ani nebudete vědět jak.
Miluju, jak André Aciman píše. Prostě miluju.
Chtěla bych umět mluvit a psát o pocitech tak jako on.
V hrdinech jeho knížek vidím často sama sebe. Společně s nimi vnímám, zamilovávám se, prožívám.
Vím, že tohle sedne málokomu, mě si ale autor získal.