Zuzaana

Pro mne velmi pomalé tempo děje, nekonečné popisy odvádějící od tématu, příběh však chytlavý a detektiv neskutečný sympaťák.

Přečetla jsem všechny autorčiny knihy, Vrány považuji za nejslabší. Příběh velmi smutný, nicméně postavy se kromě Báry nijak nevyvíjí, chyběla mi propracovanost prostředí, které jsem obdivovala v předchozích knihách.

Začala jsem poslouchat jako audio-knihu a musím říci, že mne dílko opravdu zaujalo. Zjistíte, co vše lze jako byliny sbírat, k čemu se dají použít a na pozadí toho prožijete napínavý příběh. Tušíte, že hrdinka nedopadne dobře. Nechápete, že inteligentní žena si ničí život a na druhou stranu nám své chování celkem pragmaticky komentuje. Neveselé čtení, nicméně dobře zpracované.

Úplně jiná kniha K. Tučkové a opět výborná. Také jsme měla obavy z divadelní hry, opravdu zbytečně. Myslím, že tato forma je výtečně zvolena ke zpracování tak krátkého a výjimečného života. Byla jsem unesena i grafickým zpracováním knihy.

Knížku jsem přečetla za jeden večer, takže opět dobrá detektivka. Mám pocit, že některé zápletky již autorka použila v předchozích knihách.

Nejprve jsem se nemohla začít, dokonce uvažovala, zda knihu dočtu, pokus o vtip byl snad v každé druhé větě. Jakmile však se však objevilo několik vazeb na nedaleký most sebevrahů, bylo jasné, že nepůjde jen o humoristický román. A pokud si přečtete i poděkování autora na konci knihy, vše do sebe dokonale zapadá.

V minulosti jsem se do knihy nedokázala začíst a vzdala to. A nyní se mi naskytla v podobě audioknihy a byla jsem nadšená.

Od autorky jsem přečetla již druhou knihu ( v obou případech šlo o dar) a stále jsem se nezbavilo pocitu, že autorčin styl, z poloviny jen popisny balast, mi opravdu nesedí. Srovnání se Šikmým kostelem neni na místě, úplně jiná úroveň. Doufám, že další knihu již nedostanu, čtu vždy všechny darované knihy.

Za mne autorčina poslední přečtená a jednoznačně nejslabší kniha. Děj se neskutečně vlekl.

Jen výjimečně knihu nedočtu, nyní takto po přečtení poloviny činím. Forma je opravdu neobvyklá.

Musím říci, že jsem ještě nečetla knihu hodnocenou na Databázi knih vyšším procentem a tudíž jsem čekala něco "opravdu" mimořádného. Příběh mne chvílemi i nebavil, některé pasáže se v časově oddělených kapitolách opakovaly. Přesto ráda půjdu zkusit i další autorovy knihy, protože psát umí.

Kniha mne osobně oslovila. Bilancování života a krutost africké přírody. Autorčina nejlepší kniha.

Půlka knihy celkem zábavné čtení, dočíst pak už pro mne byl nadlidský výkon. Celkově zklamání.

Knihu jsem začala číst aniž bych tušila, oč má jít. Musím říci, že tajemství mne opravdu přitáhlo, četla jsem s napětím a po každé povídce přemýšlela, případně se o pár stránek vracela. A v této knize jsem to opravdu ocenila, což se mi nestává často!

Autorčiny knihy jsem četla v pořadí od nejnovějších, tudíž tato kniha byla velkým zklamáním. Považuji ji za autorčinu psychoterapii, vypsání se z osobních traumat.