zuzu8480 | Komentáře u knih | Databáze knih

zuzu8480 zuzu8480 komentáře u knih

Spasitel Spasitel Andy Weir

Knihu jsem četla pouze kvůli čtenářské výzvě a určitě to není můj šálek kávy. Spousta výpočtu, technických popisů apod., obyčejný profesor, který zachrání svět.. psáno hezky, čtivě, ale téma, které mě nebere. Byla dřina to dočíst :-D

27.07.2023 4 z 5

Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Jedna z knih,u kterých člověk do poslední chvíle netuší konec! Čteno v rámci čtenářské výzvy.

21.05.2022 5 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Tenká knížka, ale nějak jsem se nemohla začíst. Myslím, že některé publikace by měli číst až dospělí, že dětem na základní škole to neřekne to, co by mělo.

13.05.2022 4 z 5

Šepot včel Šepot včel Sofía Segovia

Krásná kniha. Často se mi stává,že mám rozečtených několik najednou a čtu tak nějak všechny dohromady,ale někdy je jedna ze všech něčím výjimečná a proto ostatní dočasně odložím. A takovou teď byla Šepot včel. Čteno v rámci čtenářské výzvy.

24.04.2022 5 z 5

Muž, který už nezavolal Muž, který už nezavolal Rosie Walsh

chvilku mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, přišlo mi, že to bude nějaká klasika láska pro náctileté, ale ve finále byla fajn a napsaná tak, že jsem netušila, kdo vlastně umřel a kdo ne. i když jak skončí, bylo jasné hned od počátku :-)

22.03.2022 5 z 5

Medvěd, který nebyl Medvěd, který nebyl Frank Tashlin

to ale vůbec není kniha jen pro děti. tu by měla číst spousta dospělých...

03.09.2021 5 z 5

Gejša Gejša Arthur Golden

Trochu pomalejší děj a některé úseky mě moc nebavily, ale jinak krásné poznání pro mě neznámé kultury. Kniha i film moc krásné.

07.05.2020 5 z 5

Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Četla jsem názory o tom, že toto je autorčina nejslabší kniha. Možná. Pořád je ale psaná tak, že člověk se nechce odtrhnout. Že stejně si na konci řekněte "toto jsem nečekal".

02.05.2020 5 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Kniha se četla moc dobře, byla napínavá. Trochu k neuvěření, že Mia zvládnula své stavy sama bez pomoci a pachatel celouknihu bezvadně uniká a nedělá chyby a nakonec je "dopaden" malou holkou, ale v dnešní době amerických filmů už se nedivím ničemu. Kapitoly jsou napínavé, nutí vás to číst další a další.

15.04.2020 4 z 5

Sběrači borůvek Sběrači borůvek Amanda Peters

Knihu jsem půjčila na základě doporučení a v knihovně jsem si na ni musela "vystát " slušnou řadu. Četlo se moc hezky, jednu hvězdičku strhávám za to,že hned na začátku bylo jasné,kdo je Norma a Ruthie, ale líbil se mi styl vyprávění dvěma lidmi a přeskakovaní mezi přítomnosti a minulostí v rámci jedno kapitoly.

30.01.2025 4 z 5

Já jsem hlad Já jsem hlad Petra Dvořáková

Kniha jako taková se mi nečetla dobře, každopádně oceňuji odhalení autorčina soukromí a díky tomu vlastně více chápu její další tvorbu, např. Vrány.

02.08.2024 5 z 5

Jestli to řekneš... Jestli to řekneš... Gregg Olsen

Ani nevím,jak se mi kniha dostala do ruky, nespíš mě zaujala při procházení knihovnou..Nejdřív mi vadil styl psaní, ale potom jsem zjistila, že je to vlastně pravdivý příběh a kniha čerpala z výpovědí svědků. Neskutečné zvěrstva..hlava mi to nebere. Bylo to těžké čtení.

02.08.2024 4 z 5

Balada pro Emily Balada pro Emily Jarmila Stráníková

Strach je silná emoce, dokáže zhmotňovat i největší noční můry. A příšerám, o nichž si myslíme, že jsou blízko, je lepší nevěnovat pozornost. Pak totiž odejdou...Musí odejít, protože je nekrmíme svým strachem.
Jsem posera, horory a hororové knihy nemám ráda. To každopádně nic nemění na tom, že tato kniha se četla sama a ač jsem si na začátku myslela, že jsem záhadě přišla na kloub, opak byl pravdou. Tři časové linie mě moc bavily a ten konec...přečtěte!

17.04.2024 5 z 5

Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala Lucie Macháčková

Mně se líbilo moc, takové pohodové letní čtení, u kterého se člověk zasměje.

17.02.2024 5 z 5

Pod španělským sluncem Pod španělským sluncem Jenny Oliver

Měla jsem strach,že se mi do ruky dostala nějaká slaďárna a to není můj oblíbený žánr,ale mile překvapilo. Při čtení knihy jsem měla chuť vydat se do Španělska a tam v kavárně popíjet kávu, dávat si churros a poslouchat španělštinu a šumění moře. Žádný extra složitý příběh, opravdu letní pohodové čtení.

25.01.2024 5 z 5

Co jsme si nikdy neřekli Co jsme si nikdy neřekli Yasmin Rahman

Mně se kniha moc líbila. Neměla jsem od ní žádná očekávání, sáhnula jsem po ní jen kvůli čtenářské výzvě a myslela si, že to bude nějaká slaďárna young adult, ale jako matce dospívající dcery se mi četla se smutkem. Nikdy nemůžete vědět, co se -náctiletým honí hlavou, i když máte dobrý vztah a otevřeně si povídáte o všech možných tématech. Bylo mi z knihy smutno a jsem ráda, že se mi dostala do ruky.

15.01.2024 5 z 5

Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Hezká oddechovka,nic náročného

09.09.2023 4 z 5

Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Kniha má velmi dobre hodnocení,ale mě až tak neuchválila. Sem tam jsem se ztrácela v postavách a začátek bych docela nuda, pořád jsem čekala na to velké soudní přelíčení. Co se mi na knize líbilo bylo vyprávění očima dítěte a ta dětská moudrost pro spravedlnost, jednoduchost života, nevinnost.

13.06.2023 3 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Hodně jsem o knize četla chválu od teenagerů,ale rozhodně si své příznivce najde i mezi dospělými. Fantasy mi nikdy nic neříkalo a světě div se,v polovině (předpokládám) života jsem mu přišla na chuť. Příběh je to čtivý a propracovaný a zvrat na konci nečekaný. Takže už se těším na druhý díl a ostatním určitě doporučuji,stojí za přečtení.

22.01.2023 4 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Nikdy jsem nebyla na fantasy a podobne "neskutečné " žánry,ale toto mě tuze bavilo!

06.11.2022 5 z 5