Evoluce českého jídla recenze
Christian Szabo
Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou ptali a ptají, je: Co je typické české jídlo? Jak se ukázalo, odpověď vůbec není jednoduchá! A tak autor prostudoval desítky knih spojených s historií jídla. Časem si uvědomil, že ani místní, natož turisté, o historii českého jídla moc nevědí. Proto vznikla tato kniha. Najdete v ní informace, které by měly zpochybnit stereotypy o české kuchyni, inspirovat kuchaře při vytváření moderní české kuchyně a hlavně pobavit, protože pevně doufáme, že příběh historie českého jídla vás zaujme stejně jako nás.... celý text
Vtipná a zajímavá historie našeho stravování, taková je Evoluce českého jídla Terkaodkafe
Myslíte si, že tradiční česká kuchyně je těžká a tučná? Založená hlavně na mase a mouce s minimem zeleniny? V historii to tak vůbec nebylo. O tom vás ...celý text recenze
- Evoluce českého jídla – mimořádně záslužná a erudovaná publikace / Stanislav Polauf, webmagazin.cz
- V české kuchyni je toho zdravého více než dost. Nebo alespoň bylo… / Jan Lukavec, iLiteratura.cz