Ahinka Ahinka komentáře u knih

☰ menu

Anna Klevská: Královna s tajemstvím Anna Klevská: Královna s tajemstvím Alison Weir

Nemůžu jinak, než se zase opakovat a chválit další knihu ze serie. Opět se četlo skvěle a opět oceňuji skvělý styl a detaily. Vdát se za Jindřicha žádná výhra....

09.10.2024 5 z 5


Jana Seymourová - Laskavá královna Jana Seymourová - Laskavá královna Alison Weir

Kniha opět zajímavá a čtivá, to život Jany byl trochu nudnější než u předchozích královen. I když byla to nudnost, laskavost, nebo taktika? Ale to nebránilo tomu, aby mě to zase naprosto vtáhlo do děje. Oceňuji, že velmi příjemnou formou se dozvídám hromadu informací obohacené o zajímavé detaily. Líbil se mi pohled ze třetí strany na královu "velkou věc". A emotivní konec jsem prožívala a pak se následně těšila z autorčina doslovu, kde je vše ještě hezky doplněno. Nemůžu jinak, než se hned pustit do pokračování.

04.10.2024 5 z 5


Anna Boleynová - Králova posedlost Anna Boleynová - Králova posedlost Alison Weir

Těžko říct a dohledat pravdu, ale spisovatelka odvedla skvělou práci. Líbí se mi styl jakým je kniha napsána. Na jedné straně strohý letopočet a na té druhé krásný popis šatů nebo snídaně. Skvěle vylíčena doba a nadvláda mužů a všude plno intrik a pletich. Hodně mě zaujal i emotivní poslední den Anny. Působí vše věrohodně a mě to plně vtáhlo do děje 16 století a života Anny Boleynové.

15.09.2024 5 z 5


Hvězda Elfů Hvězda Elfů Tracy Hickman

Mohlo to být zase sakra dobrý, ale jen kdyby to nebylo tak únavně natahovaný. Opět zajímavé prostředí i postavy jako třeba originální Titáni. Zklamalo a znudilo mě to tak, že do dalšího dílu se mi ani nechce.

15.09.2024 3 z 5


Buzz Buzz Anders de la Motte

Jak jsem byla nadšená z prvního dílu, tak jsem zklamaná z druhého. Mám ráda když se dějové line střídají, ale tady mi to nesedlo a nemohla jsem se začíst. Tím pádem mě to nebavilo navzdory zajímavému tématu.

15.09.2024 3 z 5


Kateřina Aragonská: Pravá královna Kateřina Aragonská: Pravá královna Alison Weir

Pro mě nejlepší způsob, jak se dozvědět víc z dob Tudorovců a zábavnou a poutavou formou si zapamatovat plno informací. Kateřina byla bezesporu silná žena a já si při čtení stále připomínala jaké štěstí mám že žiju v době která podporuje rovnoprávnost a svobodu volby. V očích Kateřiny Aragonské byla Anna Boleynová velká mrcha a já se už těším na druhý díl, kde předpokládám bude zase pohled Anny mimo jiné na stejné situace a já budu mít srovnání a ucelenější pohled.

05.09.2024 5 z 5


Game Game Anders de la Motte

Parádní promyšlený konspirační příběh. A říkám si, kdo všechno hraje, kdo všechno v tom jede? Zároveň se částečně rozplétá minulost což taky hezky vše dokresluje. Navíc mám ráda, když si s knižní postavou utvořím "vztah" a tím víc si užívám a prožívám děj. A tady se to povedlo. HP jakože takový lůzr mě ze začátku docela štval. Postupně s napínavým dějem a odhalováním záhadné hry jsem si Henrika oblíbila a řádně mu fandila. Záhadný konec mě jen navnadil na druhý díl.

02.09.2024 5 z 5


Dračí křídlo Dračí křídlo Tracy Hickman

Haplo, Arian, Svět Oblohy, svazek 1....
Hodně mě zaujal magický svět dělící se na říše, které obývají různé rasy. Bavilo mě postupně poznávat a rozplétat záhady pro mě nového světa. Haplo, Hugh, Limbek, Alfréd a další postavy jsou parádně vykreslený a originální. Jasně že mám své oblíbence. Ale taky mám spoustu otázek a věřím, že v dalších dílech se mi dostane odpovědí.

02.09.2024 5 z 5


Příchuť zla Příchuť zla Wendy Dranfield

I třetí díl si udržel napínavost a stále mě ty nečekané zvraty překvapovaly a bavily. Silnou stránkou této série jsou samotní vyšetřovatelé a hlavně jsem si oblíbila Brodyho.

25.08.2024 5 z 5


Volání o pomoc Volání o pomoc Wendy Dranfield

Opět skvělé a snad ještě lepší jak první díl. Dostalo se mi odpovědí na spoustu otázek ohledně Madison a zároveň se vyšetřil další zapeklitý případ kdy vše souvisí se vším.

21.08.2024 5 z 5


Kronika konce světa Kronika konce světa Shigor Birdman (p)

Brněnské postapo no super! Zajímavé hlavní postavy, ale hodně mě bavily i ty vedlejší. Taky kladně hodnotím i zase trochu jiné pojetí zombie. Rozhodně zajímavé čtení, jednoduché ale dobré.

16.08.2024 4 z 5


Pád do tmy Pád do tmy Wendy Dranfield

Zajímavá vyšetřovatelská trojice (ano i toho chlupáče počítám) v kombinaci s pěkně zamotaným případem tvoří dokonalou detektivku.

15.08.2024 5 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Snažila jsem se klišé a naivitu ignorovat. Hlavně jsem si užívala svět draků, který mě naopak dost fascinoval a bavil.

14.08.2024 3 z 5


Poslední slovo Poslední slovo Taylor Adams

Raději dávám plný počet hvězd a kladný komentář.... já jen kdyby nahodou, pro jistotu, ať pak taky nemám problémy :)) Ale jo, líbilo se mi to. Začátek trochu záhadný, ale pak se to rozjelo a konec byl docela divoký.

12.08.2024 5 z 5


Anatómia lží Anatómia lží Freida McFadden

Od začátku jsem vnímala, že nebude vše tak jak se zprvu jeví, že určitě zdání klame. Ale vůbec jsem netušila jakým směrem to bude pokračovat a že konec bude jedno velké překvapení. Další parádní počin od této autorky. Její knihy mě prostě baví a opět ukázala že umí.

08.08.2024 5 z 5


Tráva Tráva Anya Martin

Pořád se nemůžu rozhodnout jestli se mi to vlastně líbilo nebo ne. Hodně zvláštní příběh, ale zaujal to je pravda. Taková bizarní láska z bažin. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc se přikláním ke kladnějšímu hodnocení.

01.08.2024 4 z 5


Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Dobře a tak jakoby v poklidu popsané propletené vztahy a žití v Lověšicích. Ale co mě dostalo a co knihu v mých očích hodně vyzdvihlo, tak až závěr knihy. Na posledních stránkách je popsán nejen hrůzný masakr, ale i to jaké další následky to mělo. Vyvolalo to ve mě velké emoce a takovou zvědavost až jsem si další informace musela dohledat. Škoda jen, že tomu není věnována větší část. Ale i tak díky za takové knihy.

27.07.2024 5 z 5


Barbaři z ledové planety Barbaři z ledové planety Ruby Dixon

Romantické scifi porno. Zvláštní a nevšední kombinace, ale funguje to parádně. Skvělá volba na odpočinkové čtení, kdy jsem si jen užívala originalitu a bizarnost. Jsem single a takového barbara bych s radostí brala hned :))

24.07.2024 5 z 5