Akléda_ Akléda_ komentáře u knih

Habibi Habibi Baja Dolce

Víceméně jsem dostala to co jsem chtěla a ve výsledku jsem spokojená. Četlo se to hezky, ta ořízka je NÁDHERNÁ a já se do příběhu dokázala dostat a užít si ho. Erotické scény se mi líbily, i když to vždycky vyšlo tak, že jsem je zrovna četla někde v buse. Dokonce jsem čekala, že jich tam bude víc. Cassie jako hlavní hrdinku jsem si kupodivu oblíbila dost, líbilo se mi, jak si nenechala **** na hlavu a dokázala se postavit sama za sebe. Bylo to fakt vášnivé čtení, ve kterém mě bavilo i to, že ta jiskra mezi nimi fungovala a udržovala mě ve stavu, kdy jsem pořád chtěla víc. To se moc povedlo a doufám, že se třeba v budoucnu dočkáme druhého dílu i u nás, byla bych za to moc ráda. První půlka knížky je teda za mě lepší než ta druhá, v té se už trochu točíme v kruzích a děje se tam pořád to samé. Bylo ale fajn kam až se to vystupňovalo. Konec jako takový byl za mě až moc přeslazený, nemyslím si, že by tento konec odpovídal tomu, jak se postavy chovaly v průběhu knihy. Na druhou stranu jsem ale i trochu ráda, že dostaly svůj "hezký" konec. Cením i to, že se autorka snažila zapojit nemoc, musím ale říct, že jsem to úplně nepochopila a bylo by fajn, kdyby se to v knize objevilo už mnohem dříve, takhle jsem byla akorát zmatená a přišlo mi to trochu na sílu. Dává to sice smysl, ale byla bych ráda za nějaké větší vysvětlení a práci s tím prvkem po celou dobu, ne až na konci knihy. Celkově jsem ale spokojená, dostala jsem to co jsem chtěla a pokud hledáte nějakou temnou erotiku, tohle by mohlo být ono.

03.06.2023 3 z 5

Domeček pro panenky (Nora) Domeček pro panenky (Nora) Henrik Ibsen

Kdybych přečetla jen první polovinu knihy tak napíšu, že se hlavní hrdinka nedala vystát a proto to bylo děsné. Já mám ale knížku přečtenou celou, takže můžu říct, že vzhledem ke konci a k tomu, jak se to všechno celkově vyvinulo Nory chování dává smysl a já tak nemám úplně důvod do něho rýt. Knížka to byla velice zajímavá, četla se dobře a vlastně se odehrává na poměrně malém časovém prostoru i s malým množstvím postav, ale stejně to bylo zvládnuto skvěle. Někde v půlce jsem se bála, že se to ubírá směrem ke klasickému dramatu alá komedie del arte, naštěstí se tomu tak ale nestalo. Knížka se mi líbila a jsem ráda, že jsem si jí přečetla, mezi moje top top klasiky se ale nezařadí.

05.05.2023 4 z 5

Král Oidipús Král Oidipús Sofoklés

Král Oidipús nebude jedním z mých nejoblíbenějších dramat ever, ale užila jsem si to, i když to zvlášť ze začátku bylo trochu náročné. V celé knížce jsme totiž svědky poměrně dlouhých replik, které mi že začátku dělaly trochu problém, protože jsem u nich nedokázala udržet pozornost a bála jsem se, že mě to nebude bavit. Pak jsem se do toho ale trochu dostala a když se začalo odhalovat kdo s kým kde a jak tak jsem začala být docela zainteresovaná do celé věci až tak, že mě to vlastně nakonec bavilo. Rozhodně mi pomohlo vidět to zpracované i jako činohru v Národním divadle, jinak bych byla asi dost ztracená. Úplně netoužím po tom, si to u maturity vytáhnout, ale v případě že by se to stalo si myslím, že by to mělo být v pohodě.

05.05.2023 3 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Je hrozně těžké srovnávat to s jedničkou, ale přeci jen musím říct, že tohle se mi možná líbilo ještě o malinko víc. Opět jsem si extrémně zamilovala ty postavy, budující se romantickou linku, svět a i celou tu magii, ať už tu Kivy nebo Jarena. Život v paláci, to, jak se tam k ní ostatní chovají, to bylo tak neskutečně nádherné. Narozdíl od Kivy sestry, která se s tím opravdu nepáře. Občas mě až překvapovalo, jak rozdílné byly. Bavilo mě to číst, opět to bylo nabité akcí, zároveň tomu ale nechybí ani humor a ani romantika. Překvapivých zvratů se opět dočkáme požehnaně a ten úplný konec jsem fakt nečekala! Kdyby tam nebylo těch posledních pár řádků tak nejsem tolik odvařená, protože mi to, jak se to ve výsledku vyvrbilo trochu vadilo. Takhle jsem ale zůstala s otevřenou pusou a neskutečně se těším, ale zároveň i bojím, co dalšího autorka vymyslí.

04.05.2023 4 z 5

Křídla vážky Křídla vážky Michaela Dopitová

(SPOILER) No, tak tady jsem byla bohužel zklamaná. Ráda objevuji české autory a ještě radši jsem, když můžu jejich knížky doporučovat dál, což se u Křídel vážky bohužel nestane. Nedokázala jsem si najít cestu k postavám, Elena mi přišla dost roztěkaná a nedokázala jsem se s ní kvůli tomu sžít. U Tadeáše mi zase přišlo, že ty jeho dvě stránky nejdou vůbec dohromady, nějak mi to nezapadalo. Přišlo mi to, jako bych se snažila zapojit USB do počítače a ten mi stále vyhazoval okno "nekompatibilní". Fajn mi přišel Jáchym (jehož jméno jsem teď dolovala z paměti a stejně si nejsem jistá, zda je správné) ale jedna postava to úplně nezachrání, no. Líbilo se mi to prostředí a hlavně slang, kdy jsem se jako skoro pražačka fakt bavila. Četlo se to příjemně a i když mi přišlo že ani ta romantika nebyla úplně závratně boží, tak jsem si to užívala. Dokud nepřišel konec. Ten byl zaprvé extrémně rychlý a za druhé velmi podobný After. Nemám nic proti inspiraci, ani nevím jestli to je ze strany autorky záměr, ale troufám si říct, že pokud jste viděli první díl After, tak víte jak skončí Křídla vážky. Konec jako takový by mi asi nevadil, ale sem mi to nesedělo, nehodilo se to, bylo to rychlé a shodilo to celou knížku, což mě mrzelo. Za mě tedy nakonec bohužel zklamání a obávám se, že za chvíli si už knížku nebudu vůbec pamatovat.

27.02.2023 2 z 5

Cílovníci Cílovníci Eva Papoušková

Jako takhle, já asi chápu co mi tahle knížka měla dát a proč existuje, jen se to u mě nesetkalo s úspěchem. Cílovníci popisují události války očima malého kluka, což je bezpochyby velmi zajímavý styl vyprávění, nicméně mně to nesedlo. Velmi krátké kapitoly přispívaly tomu, že se to rychle četlo, stejně tak spousta ilustrací, které byly opravdu nádherné. Já jsem ale po dočtení neměla pocit, že by to ve mně cokoli vyvolalo. Možná je to tím, že nemám absolutně žádný historický kontext a v případě, že mi ho nedá právě hlavní hrdina, tak jsem ztracená a nedává mi to smysl. Myslím si ale, že by tohle mohla být ideální knížka třeba do školy na první stupeň nebo pro rodiče s dětmi, kteří budou umět dětem vysvětlit co se v té době dělo a proč to fungovalo zrovna takhle. V tom případě si myslím, že je tahle knížka ideální. Mně to nesedlo, nedalo mi to nic a nejspíš na knížku brzy zapomenu.

27.02.2023 2 z 5

Wíbuch Plýny Wíbuch Plýny Jeffrey Patrick Kinney

Nebudeme si lhát do kapsy, já čtu Poseroutku čistě kvůli té vlně nostalgie, kterou při čtení zažívám. Už pár let nejsem cílovka, ale čtení mě stejně baví a k postavám se ráda vracím. Musím říct, že v tomhle díle mě autor dost překvapil, protože to bylo originální a nijak to nevykrádalo předchozí díly. Bylo to vtipné, svižné, přečteno jsem měla za hodinku a půl, odpočinula jsem si a prostě mě to bavilo. Dostala jsem to, co jsem chtěla a to mi stačí. Pokud máte ovšem ve svém okolí někoho v mladších náct letech, věřím tomu, že si celou sérii zamiluje.

11.01.2023 3 z 5

Zlomky nekonečna Zlomky nekonečna Adéla Rosípalová

Tak tahle knížka mě totálně zničila. U některých knížek se stane, že se mě dotknou a jejich čtení bolí, pak mě ale dokáží poskládat dohromady. Zlomky nekonečna mě jen zlomily, pak na mě šlapaly, rozsedly mě, přidusily a já na konci zůstala ubrečená se zlomeným srdcem. Takové bylo čtení téhle knížky. I když to ale bolelo, neznamená to, že byste si knížku neměli chtít přečíst! Tahle knížka má totiž všechno. Většinou mám ráda, když se čtou knížky rychle, tady jsem ale záměrně četla po kouskách, dávkovala si to a užívala si každou větu. Už od začátku je zde spousta nádherných myšlenek, takže jsem musela lepíkovat hned při čtení, protože vypisování mě až moc vytrhávalo z příběhu. Erika i Matta jsem si neskutečně zamilovala a to co měli mezi sebou? Panebože, to bylo tak úžasné! Milovala jsem každou jejich scénu, dotek a dialog, nedokázala jsem se jich nabažit a o to více mi rvalo srdce to, že jim osud nepřál. Nemoc si bohužel holt nevybírá a není to vůbec fér. Pro mě jako pro člověka, který přišel o svou milovanou osobu kvůli rakovině tohle čtení bylo ještě o pár stupňů náročnější a fakt to bolelo. Tahle knížka je prostě jako život. Bolí to, ale to neznamená že tam nejsou i krásné okamžiky které za to stojí. Autorka bravurně pracuje se slovy, užívala jsem si každou větu, nechtěla jsem aby příběh skočil a takové pouto jaké měl Matt s Erikem bych přála úplně každému. Občas jsem si u čtení až říkala, že autorce musel někdo extrémně ublížit, když byla schopná napsat knížku, plnou tolika bolesti. Děkuju za taková díla, klaním se, tleskám a s nadšením budu očekávat další autorčinu knihu. Protože jedno zlomené srdce je málo.

22.12.2022 5 z 5

Ex v éteru Ex v éteru Rachel Lynn Solomon

Vzhledem k tomu, že znám knížku ze zahraničí a vím jaké tam má ohlasy, nemohla jsem se jinak než těšit na její vydání u nás. A že bylo na co se těšit! Modlila jsem se, aby v knížce fungovalo to hlavní - vtip a romantika - a obojí bylo úplně úžasné. Culila jsem se u toho, smála jsem se a hlavně v druhé polovině jsem si fakt užívala tu romantickou linku. Je tam i troška peprnějších scén, což jsem si taky zamilovala. Vztah mezi Dominikem a Shay jsem si fakt oblíbila a i když jsem se s postavami ne vždycky ztotožňovala, celý příběh mě bavil. Na tom má významný podíl určitě i prostředí, ve kterém se příběh odehrává. Rozhlas, rádio, produkce, to je něco originálního, z podobného prostředí jsem ještě žádnou knížku nečetla. Navíc je to i prostředí které mě samotnou dost zajímá, takže jsem si to fakt užila. Knížka se úžasně četla a fakt mě bavila, zároveň si ale myslím, že první polovina knížky by se dala malinko urychlit a naopak konec více rozepsat. Epilog se mi líbil, ale poslední kapitola mi přišla moc rychlá na to, jak se děj vyvíjel v těch předchozích. Poslední věc, která mě fakt mrzí, ale zmínit ji musím, je korektura. Byly tady fakt základní a neomluvitelné chyby, které bijí do očí a mě to mrzelo. Vím, že na ději knížky to nic nemění, ale když je vidět že se knížce nikdo dostatečně nevěnoval, tak mě to holt mrzí. Bohužel to ani není poprvé co se mi to u nakladatelství Red stalo, tak snad si to někdo vezme k srdci. Jinak ale moc povedená romantická komedie, která mě celou dobu bavila a skvěle se četla.

26.10.2022 4 z 5

O čarodějnici, která se nenechala upálit O čarodějnici, která se nenechala upálit Amanda Lovelace

Z moderní poezie moc načteno nemám, ale Amanda Lovelace je mi rozhodně milejší než Rupi Kaur. Tahle knížka na mě ale zapůsobila rozhodně méně než její předchozí, občas mi to přišlo až takové na sílu feministické, jen aby si autorka něco dokázala. Bylo tu výrazně méně básní kdy jsem lepíkovala, zvlášť v poslední části. Zároveň se mi ale pořád líbily určité myšlenky a celé poselství mi přišlo fajn. Také si myslím že by pomohlo kdybych knížku nečetla tak dlouho. Měla jsem to takhle až moc rozkouskované a pořádně si nedokázala složit z těch útržků názor. Celkově jsem oproti minulé knížce trochu zklamaná, propadák to ale rozhodně není a od autorky bych ráda zkusila do třetice ještě nějaké její dílo.

05.09.2022 3 z 5

XOXO XOXO Axie Oh

Čekala jsem příjemnou oddechovku ze zajímavého prostředí a přesně to jsem dostala. Prostředí kpopu a Korey, moci vidět jak to tam funguje a objevit tak nové prostředí za mě bylo moc fajn. I přes to, že moje znalosti v kpopu jsou prakticky nulové mě to bavilo číst a moc jsem si to užila. Paradoxně mě moc nezaujala romantická linka, protože mi přišlo že do půlky knížky se skoro nebavili, chtěli být kamarádi a pak se zničeho nic rozhodli, že spolu budou chodit. Moc jsem jim to nevěřila a nevěděla jsem odkud se to vzalo, ale ok. Co mě naopak velmi bavilo byly postavy a kamarádské vztahy. Spolubydlící Jenny je totiž fakt boží a je mezi nimi takový hate to friends vztah, který mě fakt bavil, včetně toho pošťuchování. Ostatní vedlejší postavy jsem si taky oblíbila a bavily mě jejich vtípky a společné scénky. Líbili se mi i členové skupiny Xoxo, podle které je celá knížka pojmenována. Navíc to bylo neskutečně čtivé, slupla jsem to za dva dny. Pokud nejste úplně na romantiku, ale baví vás spíše přátelství v knihách a rádi byste knížku z originálního prostředí, rozhodně Xoxo zkuste.

15.08.2022 4 z 5

Na dostřel Na dostřel Taylor Adams

Musím zmínit že předchozí knížka od autora se mi nelíbila. Tohle bylo lepší, ale stejně to nebylo úplně ono. Nebyla jsem moc napjatá a knížku jsem dokázala odložit klidně v průběhu kapitoly, což se mi moc nestává. Už od začátku víme kdo střílí, takže mě zajímalo proč to dělá, proč tyhle oběti, jak si je vybral a jak o nich ví tolik věcí. To jsem se ale nedozvěděla. Zhruba od půlky se jen přesouváme v poušti a snažíme se přežít a teď to bude trochu paradox, ale vadilo mi jak to bylo nereálné. Jakože, jo, není pravděpodobné že uvíznete v poušti a bude se vás někdo pokoušet zabít. Ale když už, jsem si téměř jistá že by to neskončilo takhle. K postavám jsem neměla skoro žádnou vazbu, ale to mi u tohoto žánru nevadí. Překvapovalo mě, kolik různých chytrých věci byl James schopný vymyslet, tím mě neustále překvapoval. Za mě lepší než autorova předchozí knížka, ale doufám že mi knížky jiného autora v tomto žánru budou sedět víc.

10.08.2022 3 z 5

Třeťák Třeťák Ella Fever

Na Třeťák jsem všude slýchala pozitivní ohlasy a tak bylo logické, že moje očekávání budou velká. Jsem proto moc ráda, že mě knížka nezklamala. Příběh se četl docela rychle a celý mě moc bavil sledovat. Musím teda říct že mě dost překvapily dva úhly pohledu, protože jsem to nečekala a napoprvé mě to dost zmátlo. I Eriku jsem si ale dokázala oblíbit, akorát bych ocenila kdyby byly polské fráze více přeložené. Líbil se mi i vztah Míši a jejích rodičů, to bylo něco tak krásného. Ano, kdybych chtěla, mohla bych se tu rýpat v tom, že konec byl moc rychlý, knížka by mohla být o něco delší, právě pro dobro konce, že Eričina změna názoru sama na sebe a svojí orientaci byla moc rychlá a nepřirozená a hlavně, co mi vadilo nejvíce, že tam bylo dost chybějících mezer, čárek a teček. Korektura ale na příběhu nic nemění, takže od toho odhlédnu. Zbytek zmíněných věcí by knížce sice mohl snížit hodnocení, ale já se nakonec rozhodla dát 5* kvůli tomu co je tu nejdůležitější - transgender tématika. Celá kniha je na ní zaměřena dost, ale o to více je propracovaná. Já sama se dozvěděla spoustu nových informací, kolikrát jsem se zastavila při čtení a přemýšlela nad tím co a jak funguje a jak to do sebe zapadá. Knížka mě opravdu obohatila o nejednu myšlenku a to si myslím že je nejdůležitější. Co na tom, že knížka má drobné chybičky, za mě je nejvíc důležité že nenásilnou formou vzdělává, tak, že se o tématu budete chtít sami něco dozvědět a za informace z knížky budete jen a jen rádi. A proto dávám 5*, protože takové knížky jsou důležité a tahle je skvělá. Boří tabu, otevírá témata a odpovídá na otázky a to je to, co je potřeba pro to, aby všichni lidé měli stejná práva.

04.07.2022 5 z 5

Medovník s pepřem Medovník s pepřem Alena Adrianet Heinrichová

Hned na začátek je třeba říct, že tohle není kniha pro každého. Děje je tu pomálu, většina knížky se točí okolo pocitů hlavní hrdinky, jejího zamilování do Matyáše a toho, co s tím dělat. Mě to ale bavilo. Humor autorky mi sedl, nesmála jsem se sice nahlas, ale pobavila jsem se. Nebude to ale sednout každému, takže si myslím, že nejlepší tady bude zkusit ukázku a uvidíte. Největším bonusem téhle knížky je rozhodně její čtivost. Bavilo mě to číst, chtěla jsem se k příběhu vracet, stránky rychle ubíhaly a já tak zvládla bez problémů knížku přečíst za dva dny. Skvěle to vystihl můj přítel, který konstanoval, že kdykoli se mi podíval přes rameno, byl tam alkohol. To je pravda,v knížce se hodně pije, ale nijak to nevadilo, přišlo mi to reálné a nebylo to popsáno nijak extrémně. Hlavní hrdinka mě občas štvala a žádná z postav mi úplně nepřirostla k srdci, ale nebránilo mi to v tom si příběh užít. Konec byl až moc rychlý a to úplně zbytečně. Jako odpočinková NA knížka si ale myslím že je tohle fajn. Je dost možné, že za rok už si knížku pamatovat nebudu, teď jsem ale dostala to co jsem chtěla, vypnula jsem u toho a odpočinula si.

21.06.2022 3 z 5

Jedeme v tom spolu Jedeme v tom spolu Sarah Dessen

Doufala jsem, že dostanu příjemnou letní oddechovku, ale nejsem úplně spokojená. Největší problém téhle knížky je její délka. Pardon, ale 368 stran je na feel good romantiku fakt hodně a bylo to jak jsem se obávala ke škodě. Čtení mě nebavilo, neutíkalo mi to, nepomohly tomu ani extrémně dlouhé kapitoly. Ke knížce jsem neměla tendenci se vracet a do příběhu jsem se musela vždycky trochu nutit. Rozhodně to není nejhorší knížka ever, líbilo se mi, že Auden měla rozvedené rodiče,v reálu to je bohužel docela častý úkaz, tak jsem ráda že se začíná objevovat i v knížkách. Také tu byl dán velký důraz na samotnou hlavní hrdinku, její myšlenky byly sice zajímavé, ale moc mě samotná nebavila a na tolika stranách jsem rozhodně čekala větší posun. Bavila mě postava Eliho, toho jsem si oblíbila. Pokud se ale těšíte na romantiku, tak to běžte hledat jinam. Přišlo mi, že jejich vztah byl spíše kamarádský, byli si opravdu hodně blízcí, ale já tam žádné jiskřičky necítila. Vůbec. Celé mi to přišlo jako takový popis klasického teenage života, s tím rozdílem, že se tady nestane nic záživného. Pokud jste si někdy ve svých teenage letech říkali "já mám tak nudný život, nic nezažívám" tak to je přesně tady a mě to fakt nebavilo. Pokud vás ale příběh láká, můžu doporučit film, v češtině Letní úlet, na motivy knížky. Ten byl lepší, možná i proto, že je celý děj dost urychlený.

21.06.2022 2 z 5

Druhá tvář Kaie Druhá tvář Kaie Estelle Maskame

Tohle mě příjemně překvapilo. Jako jo, není to nic extra a rozhodně mě to nijak neobohatilo, ale to neznamená, že jsem si to neužila. Knížku jsem přečetla na dva zátahy, stránky mi mizely pod rukama a moc příjemně se to četlo. Vanessa je asi největším problémem celé knížky, prvních asi sedmdesát stran jsem ji fakt nedávala a to stejné se stalo na konci, kdy svá rozhodnutí měnila jako jarní počasí. Naštěstí tu byl Kai, který byl úplně boží. Trhlý a bláznivý kluk, který je ale gentleman a celému příběhu dodával humor. Jo Kai mě moc bavil a když spolu s ním na scéně byla Vanessa, hned byla snesitelnější. Téma úmrtí v rodině bylo zajímavé a jsem ráda že se do něho autorka pustila. Líbil se mi i vývoj otce, i když by mohl být asi trochu přirozenější. V některých částech, zvlášť poté co Harrison zveřejnil to video mi čtení bylo až nepříjemné, ale to bude spíše kvůli mým vlastním zkušenostem. Jako oddechovku s těžším tématem můžu doporučit, knížka má sice mouchy, ale i tak se mi moc líbila, takže pokud něco takového hledáte, zkuste tohle.

01.04.2022 3 z 5

Nikolina cesta Nikolina cesta Michaela Fišarová

Po letech, kdy mě tahle knížka pronásledovala, jsem se k ní konečně dostala a jsem za to opravdu ráda. I přes to, že nejsem cílovka jsem si knížku užila a jsem ráda že jsem se do ní pustila. Nikola mi ze začátku přišla trochu nesympatická a na svůj věk měla dost neodpovídající chování, ale pak se to zlepšilo. Knížka je napsána dost jednoduše, což mladšímu čtenáři vadit nebude, na mě to bylo málo do hloubky. Konec mě ale dostal a i přes to, že to bylo trochu urychlené se mi líbil a jsem za něj ráda. Teď to možná zní, že se mi knížka nelíbila, což vůbec není pravda. Jsem moc ráda, že se knížky s takovými tématy píší, zvlášť když jsou přímo cíleny pro děti, jako právě tahle.

18.02.2022 4 z 5

Letos v zimě Letos v zimě Alice Oseman

Tohle mě moc bavilo. Knížku jsem měla přečtenou za 48 minut, je to opravdu krátká jednohubka, u které jsem si ale výborně odpočinula. Mohla jsem se na celou rodinu Springových podívat očima Tori a Olivera, což pro mě byla nová zkušenost. Grafické zpracování je naprosto boží a celé to bylo moc roztomilé a já si to užila. První kapitola ze Solitaire mě na knihu dost nalákala, tak doufám že se k ní časem dostanu. Jako milovník Srdcerváčů jsem si to moc užila, pokud chcete nějakou vánoční knížku, nemáte moc času a máte rádi Srdcerváče, tohle je ideální volba.

22.12.2021 4 z 5

Nespatřeni Nespatřeni Shannon Messenger

Další díl z mé oblíbené série. SZM mi každým dílem přirůstají k srdci víc a víc a jsem neskutečně ráda, za u nás série vychází. Doufám, že dalších dílů se dočkáme brzy, zvláště po té poslední větě. Autorka umí kapitoly i celou knížku ukončit tak, že prostě chcete číst dál. Po celou dobu mě několikrát překvapila zvraty které jsem nečekala, četlo se to samo, stránky mi mizely pod rukama a celý příběh mě neskutečně bavil. I přes to, že je tohle už čtvrtý díl se autorka nekopíruje a stále má nápady, což je super. Postavy si zamilovávám čím dál tím víc a svět stejně tak. Tohle mě prostě baví a moc doufám, že si to jednou přečtou moje děti.

22.12.2021 4 z 5

Temné cesty Temné cesty Chevy Stevens (p)

Tak moc jsem se na tuhle knížku těšila, protože ta předchozí od autorky byla prostě boží... Achjo. Chtěla jsem temný thriller s neočekávanými zvraty u kterého budu valit bulvy a ono ne. Ze začátku mi přišlo, že hlavní hrdinka neměla vůbec důvod kohokoli z čehokoli podezřívat. V půlce knížky mi došlo, že se vlastně vůbec neřeší ta temná cesta na kterou jsem se těšila, což mě mrzelo, protože to rozhodně mělo potenciál a já vím, že autorka umí psát. Nechápu tedy, kde se stala chyba. Romantická linka za mě byla velké ne, postupem času to začalo být lepší, ale taková instalove no prostě ne, a to mi to normálně nevadí. Zvraty mě nedokázaly překvapit a když, tak už mi to vlastně celé bylo docela jedno a chtěla jsem mít prostě jen dočteno. Celé to mohlo být kratší a kvůli tomu, že jsem se nedokázala jakkoli vcítit do postav mi pak ve výsledku bylo jedno co se stane, protože mi na tom celém nezáleželo. V celé knížce bylo jen pár chvil kdy jsem měla tísnivý pocit. Sice mě kupodivu knížka docela bavila číst, ale jinak se mi na ní pozitiva hledají opravdu těžko. Věřte mi ale, že mě to fakt mrzí.

15.12.2021 1 z 5