aktijnov komentáře u knih
Nenáročná oddychovka na léto. Jen ten podtitul "vášnivá" je trochu přitažený za vlasy.
Po komentářích, které tady zazněly, se mi do knížky příliš nechtělo. Nakonec ale zvítězila zvědavost - bylo to mé první setkání s panem spisovatelem. A děkuji za ně.
Nalezeno v knihobudce... a zase se to tam vrátí. Je to opravdu jen čtení na letní večer.
Takový trošku bulvár.... Škoda, že autor neumí dobře psát. Z těch příběhů by byly určitě hodně poutavé stránky. Takhle to byl jen text plný jakýchsi faktů, kterým ale chyběly jakékoliv citace a odkazy.
Velmi silný příběh. Hluboce smekám před doktorem Minorem, profesorem Murrayem a dalšími, kteří vytvořili gigantické dílo.
Jen autorův styl mi neseděl... Anotace na obálce je dost zavádějící.
Nejdřív jsem měla trochu problém si zvyknout na formu, kterou byla kniha napsaná, a na to obrovské množství postav. Ale nakonec dočteno...
Děkuju za příběh "běžných lidí". Za připomenutí tragických osudů mnoha rodin.
Jsem docela zklamaná. Do určité chvíle napínavé a člověk se těšil, co přinese další stránka, pak už jen dočteno, protože rozečtená kniha se přece neodkládá....
Tak tohle opravdu psal kantor.... Dobrá parodie na věčné "papírování", boj s inspekcí, s rodiči žáků.... A ten pedagogický sbor!
Tahle Hrabalova povídková kniha mi neseděla. Ztrácela jsem se. Jazyk ale nádherný. Někde děsivé, jindy děsivě krásné.
Krátké úvahy nad tématy, o kterých člověk čas od času přemýšlí. Někdy se člověk pousmál, jindy se mu červíček zavrtal do hlavy....
Nenáročná oddychovka. Příběh, který by se mohl stát "skoro každému".
Kniha mi trochu připomíná deník mé babičky, která v 60. letech navštívila Gabun. Přečíst se to dalo. Ale rozhodně nebudu v dalších knihách od tohoto autora pokračovat.
Čtivé... Člověk byl chvílemi pohlcen... Někdy uchvácen, někdy trochu rozčarován.
Je těžké posoudit knihu z prostředí, které neznám, kterému nerozumím. Pochopit mentalitu lidí, jejichž život je založený na jiných tradicích, kteří vnímají jiné priority.
Jako oddychovka fajn, člověk se pousměje, ale je to jen vzdálená ozvěna originální a původní knížky od Jirotky.
Taková "rychlovka" na šedivé a uplakané sobotní odpoledne. Kniha nenadchla, ale ani neznechutila.
Myslela jsem, že jsem o této zajímavé osobnosti české hudby přečetla úplně všechno, co se dalo. A ona se objevila další kniha (divadelní hra).... Je fascinující, že za tak krátký život tato žena toho stihla tolik. Tak výrazný talent, vitalita, síla.....
Milé pohodové čtení, u kterého se člověk chvíli směje, chvíli jen smutně pousměje.
Občas úsměvné příběhy. Milá, odpočinková četba (až na některé stránky o lovu a týrání zvířat).