AlexandraBane Online AlexandraBane komentáře u knih

Legie plamenů Legie plamenů Anthony Ryan

Ze začátku jsem se vůbec nemohla začíst. A i pak jsem měla trochu problémy chvilkama mě to nebavilo. Nejvíc mě u toho asi drží Lizanne a pak trošku Clay, ostatní jsou mi vlastně šumák

08.05.2022 4 z 5

Madynka Madynka Astrid Lindgren

Madynku jsem milovala už jako dítě (taky ta knížka chudák podle toho vypadá), četla jsem jí pořád dokola. Tak jsem si řekla, že si jí po těch letech zopakuju a miluji jí pořád stejně i po těch letech. Takže jí stoprucentně můžu doporučit všem maminkám a jejich dětem.

26.03.2022 5 z 5

Svědectví Svědectví Margaret Atwood

Bavilo mě to víc jak první díl

23.01.2022 3 z 5

Enigmatické variace Enigmatické variace André Aciman

Ze začátku jsem pociťovala nadšení, protože Acimanův styl psaní je skvělý. První půlka knihy skvělá, druhá už drhla. Paolovo plácání ve vztazích a chování některých postav překvapovalo, takhle to vypadá, že podvádění je v pořádku.

Nebylo to úplně nejhorší, ale po předchozích knihách Dej mi své jméno a Najdi mě!, které jsem četla se mi tohle asi líbilo nejmíň.

20.01.2022 4 z 5

Eldest Eldest Christopher Paolini

Valná část knihy se točila kolem Eragonova výcviku, jako rozumím tomu ale přišlo mi to hrozně zdlouhavý. Závěr to trochu vylepšil a Eragonovo pouto s Murtaghem bylo překvapivé ale dávalo smysl. Přesto mi části s Roranem přišly lepší.

20.06.2021 4 z 5

Příběh magie Příběh magie Chris Colfer

Příběh magie je vlastně příběhem o tom jak celé Země příběhů vznikla. Zemi příběhů (a ostatní autorovi knížky) miluju, takže jsem neváhala sáhnout ani po této a ničeho nelituju. Byl to naprosto úžasný příběh.

Vzhledem k tomu, že už mám přečtený originál, vlastně všechno od autora jsem četla nejdřív v originále. Tak mám trošku problém s překladem. Já chápu, že je to knížka pro děti, ale opravdu je nutné překládat jména?! Překlady jmen mi to nadšení narušují a po pravdě mi to vadilo už v Zemi příběhů. Když překládat, tak alespoň zkusit přeložit nějak originálně a ne krkolomně ho lámat přes koleno.

24.01.2021 5 z 5

Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Úžasná knížka. Ty dva prostě miluju, ač jsem místy brečela. Nádherné zakončení příběhu Lary Jean a Petera

08.12.2020 5 z 5

Co jsi to za matku? Co jsi to za matku? Paula Daly

Četlo se mi to velmi dobře a rozhodně to mělo dobrý námět a ten konec mě dostal. Ale chybělo mi tam víc z vyšetřování, víc se kniha věnovala vztahům.

25.09.2024 4 z 5

Na pokraji sil Na pokraji sil Samantha M. Bailey

Úžasně čtivá kniha, napínavá až do konce. Konec byl sice na můj vkus trošku přeslazenej a moc mi k tomu nešel, ale jinak super čtení

24.07.2024 4 z 5

Americký milostný experiment Americký milostný experiment Elena Armas

Slow burn! Anooo! Moje oblíbené, naprosto skvělé oddechové čtení. Moc jsem si to užila.

09.07.2024 5 z 5

Poslední stanice Poslední stanice Casey McQuiston

Nebylo to nejhorší, zápletka byla skvělá. Ale chvílemi mě to nudilo a táhlo se to. RW&RB bylo lepší

18.04.2024 3 z 5

Naivní detektivka z knihovny Naivní detektivka z knihovny Jana Chroustová

Nenáročná jednohubka. Trošku mi to připomnělo Čtvrteční klub amatérských detektivů

16.03.2024 4 z 5

Kráska a zvíře Kráska a zvíře Dominik Dán

Nebylo to špatný, ale úplně mě to nenadchlo

15.03.2024 3 z 5

Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Pěkný příběh k zamyšlení

19.02.2024 4 z 5

Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Nebylo to špatný, ale odvařená jsem z toho taky nebyla. Kiva a Jaren byli celou dobu na pěst. Kdyby to nezachraňovali Caldon a Cresta, tak nevím.

24.01.2024 4 z 5

Srážka světů Srážka světů Chris Colfer

Úžasné zakončení série. Celá série se skvělě čte a ubíhá pod rukama. Nemůžu jinak než doporučit dál!

16.12.2023 5 z 5

Na vlnách fantazie Na vlnách fantazie Chris Colfer

Další úžasný díl. Jak dvojčata stárnou i děj se stává temnejší, i přesto to zůstává pohádkou. (Pokud tu někdo píše, přiznejme si, kdo by někdy nechtěl potkat s postavami, o kterých píše)

14.12.2023 5 z 5

Předehra Předehra Neil Gaiman

Tak tohle bylo naprosto úžasný a ta kresba prostě wau.

21.09.2023 5 z 5

Lovci snů Lovci snů Neil Gaiman

Nádherný příběh s nádhernou kresbou

15.09.2023 5 z 5

Motýlí ostrov Motýlí ostrov Corina Bomann