Allla9 Allla9 komentáře u knih

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Opět čtení, které nezklame. Velkým bonusem je zde barvitý popis přírody. Z knihy vyzařuje i láska ke zvířatům. A dobré zjištění je, že i Bergman nadále miluje svou kočku.

20.03.2024 5 z 5

Zulejka otevírá oči Zulejka otevírá oči Guzel Jachina

Něco tak poutavého a zároveň děsivého jsem snad ještě nečetla. Kniha mě doslova uchvátila a pohltila. Život se se Zulejkou vůbec nemazlil. Kdybych mohla, dám i deset hvězdiček.

05.03.2023 5 z 5

Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu Ellen Marie Wiseman

Kniha, která uchvátí. Nechápu, co všechno je možné udělat druhým lidem jen proto, že máte peníze a moc. Život plný zoufalství v psychiatrické léčebně, bez naděje o nápravu. Velmi silný příběh.

01.04.2022 5 z 5

Rychlopalba Rychlopalba Štěpán Kopřiva

Rychlopalba je dobře mířený kriminální román. Má všechno, co má kriminálka mít. A navíc ještě velkou porci humoru. Objevila jsem dalšího autora, od kterého si přečtu všechno, co napsal.

24.06.2021 5 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Nová série s Kate Marshallovou mě zaujala. Určitě budu číst i další pokračování.

06.04.2021 5 z 5

Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Tak to byl tajemný, až hororový příběh. Dostat se do tohoto lesa, tak to by určitě nikdo nechtěl. Knížka je napínavá a na rozuzlení si musíte počkat až do posledních stránek.

07.05.2024 5 z 5

Vítězové Vítězové Fredrik Backman

Když jsem otevřela knížku Vítězové, tak jsem si řekla páni 643stránek. Tolik? Když jsem ji dočetla, tak jsem si řekla 643 stránek. Jenom?
-Naše děti nás nikdy nevarují, že se chystají dospět, jednoho dne jsou už zkrátka velké na to, aby se nás chtěly držet za ruku, a ještě štěstí, že nevíme, kdy nás drží naposledy, protože jinak bychom je nikdy nepustili.

19.11.2023 5 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Jak by řekla Deniska, knížka je super psycho. Souhlasím.

30.03.2023 5 z 5

Páté jablko Páté jablko Lenka Chalupová

Krásný příběh. Od paní Chalupové mám přečtené vše, co napsala. Nikdy mě nezklamala.

26.03.2023 5 z 5

Malý Bobeš Malý Bobeš Josef Věromír Pleva

Krásná vzpomínka na dětství. Knížku mám stále ve své knihovničce.

12.09.2022 5 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Komisař Joona Linna opět pronásleduje masového vraha. Velice napínavý a drsný příběh.

05.03.2022 5 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Kniha má dynamičnost, rychlý spád. Je neuvěřitelně čtivá a napínavá. Bavila mě.

18.02.2022 5 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Kniha je opět skvělá.

24.04.2021 5 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Knížka mě bavila od první stránky. Asi v polovině jsem byla unešená, ale konec doslova neměl chybu. Nelze jinak než doporučit.

11.04.2021 5 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

S každým dalším příběhem Eriky Fosterové jsem více a více uchvácená. Nemůžu se od čtení odtrhnout.

28.08.2020 5 z 5

Ztracený Ztracený Tim Weaver

Další drsný případ soukromého vyšetřovatele Davida Rakera. Tentokrát o muži, který odešel do práce, nastoupil do metra a zmizel.

30.06.2020 5 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Podezírala jsem správnou osobu, ale netušila jsem, jaký to bude mazec. Dokonalé. Přečteno za dva dny.

01.11.2019 5 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Ať je příběh pravdivý, či nikoliv, je psaný strhujícím způsobem.

09.09.2019 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Příběh vychází ze skutečných událostí. Přináší zpověď o životě židovské rodiny Helerových v letech 1933-1963.

30.12.2018 5 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Příběh mě na dlouho utkvěl v hlavě. Střetává se zde láska ke krušnohorské přírodě s důsledky I. a II. světové války. Prožívala jsem s Ritou každý den s napětím, co nového přinese.

09.08.2023 5 z 5