Alto98 komentáře u knih
Stručný úvod do problematiky domácí FVE. Vše podstatné na jednom místě.
Text se v tomto dílu rozbujel jako karwil. Velká škoda, chtělo to přísného editora a škrtat a škrtat... Zbytečně rozvleklé a opakující se popisy mi vadily nejvíc. Oproti kompaktnímu a svižnému prvnímu dílu má tento sedmý téměř dvojnásobek stran!
Nedočteno, nehodnotím hvězdami. Příliš afektovaný a smrtelně vážný romantický styl. Humor, ironie a nadhled zcela chybí. Trudnomyslné. Vracím se k Austenové.
Strukturou a stylem je to stále diplomová práce, ze které kniha vznikla. Uvítal bych také více přepisů rozhovorů s hudebníky, v textu jsou jen krátké úryvky.
Velmi otevřený rozhovor, to jsem nečekal.
První díl dobrý, pak už kvalita klesá a je to příliš upovídané.
Je to taková všehochuť informací, nepříliš dobře uspořádaná.
Průměrně napsaný příběh. Čtenář se toho mnoho nedozví. Snad to má vyjadřovat omezený rozhled hlavního hrdiny. Nevím. Přitom autor by k tématu určitě mohl uvést mnohem víc informací.
Ten chlapík psát umí, ale má to v hlavě opravdu divně pomotané. Zvládl jsem polovinu, ztráta času. Lituji autora, že tak málo věří v člověka.
Poněkud zastaralé. Téma fonetiky v Anglii začátkem 20. století mě moc nezajímá.
Šachová pohádka z doby, kdy světovému šachu vládli sovětští hráči. Hezké. Hvězda dolů za podivnou odtažitost vyprávění - o pocitech hlavní hrdinky se toho mnoho nedovíme.
Velmi čtivá kniha s pěknými ilustracemi o historii a současnosti starověké archeologie. Překvapilo mne, kolik se toho stále objevuje.
Dlouho mne žádná kniha tak nezaujala. Zvláštní, jemný styl vyprávění s velkou znalostí prostředí. A překvapivě stále aktuální.
Napsané je to dobře, prostředí zajímavé. Ale děj je na mne příliš fantasmagorický a překombinovaný. Další díl už číst nebudu.
Každý díl série je na téma jednoho žánru detektivek, tento první na téma spiknutí.
Nedokázal jsem knihu dočíst. Navzdory nadšeným popisům ve mne vzbuzovala naopak pocit, že sleduji dějiny světa, který je za zenitem, zabývá se převážně sám sebou a je mimo zájem většiny lidí. Hudební ukázky na přidruženém webu mne taky nenalákaly. Připadá mi to paradoxně vše nějak zastaralé.
Roztomilé. Zajímavé prostředí. Hvězda dolů za zbytečné vulgarismy.
Výborně popsaný vnitřní svět obou nesympatických hlavních hrdinů. Typ knihy, kterou už znova nejspíš číst nebudu, ale která má sílu čtenáře změnit.