Ambo komentáře u knih
Skvělé, připomnělo mi to dětství a vše, co jsem měla spojené se čtením Foglarovek. Moc se to povedlo, doporučuju.
Nesešlo se to s mým očekávání. Příběh jako tento jsem četla už mockrát ale pokaždé byl lépe napsaný.
Ty věci, o kterých tato kniha píše, jsou pravdivé. To nerozporuji. Způsob podání mě ale drásá. Zpracování z toho dělá brak.
Tahle kniha mě svým obsahem míjí. Neztotožňuju se s autorkou v tom, jak celé téma nafukuje a přehání. Předjímá a urputně tlačí na každé písmeno.
Divim se, ze tahle kniha zapadla, je mnohem lepsi nez vsechny ostatni soucasne knihy s hornickou tematikou, takze ji vsem vrele doporucuju. Skvele popsane prostredi, psychologie postav, zkratka vse.
Miluju literární průvodce a tenhle je skvěle napsaný, všechna místa mám na seznamu a těším se, až je projedu a navštívím. Knihu dávám přátelům jako dárek, zatím (snad) měli všichni radost.
Jsem z knihy trochu zklamaná, protože jsem nedokázala začíst, přestože jsem na ni slyšela samé ohlasy. Nakonec jsem ji dočetla, ale nepodmanila si mě.
Ženská hrdinka, rozporuplnost, italské reálie, které mám tak ráda. Román je v to moc dobrý.
Dvě časové loni, obě skvěle popsané, jako by je autorka důvěrně znala. Postavy jako živé, zápletka místy předvídatelná, ale nic, co by mě otravovalo. Mohu doporučit.
Autorka si pro vyjádření příběhu a toho, čím si její postavy procházejí, vybrala vhodný styl. Výborně napsané, bavila mě každá stránka.
Není to kniha v pravém slova smyslu, ani vysoká literatura, odpovídá to autorčině zkušenosti z blogerské sféry. Na nic si to nehraje, je to lehké, svižné a dobře se text čte, takže pokud chcete čtení do autobusu, je to ideální.
Poznatky o indiánech jsou trochu klišoidní, postrádají onu moudrost spočívající v tom, že ty nejmoudřejší věci se nemusejí formulovat, nýbrž odžít, ale to je v tomto případě jedno.
Plno zajímavých myšlenek, čtenář nedostane nic zadarmo a je nucen nad pasážemi knihy přemýšlet i dlouho po dočtení. Ke knize se lze vracet, protože se nedá vstřebat na jedno přečtení. Dějovost a strhujícnost nečekejte.
Asi autorčina nejlepší kniha, tento týden jsem ji četla podruhé a jsem nadšená z propletenosti vztahů, bavilo mě rozuzlení i jemné náznaky uvažování postav. Chovaly se racionálně, živě, opravdově. Ani jedna mi nebyla sympatická, což mě taky bavilo.
Chápu, proč se to lidem líbilo. Je to precizní dílo. Taky se mi líbilo, ale děj nebyl nijak hluboký.
Filozoficke pasaze me bavily, kniha jako celek taky, hodnotím vysoko.
Velmi zajímavé pojednání o jazyce a komunikaci. Knihu jsem si dávkovala, není to pochopitelně strhující, ale člověk se dozví spoustu věcí.