Ambo Ambo komentáře u knih

Život a smrt Maxmiliána Drápa Život a smrt Maxmiliána Drápa Pavel Horna

Skvělé, připomnělo mi to dětství a vše, co jsem měla spojené se čtením Foglarovek. Moc se to povedlo, doporučuju.

12.09.2024 5 z 5

Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Je to čtivě napsané, ale příběh nepřináší nic nového.

12.09.2024 3 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Nesešlo se to s mým očekávání. Příběh jako tento jsem četla už mockrát ale pokaždé byl lépe napsaný.

09.08.2024 2 z 5

Deník člověka: Netradičně až poeticky o životě, lásce, štěstí a sebeúctě Deník člověka: Netradičně až poeticky o životě, lásce, štěstí a sebeúctě Salvo Cabrin (p)

Ty věci, o kterých tato kniha píše, jsou pravdivé. To nerozporuji. Způsob podání mě ale drásá. Zpracování z toho dělá brak.

16.07.2024 2 z 5

Proč jsme tak naštvané? Proč jsme tak naštvané? Šárka Homfray

Tahle kniha mě svým obsahem míjí. Neztotožňuju se s autorkou v tom, jak celé téma nafukuje a přehání. Předjímá a urputně tlačí na každé písmeno.

12.07.2024 1 z 5

Lanovka nad Landekem Lanovka nad Landekem Petr Čichoň

Divim se, ze tahle kniha zapadla, je mnohem lepsi nez vsechny ostatni soucasne knihy s hornickou tematikou, takze ji vsem vrele doporucuju. Skvele popsane prostredi, psychologie postav, zkratka vse.

29.04.2024 5 z 5

Na cestách s Franzem Kafkou Na cestách s Franzem Kafkou Judita Matyášová

Miluju literární průvodce a tenhle je skvěle napsaný, všechna místa mám na seznamu a těším se, až je projedu a navštívím. Knihu dávám přátelům jako dárek, zatím (snad) měli všichni radost.

04.04.2024 5 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Jsem z knihy trochu zklamaná, protože jsem nedokázala začíst, přestože jsem na ni slyšela samé ohlasy. Nakonec jsem ji dočetla, ale nepodmanila si mě.

02.04.2024 2 z 5

Sbohem, přízraky Sbohem, přízraky Nadia Terranova

Ženská hrdinka, rozporuplnost, italské reálie, které mám tak ráda. Román je v to moc dobrý.

23.03.2024 5 z 5

Holky z Detroitu Holky z Detroitu Tori Whitaker

Dvě časové loni, obě skvěle popsané, jako by je autorka důvěrně znala. Postavy jako živé, zápletka místy předvídatelná, ale nic, co by mě otravovalo. Mohu doporučit.

18.03.2024 5 z 5

Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Autorka si pro vyjádření příběhu a toho, čím si její postavy procházejí, vybrala vhodný styl. Výborně napsané, bavila mě každá stránka.

18.03.2024 2 z 5

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Danka Štoflová

Není to kniha v pravém slova smyslu, ani vysoká literatura, odpovídá to autorčině zkušenosti z blogerské sféry. Na nic si to nehraje, je to lehké, svižné a dobře se text čte, takže pokud chcete čtení do autobusu, je to ideální.
Poznatky o indiánech jsou trochu klišoidní, postrádají onu moudrost spočívající v tom, že ty nejmoudřejší věci se nemusejí formulovat, nýbrž odžít, ale to je v tomto případě jedno.

18.03.2024 5 z 5

Roky Roky Annie Ernaux

Plno zajímavých myšlenek, čtenář nedostane nic zadarmo a je nucen nad pasážemi knihy přemýšlet i dlouho po dočtení. Ke knize se lze vracet, protože se nedá vstřebat na jedno přečtení. Dějovost a strhujícnost nečekejte.

11.03.2024 5 z 5

Oktáva bé Oktáva bé Vojtěch Drašnar

Bavila jsem se.

22.02.2024 5 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Asi autorčina nejlepší kniha, tento týden jsem ji četla podruhé a jsem nadšená z propletenosti vztahů, bavilo mě rozuzlení i jemné náznaky uvažování postav. Chovaly se racionálně, živě, opravdově. Ani jedna mi nebyla sympatická, což mě taky bavilo.

Hana Hana Alena Mornštajnová

Chápu, proč se to lidem líbilo. Je to precizní dílo. Taky se mi líbilo, ale děj nebyl nijak hluboký.

Solaris Solaris Stanisław Lem

Filozoficke pasaze me bavily, kniha jako celek taky, hodnotím vysoko.

Řeč zvířat Řeč zvířat Eva Meijer

Velmi zajímavé pojednání o jazyce a komunikaci. Knihu jsem si dávkovala, není to pochopitelně strhující, ale člověk se dozví spoustu věcí.

Ptačí domek Ptačí domek Eva Meijer

Nádherné a poetické. Jsem z knihy nadšená.

08.11.2023 5 z 5

Děda Děda Jan Novák

Nadherně zpracované. Skvělé. O etice, hodnotách, o důležitých věcech.

05.11.2023 5 z 5