Áňa 998 komentáře u knih
Konečně jsem si od autora něco přečetla, a s čím lepším začít, než s jeho prvotinou? Po dočtení jsem si říkala, proč jsem čekala tak dlouho? To byla jízda!
Dlouho jsem se ke knize odhodlávala, ale nakonec jsem se do ní pustila a za dva dny jsem měla přečteno. Krásné zmapování jednoho lidského života člověka, se kterým se osud opravdu nemazal. Jedna z nejhezčích knih letošního roku, bezkonkurenčně ;)
Tohle je prostě kniha, u které jsem věděla, že bude dobrá. A taky že byla! Není lepší období na čtení Harryho Pottera než teď, a proto i vydání této knihy je dokonalé. Tom Felton vzpomíná na své dětství, ale z velké části především na natáčení Harryho Pottera. A tahle část potěší každého fanouška! I já jsem narazila na několik faktů, které mě překvapily a já o nich nevěděla! Krásná čtivá novinka, pro mě minimálně jedna z nejlepších knih tohoto roku!
Četla jsem kritiku, ale já musím hodnotit pěti hvězdami. Konečně je tu další díl mé milované Aristokratky, na který jsem se tolik těšila. Spousta humoru a situací, které by čtenáře nenapadly!
Úžasná kniha! Nechápu jak jsem se k ní mohla dostat až teď...
Erika Fosterová je zpátky, v osmém díle série, ve které řeší jeden případ za druhým. Strašně jsem se na knihu těšila, protože Erika? To je jedna z mých nejoblíbenějších postav, mezi detektivy je rozhodně v TOP 5!
Knihy od Roberta Bryndzy jsou pro mě jistotou. Tady tomu nebylo jinak! Hned jak kniha dorazila, pustila jsem se do čtení a hltala každou kapitolu. Na můj vkus trošku pomalejší než předchozí díly, ale ve výsledku mi to vůbec nevadilo.
Tento díl dává velký prostor Erice jako lidské bytosti, a ne jako stroji na vyšetřování vražd. To potvrzuje už začátek, kdy Erika najde tělo vlivného politika a brzy za ním následuje další muž, jehož jméno taky není neznámé veřejnosti. To sebou přináší komplikace s utajením a zvláštním týmem, a tak dále. A to se Erice moc nelíbí.
I tak se tu potkáte se starými a dobře známými postavami.
Erika vyšetřuje a my kromě hlavní dějové linky můžeme nahlédnout i do té tajemné, kterou vypráví jiná osoba. To je zajímavá vsuvka, skvěle dokreslující děj.
Jako vždy, můžete se těšit na plynoucí akci, zapeklitý případ s originálním nápadem a překvapivý konec. Samozřejmostí jsou krátké kapitoly, díky kterým jsem četla jak drak!
Další díl mě milované série je za mnou a já lituji jen toho, že jsem zas četla tak rychle. Už teď jsem zvědavá, jakým směrem se Erika vydá dál a co jí potká. Pokud chcete tip na detektivní sérii, kterou si zamilujete, tady je!
Po Hypotéze lásky jsem čekala na nějakou romantiku, která mě pobaví, donutí se usmívat jak měsíček na hnoji a že budu litovat, že jsem jí přečetla tak rychle. Bylo mi nad Slunce jasné, že až u nás vyjde další knížka Ali Hazelwood, musím si ji přečíst! A doufala jsem, že přesně takový efekt na mě bude mít!
V tomto příběhu se vrhneme do víru vědy a to rovnou do prostředí organizace NASA. Je to velká šance pro Bee, hlavní hrdinku, která má mozek Einsteina, i když na první pohled byste to netipovali. Dostane pozvání k projektu, který by ji mohl dost prosadit. K její smůle je jejím kolegou Levi Ward, neboli Wardebil, její úhlavní nepřítel z postgraduálu. Bee ale výzvu přijme, a jako správná vědkyně se rozhodne ukázat mu, že se sakra spletl.
Oba jsou skvělé postavy, jen Bee má u mě vroubek, nemá ráda kapelu Nickelback!
Děj knihy je sice lehce předvídatelný, ale autorka umí psát tak, že se nenudíte a hltáte stranu za stranou. Je tu toho tolik! Chemie mezi postavami, Twitterový účet patřící Bee - CoByNaToMarie, prostředí, závažnější témata, jako je postavení žen ve vědě.. Prostě čtete a najednou je konec.
Myslela jsem si, že Hypotézu lasky nic netrumfne, ale spletla jsem se, tohle bylo ještě lepší čtení. Bavilo mě snad všechno a ten konec mi vystřelil mozek z hlavy, prostě perfektní. Je mi jasné, že od Ali Hazelwood budu číst všechno, co napíše, klidně i nákupní seznam.
Percy Jackson je pro mě jedna ze sérií, která je totální srdcovou záležitostí. Na kterou se nezapomíná, těžko se s ní loučí ale nadšeně se k ní vracím. A jsem moc ráda, že jsme se dočkali šestého dílu Percyho Jacksona!
Rock Riordan je pro mě jeden z nejoblíbenějších autorů. Píše lehce a čtivě, ale jeho texty jsou plné informací. Na střední to byla zrovna série Percyho Jacksona, která mi dost zachránila známky při dějepisu. Řeckou mytologii jsem měla v malíku, i když trochu zmodernizovanou!
I když je to pár let, co jsem poslední díl četla, bylo to jako zaplout do správné rozchozených bot. Jako by to nebyly roky, ale dny. Percy se moc nezměnil, je pořád stejně odvážný, problémový a má slabost pro Annabeth, která mu láskyplně říká chaluhový mozečku. Nechybí ani ztřeštěný Grover!
Stará parta je opět pohromadě! Tentokrát Percy nezachraňuje svět, ale potřebuje doporučení do školy. Od tří bohů, za splnění úkolů. A jako první úkol dostane najít ztracený Pohár bohů.
Riordan opět začlenil zástup bohů a bůžků, kteří opravdu v mytologii existují. Napsal neskutečně čtivý příběh, u kterého mi bylo líto, že končí.
Jsem nadšená, že jsem se ke světu Percyho Jacksona vrátila. Bylo to jako setkání se starými přáteli. Nechyběl humor, akce, napětí až do poslední strany. Tohle byla úžasná nostalgie!
Kniha zároveň skončila dost otevřeně a Percymu chybí ještě dvě doporučení na vejšku... Takže se máme na co těšit!
Kolem téhle knihy je v posledních dnech neskutečný boom a mě to celkem odrazovalo. Pak jsem si ale řekla, že na ní něco přeci jen musí být, tak jsem se do ní dala. Že by to bylo něco neskutečného, co vám vystřelí mozek na měsíc, tak to to opravdu není. Hypotéza lásky je milostný příběh plný zvratů, vtipu, nedorozumění. Přes pomalejší začátek jsem se ale začetla a od padesáté strany jsem jela jak myš, nešlo přestat. Hrozně milé a hřejivé čtení z vědeckého prostředí. I když mi přišlo, že má hlavní postava klapky na očích, co se týká Adama, dávám pět hvězd :-)
Kniha obsahuje 20 kapitol, které Vás provedou Prahou. Ráda se toulám v centru, a tak pro mě tahle kniha byla nezbytností. Navíc tu najdete i krásné fotografie, díky kterým jsem si některé místa vybavila, i když mi název nic neříkal. :-)
Skvělá odpolední jednohubka. Zpětně lituji, že jsem si ji nezařadila na seznam maturitní četby, četla se moc pěkně!
Parádní knížka u které jsem se nasmála... už se těším na další díl ;)
Série od Wendy Dranfield se ke mně dostala minulý rok. V celku rychlém sledu jsem je četla hned po sobě. Říkala jsem si, ze tři díly stačí, protože jsem se bála, aby autorka sérii nezabila kvantitou. Teď jsem ale po dočtení čtvrtého dílu, Vražedné naděje, a musím říct, že moje obavy byly úplně zbytečné.
Opět se setkáváme se známými postavami. Nechybí Madison, už coby policistka v Lost Creek, zbavená obvinění a ani Nate s psím parťákem Brodym, který se rozhodl pro cestu soukromého detektiva.
Ani v tomto díle zločin nespí a hned z počátku knihy jsme hozeni do vraždy Terri, mladé ženy, která na všechny působila milým dojmem. O to víc je její smrt záhadná. Madison se pouští do vyšetřování, ale brzy jí překvapuje další tragédie.
A pak je tu Nate, který jako soukromý detektiv taky nelení. O otevření starého případů ho požádá Vince Rader, který už šest let postrádá manželku a vnuka. Nikdo neví, kam zmizeli, ale od toho tu je teď Nate, aby záhadě přišel na kloub. Na tento případ už se v minulosti narazilo, takže jsem ráda, že přišel na řadu.
Autorka má dar vést dvě hlavní linky, pak pár vedlejších, vše zamotat a ještě nějak propojit. Zároveň ve svých knihách využívá krátké kapitoly a její příběhy jsou čtivé, plně akce. Zároveň ale ani ona nezapomíná na osobní životy postav.
Lituju jediného - že jsem měla zase přečteno tak strašně rychle. Touhle sérií se prostě nedá šetřit, do ní když se pustíte, její obsah prostě vdechnete a pak čekáte na další díl.
Za recenzní výtisk v rámci #spoluprace moc děkuji @albatrosmedia
Kniha Bodyguardka mě upoutala na první dobrou svou anotací. Dost mi připomněla film Slečna Drsňák, a ten já miluju! Takže nebylo moc dlouho o čem a brzy jsem se pustila do čtení. Pokud jste knihu ještě nezahlédli, vychází za pár dní, konkrétně 8.2.2024!
Hlavní postavou je tu Hanna Brooksová, která má celkem netypické povolání. Dělá Bodyguardku. To mi trochu připomnělo českou knihu, Formulista. I tam ženská postava chrání muže, ale v tomto případě se nejedná o sportovce, ale o herečkou hvězdu, jednu z nejzářivějších. Dokonalého Jacka Stapletona. Toho si zamilujete!
Hanna to nemá snadné, a to v pracovní pozici, ani v osobním životě. V celkem krátkém časovém úseku jí padnou všechny životní jistoty, zůstane jen práce.
Hlavní postava je dříč a vy už můžete tušit, že jí autorka pod nohy hodila několik pomyslných klacků. Je to tedy boj, ale i miloučké čtení se slow-burn linkou. Zároveň se mi strašně líbilo prostředí venkova, které si autorka pro většinu knihy vybrala.
Abych nebyla ale jen u toho dobrého, kniha obsahuje i vážnější témata. Řeší se tu stalking, vyhrožování, ale i závislosti a těžké nemoci.
Těšila jsem se na rychlé, romantické čtení, které bude rychle ubíhat. A to se mi s výše zmíněným bonusem dostalo, takže úplně obří spokojenost a myslím si, že jestli se u knihy chcete usmívat, sem tam hihňat i být napnutí jak kšandy, tak tohle je ona!
Zaklínač je v poslední době velký fenomén, především díky seriálovému zpracování.. To ale celkem upadá, takže se opět fanoušci vrací ke knihám a ke hře. Nicméně, věděli jste, že je i encyklopedie o světě Zaklínače?
Pokud ne, klid, je to novinka. Sama jsem po ní skočila, protože svět Zaklínače znám, ale mám mezery. A byla jsem příjemně překvapená už na první pohled! Nádherná obálka se stříbrným nápisem, pevné desky... Krása!
O dost větší překvapení se ale schovávalo uvnitř!
Miluju přehlednost. Když nemusím pátrat a dané téma je roztříděné do kategorií! A tady to tak bylo! Kniha vás uvítá Konjunkcí sfér a pak je tu Oddíl Diplomacie, s královstvími, které v tomto světě můžete potkat. Nechybí Cintra, Rivie, Skellige... Vše opatřené mapkami!
Další části jsou postavy. To je vlastně nejdelší vlákno v knize. Každá postava tu má na jedné stránce celostránkovou kresbu a na sousední straně základní informace. Kresby jsou opravdu povedené a informace jasné. Samozřejmě tu najdete Marigolda, Ciri, Heralta nebo Vesemira.
Knihu uzavírá část s tvory, která má stejné rozložení jako Postavy. Kresba a informace. Navíc, je tu malé přirovnání výšky tvora vzhledem k Zaklínači. To byl opravdu milý detail!
Měla jsem na tuhle encyklopedii velká očekávání a bez nadsázky můžu říci, že se splnila. Nejvíce oceňuji zpracování a barevnost, nesmím zapomenout ani na barevnou úpravu stránek, které připomínají pergamen.
Jsou knihy, které nenechám ležet. Stačí je mít doma pár dní, svrbění v prstech, pohled se pořád stačí na poličku, kde kniha čeká na přečtení. Znáte ten pocit? Tak takový mám pokaždé, když vyjde nová kniha Roberta Bryndzy. A je jedno, jestli je to napínavá detektivka, nebo smolařka Coco Pinchard!
Ďáblova cesta je čtvrtým dílem o Kate Marshallové, která to už od začátku knihy nemá lehké. Do cesty se jí navíc připlete případ tříletého chlapce, který je už nějakou dobu nezvěstný. Zní to jako případ s předem jasným koncem? Možná, ale rozhodně ne pro Kate a Tristana, jejího kolegu
Téma není snadné a je mi jasné, že pro jednoho knihomola nebude lehké na čtení. Ale!
Už od první stránky jsem byla vtažena do napínavého děje, jak je u knih tohoto autora zvykem. Píše neskutečně čtivě. Navíc, využívány jsou krátké kapitoly, dej se netáhne, postavy spolu často hovoří. Je to rychlovka!
To je vlastně asi jediné, co mi vadí. Na knihu tak dlouho čekám, šetřím si jí... a pak je během jednoho odpoledne pryč..
Někteří čtenáři označili tento díl za takový průměr. Nechápu proč. Tahle knížka měla všechno, co si od detektivky představuji. Šílený čin, pátrání, viník, rychlý spád... a tak bych mohla pokračovat! Už teď se strašně těším na další díl s Kate!
Že se o houbách nedá moc napsat? Tahle kniha vás vyvede z omylu. Ráda vymyšlené příběhy prokládám nějakou naučkou o přírodě, a na to jsou knihy od Kazdy úplně ideální. Propletený život vás vezme do říše hub, seznámí vás s jejich životem nenásilně a poutavě. Velké doporučení!