Anavi8912 Anavi8912 komentáře u knih

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Poslechnuto na Českém rozhlase. Jímavý příběh lékařky, která se skrývá v zapadlé vesničce před nacisty a provdá se za místního kováře.

11.12.2024 5 z 5

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Úžasná knížka, která mě už od prvních stránek chytla za srdíčko. Na pozadí významných historických událostí naší minulosti líčí fascinující příběh dvou statečných a nezlomných bratrů Františka a Karla, kteří se po celý svůj život snažili dostát slibu umírajícímu otci. I přes nepříznivé podmínky v naší zemi se starali o svoje dědictví, starý mlýn a hospodářství, které se předávalo z generace na generaci po staletí. Líbil se mi styl psaní, krátké kapitoly, nenásilné zařazení historických událostí do děje, které mně částečně připomněly dobu, ve které jsem vyrůstala. Za mě autorovi patří veliké poděkování. Určitě doporučuji všem si knihu přečíst.

14.07.2024 5 z 5

Vzplanutí Vzplanutí Jiří Březina

Superdetektivka, zajímavý příběh v podání herců Václava Neužila a Veroniky Khek Kubařové. Poslechnuto na Českém rozhlase. Jiří Březina je další český spisovatel, který stojí za přečtení. Určitě si přečtu další jeho knihy ze série Policista Tomáš Volf.

22.04.2024 5 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Velmi čtivá kniha, napínavá od začátku až do konce. Moje první setkání s Robertem Bryndzou a určitě se k jeho knihám vrátím. Za mě si určitě zaslouží plný počet hvězdiček.

18.04.2024 5 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Poslechnuto na Českém rozhlase v podání tří výborných herců - Jany Strykové, Igora Bareše a Simony Postlerové. Smyšlený příběh jedné rodiny, matky a její dcery, které doba postavila proti sobě. Člověku z toho až mrazí, velké štěstí, že vše dopadlo jinak než v tomto příběhu. Knihu si chci přečíst, protože určitě stojí za přečtení.

25.11.2023 5 z 5

Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Skvělá knížka s krásným obalem, která pohladí po duši každého knihomola. Kniha plná emocí, přátelství, porozumění, radosti i smutku. Doporučuji .

08.03.2023 5 z 5

Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Krásný a napínavý příběh chlapce, který i přes krutou nepřízeň osudu, jde za svým snem stát se dobrým lékařem. Knihu jsem vyhledala po shlédnutí filmu Ranhojič, který jako i v jiných případech má s knihou jen málo společného. Knihu jsem s odstupem času četla již podruhé, jelikož si chci přečíst i další pokračování dynastie Coleových.

17.11.2021 5 z 5

Quo vadis? Quo vadis? Henryk Sienkiewicz

Díky čtenářské výzvě jsem si zavzpomínala na vysokoškolská studia, kdy jsem tuto knihu četla poprvé. Za mě vřele doporučuji. Milostné drama, popis historických událostí ve starověkém Římě za vlády šíleného Nera, vypálení Říma a následné kruté pronásledování křesťanů.

05.08.2021 5 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Po přečtení knihy Hvězdy nám nepřály jsem od tohoto autora očekávala více. Kniha se mi moc nelíbila a jsem ráda,že už ji mám za sebou. Za mě nuda.

09.09.2020 2 z 5

Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Krásný pohádkový příběh o přátelství, lásce, nenávisti, zašti, odpuštění a naplnění životních cílů a tužeb. Jak je u pana Di Fulvia zvykem, v knize se prolínají příběhy tří hrdinů - židovského doktora Isacca, židovské dívky, módní návrhařky, Giuditty a jejiho milého, chlapce Mercuria, toužícího po svobodě a lepším životě. Kniha Vás vtáhne a nepustí až do konce.

04.04.2023 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Přečteno v rámci Čtenářské výzvy. Ze začátku jsem se nemohla do knížky začíst. Trochu mi vadila neustále opilá a ukňouraná Rachel. Od poloviny se to zlomilo a konec byl pro mě zajímavý a nečekaný.

19.03.2023 3 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Úžasně napsaná kniha, která mě hned od začátku pohltila a nutila číst až do konce. Skvělý příběh, kombinace historie a současnosti, akční děj, možnost nahlédnout do římských a vatikánských ulic, tajemno, symbolika a skvěle vykreslené postavy. Určitě doporučuji si knihu přečíst.

12.03.2023 5 z 5

Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Opět velmi skvělá kniha, zajímavé téma, ostatně jako vždy u této autorky. Jodi Picoultová je paní spisovatelka, co umí. Knížky této autorky se čtou skvěle, nedají se lehko odložit a nutí čtenáře stále pokračovat ve čtení. Čtenář se dozví i spoustu zajímavých informací. Velice doporučuji.

01.02.2023 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Dojemný příběh mladých lidí židovske národnosti, kteří i přes nepřízeň osudu, dokázali přežít válečné hrůzy v koncentračnim taboře.

27.05.2021 5 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Dobře napsaná kniha, čtivá a napínavá až do konce. Libil se mi styl psaní, krátké kapitoly nutící číst dál a dál. Moje první setkání s autorkou a myslím, že nebude poslední.

22.04.2024 5 z 5

Děkuji, sestřičko... Děkuji, sestřičko... Hana Marie Körnerová (p)

Kniha se mi líbila, přestože jsem nečetla 1.díl, ale určitě si ho ráda přečtu. Knížka popisuje nelehký životni příběh mladé, ale silné ženy Sylvie Fišerové. Paní spisovatelka dobře vystihla hlavní postavy, ale i dobu sedmdesátých let. Velice čtivá knížka, určitě doporučuji přečíst.

15.04.2024 5 z 5

Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

Zajímavý, reálný příběh ze života. Autorčina prvotina, za mě super. Poslechnuto na Českém rozhlase.

03.04.2024 5 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Zajímavá detektivka. Super popis nádherné severské přírody, psychologické vykreslení postav, napínavý děj.

04.03.2024 4 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Strhující, skvěle napsaná kniha. Domácí násilí je nelehké téma, se kterým si autorka opět dobře poradila. Její knihy jsou vždy velmi čtivé, zajímavé, nutí čtenáře k zamyšlení, jak by se v podobné situaci zachoval. Colleen Hooverová mě zatím ještě nikdy nezklamala a už teď se těším na 2.díl Námi to začíná.

06.02.2024 5 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Zajímavý příběh odehrávající se v realném domě z první republiky. Kniha líčí historii skutečné vily Tugendhat. Po přečtení této knihy se do Brna určitě vypravím a chtěla bych si vilu prohlédnout na vlastní oči.

14.06.2023 4 z 5