Andrea864 Andrea864 komentáře u knih

Zítra přijde Olah Zítra přijde Olah Martin Sichinger

Smutný a zdánlivě jednoduchý příběh, kdy ale o to víc vynikne lidská hloupost a necitelnost. Zavzpomínala jsem na svá školní léta - služba, nástěnky, ruská písnička a hlavně branný den, kdy bylo pro mě, stejně jako pro kluky v knize, nejdůležitější se nepozvracet, neztratit z nohou igelitové pytlíky a pohybovat se zhruba správným směrem, protože zamlžená sklíčka umožňovala vidět pouze obrysy. Čtivé se skvěle vytvořenou atmosférou.

22.01.2024 4 z 5

Tajný život stromů Tajný život stromů Peter Wohlleben

Velmi zajímavá a poutavě psaná kniha, která je opravdu plná informací. Jen mě tam trochu chyběly fotografie, nicméně si myslím, že by tuto knihu měl číst každý. Všem vřele doporučuji.

17.01.2024 5 z 5

Anna Elliotová Anna Elliotová Jane Austen

Milá a čtivá pohádka. Příjemná oddechovka.

14.01.2024 3 z 5

Čisté radosti mého života Čisté radosti mého života Jan Šmíd

Skvělá kniha. Zdánlivě jednoduchý děj dává vyniknout nejen vtipu, vztahu člověka k přírodě, zvířatům a lidem, ale i filozofickým otázkám života. Je to takové milé pohlazení po duši. Krásná čeština a využití slov. Výborně jsem se bavila. Doporučuji.

06.01.2024 5 z 5

Uvěřitelné příhody doktora Papula Uvěřitelné příhody doktora Papula Miroslav Skála

Milá, úsměvná a čtivá oddechovka. Rozhovory, myšlenky i jednání hlavních hrdinů, mnohdy až absurdní, opravdu pobaví. Stojí za přečtení.

04.01.2024 4 z 5

Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Pan Štoček je výborný vypravěč, který nevynechává ani malé detaily z vyšetřování, takže dává skvěle nahlédnout pod pokličku své práce. Většinu případů jsem znala, ale i tak mě kniha bavila. Byla jsem ráda, že otázky ( často nadbytečné ) nebyly ve všech kapitolách. Druhý díl si určitě ujít nenechám.

29.12.2023 5 z 5

Plutoshine Plutoshine Lucy Kissick

Neotřelé a čtivé sci-fi, kde je vše technické velmi dobře vysvětleno a tím je uvěřitelné. Moc se mi líbila psychologická linka děje. Příběh dává prostor k zamyšlení o lidstvu, člověku a o životě jako takovém.

20.11.2023 5 z 5

Cesta kolem mé hlavy za čtyřicet dnů Cesta kolem mé hlavy za čtyřicet dnů Miroslav Skála

Úsměvná, milá knížka, která je napsaná krásnou češtinou a dává prostor k zamyšlení. Rozhodně je kniha lepší než film a stojí za přečtení. Bavila jsem se.

16.11.2023 4 z 5

Jak utopit doktora Mráčka Jak utopit doktora Mráčka Petr Markov

(SPOILER) Milá, úsměvná a čtivá knížka, která je jiná než film. Stejné má pouze některé postavy, ale ty mají trochu jiný charakter i vzhled. Tento vodnický příběh mě bavil, jen mě vrtalo hlavou, proč Vodička a Břeťa neztratili svou nesmrtelnost po styku s lidskou ženou, proč se to týkalo jen Jany. Příjemná oddechovka, která stojí za přečtení.

16.11.2023 4 z 5

Děda Děda Jan Novák

Moc hezká kniha. Příběh o útrapách rodiny viděný očima malého kluka je psaný mile a lehce a díky tomu má takovou zvláštní atmosféru. Vyprávění o silné osobnosti dědečka, který bojuje s nespravedlností a lidskou hloupostí po svém, mě bavilo a naprosto pohltilo.

15.11.2023 5 z 5

Druhý život Marýny G. Druhý život Marýny G. Vladimíra Klimecká

Kniha se zajímavým námětem, ale vyprávění mě přišlo takové ploché, bez náboje, nešlo do hloubky. Je to škoda, protože téma na to kapacitu mělo a popis těžkého života a použití nářečí bylo fajn. Příběh Marýny mě bavil nejvíc.

28.10.2023 3 z 5

Metráček - I.a II.díl Metráček - I.a II.díl Stanislav Rudolf

Po hodně dlouhé době jsem po této knížce sáhla v rámci čtenářské výzvy a musím říct, že nelituji. Opět se mi moc líbila a díky ní jsem si i trochu nostalgicky zavzpomínala na dobu, kdy jsem tuto knihu četla poprvé.

13.10.2023 5 z 5

Kniha duší Kniha duší Glenn Cooper

Výborný thriller. Historie, tajemství, hledání souvislostí, to mě prostě baví.

09.10.2023 5 z 5

Tajemství sedmého syna Tajemství sedmého syna Glenn Cooper

Uvěřitelná kniha o neuvěřitelném tajemství. Příběh má tři dějové linky a ve všech jsem byla ráda. Postupné vyjasňování zápletky udržuje napětí a zvědavost, aby to nakonec do sebe vše skvěle zapadlo. Velmi čtivé, nedá se jen tak odložit. Už se těším na druhý díl Kniha duší, ze kterého je v závěru knihy prolog.

28.09.2023 5 z 5

Msta písecké panny Msta písecké panny Vlastimil Vondruška

Nebylo to úplně špatné, ale přišlo mi to takové ploché, nevýrazné, málo uvěřitelné.

27.09.2023 3 z 5

Jménem krále Jménem krále Vlastimil Vondruška

Tato kniha je druhá od autora Vondrušky, kterou jsem četla. Nevím, jestli je to tím, že jsem nic moc nečekala, ale tento příběh se mi líbil. Čtivé a má to spád.

22.09.2023 4 z 5

Apage Satanas! Apage Satanas! Vlastimil Vondruška

Průměrná, čtivá detektivka v kulisách středověku. Taková oddechovka, která neurazí ani nenadchne.

18.09.2023 3 z 5

Až ji najdou Až ji najdou Lia Middleton

Skvělá kniha. Příběh silný a díky stylu psaní a postupném odhalování minulosti velmi napínavý. Nemohla jsem knihu odložit. Už se těším na další knihu od této autorky. Doporučuji.

17.09.2023 5 z 5

Desátá síň Desátá síň Glenn Cooper

Zajímavá kniha, která je čtivá, má spád a napětí. Tři časové linky dodávají příběhu autentičnost a uvěřitelně posouvají děj. Bavila jsem se a přečetla jedním dechem.

13.09.2023 4 z 5

Revizor Revizor Nikolaj Vasiljevič Gogol

Nadčasová klasika, která je čtivá a pobaví.

10.09.2023 4 z 5