Arella komentáře u knih
Tohle byla taková detektivní jednohubka. A pěkná. Svižná, z krásné jižní Moravy, chytrá, dobře napsaná, fajn. 90%za mě. Děkuji.
Tohle byl čtenářský zážitek. Dávám 10 hvězdiček z 5. Mistrně rozehrané drama, kdy čtenář vůbec netuší, co ho čeká a do toho výbuchy emocí mladé hrdinky, která si se svým dospíváním a změnami v okolí vůbec nevi rady. Není to žádné lehké čtení, je to poetické, vyvolá v nás spoustu emocí, zavede nás do období války, do období příprav na vojenský úder a i přesto jsou tyhle malé věci důležité, pro hlavní hrdinku možná důležitější než ty velké. Děkuji
Ač pomalejší tempo mělo tohle vyšetřování, baví mě detektivky Johana Theorina z prostředí švédského Õlandu. Je to zručný napsané, jednotlivé kousky pomalu zapadají do sebe a hlavnímu hrdinovi se nedá nic jiného než fandit. Děkuji.
Výborné! Detektivka dle mého gusta. Zápletka zajímavá, i když pomalejší, trocha duchařiny k tomu, ale to mě vůbec nerušilo. Pěkné rozuzlení nakonec, které dávalo smysl. Fajn detektivní zážitek ze severu.
Já jako milovnice severských detektivek jsem byla mile překvapená a byla jsem spokojená. Bylo to plynulé, bylo ti napínavé, nebylo to moc, nebylo to málo, bylo to fajn. Děkuji.
Veronika Opatřilová barvitě popisuje krajinu švédského ostrova i krajinu anglického ostrova. A najednou se zjeví láska. Velká, toužící, vášnivá. A já jim fandila, opravdu moc jsem jim fandila. I když to fandění bylo ke konci trochu zdlouhavé. Ale ten konec, páni. Ten otevřený konec byl pěkný. Děkuji a těším se příště.
Nebylo to mé první setkání s Jodi Picoult, takže se mi potvrdilo, že je Jodi dobrá vypravěčka, autorka velkých románů s velkými tématy. První asi 1/5 knihy jsem se však trápila a nemohla se začíst. S velkým zvratem poté mě kniha pohltila a já se zájmem sledovala hlavního hrdinu a jeho rodinu v nové, složité životní situaci. Zajímavé pro mě bylo zejména ústřední téma Aspergerova syndromu a jak tahle diagnóza ovlivňuje životy členů rodiny dítěte respektive mladíka, jak tenký je led mezi klidným, spokojeným a veselým chlapcem a rozšířenou mlátící kolem sebe bytostí, co neví, co se sebou. Bylo to fajn, za mě 4,5/5, a zase se k Jodi někdy vrátím.
Hlavní hrdina, dospívajíci chlapec žijící v Paříži, hledá svou cestu a světonázor a setkává se se kupinou emigrantů z východu, z nichž každý má svůj zajímavý příběh. Z prvu jsem se nemohla začít, poté ovšem jsem si postavy velmi oblíbila. Závěr knihy byl až dojemný a nepotkávali se tam jen velké dějiny, ale obyčejné výtahové linie. Či neobyčejné? Moc pěkný čtenářský zážitek! Děkuji.
Slabší detektivka. Napínavá, zbytečně dlouhá, bizarní, těžko uvěřitelná, asi si dám od Stephana chvilku odpočinek.
Tak to bylo strhující. Třetí díl románové trilogie si drží vysoký standard, řekla bych světové úrovně. Karin Lednická nás velmi elegantně provede osudy jedné velké havířské rodiny a to na pozadí velkých událostí českých dějin. A to pro mě dějin méně známých, jelikož stěžejním tématem svazujícím celou trilogii je otázka národnosti. Jedinou velmi malou nedostatečnosti pro mě bylo dlouhé čekání na třetí díl, u když chápu, že autorce zabralo nějaký čas navázat, pokračovat, uchopit..... Převelice děkuji za krásný literární zážitek.
A mně se to líbilo. A nakonec moc. Na knihu jsem se těšila, kam mě asi zavede a po první cca čtvrtině jsem byla poněkud na rozpacích, když jsem četla jen o pařbách, drogách, alkoholu, cool oblečení a podobných věcech. Pak se ale stalo něco, trochu to naléhalo a bolelo a najednou se z povrchní pozlátka sklouzlo k řešení nejhlubší a nejniternějších pocitů, existenciální věci trávícího každého z nás. Za mě by to bylo tak 90%, ale to zde nelze, takže dávám všech 5 hvězdiček. A děkuji!
Klasická severská detektivka, ALE! Na mně tam bylo moc detektivů, moc obětí, všeho nějak moc, zbytečně složité, překombinované. Určitě dám autorovi ještě šanci, protože čtení plyne, ale doufám, že další díl bude srozumitelnější.
Tak tohle bylo krásné. Na začátek pro mě byla překvapující modrá barva tisku. Zvykla jsem si velmi rychle a prožívala příběh dvou teenagerů, potomků původních Pákistánu, žijící nyní v USA a bojující o přátelství, rodinné zázemí, o své místo ve společnosti. Já jsem si z toho odnesla především, že nikdy se nesmí nic vzdát. Nikdy. Děkuji za krásný literární zážitek a krásný překlad. Děkuji!
Tohle nebylo dobré. Rozumím tomu, že si s tím Patrik dal jistě spousty práce, ale výsledek je mírně řečeno velmi rozpačitý. Kor ještě když si na sebe vzal ten těžký úkol a hlavními postavami jsou ženy. Tentokrát ty ryby Parikovi ani neplují v mělké vodě, ale plácají se na suchu. Jednu hvězdu dávám vlastně jen proto, že je Patrik sympatický člověk a má veselý, nakažlivý smích.
Výborná kniha. Moc mě baví číst knihy z jiného kulturního prostředí. Autorův stěžejní příběh je pro nás velmi silný a nevadilo ani odvedení od ústředních hrdinů a seznámení nás s příběhy hrdinů ve vedlejších rolích. Bravo a děkuji!
Dobrá detektivka, zajímavá zápletka, bavila jsem se, hlavní hrdina je tedy nesmrtelný a zase pracuje na vlastní pěst, ale já jsem byla spokojená a určitě sáhnu po dalším dílů. Děkuji.
A mně se to líbilo moc. První kniha od tohoto německého autora a já jsem se přenesla do léta. Bavily mě barvité popisy větru v listech stromů, cítila jsem vlhkost ve vzduchu při utíkám za kropicím vozem i napětí při chystání se do vody ze skokanských věží. Výborně byly vykreslené hlavní postavy i dobrodružství s bagrem či návštěva nočního koupaliště. Děkuji za tento příjemný literární zážitek.
Další krásná kniha, krásná literatura z pera Kristin Hannah. Tentokráte příběh vystavěla na méně známých událostech souvisejících s velkou hospodářskou krizí, která se dotkla milionů Američanů. Hlavní postava Elsy mi byla sympatická svou pracovitostí a pílí, inspirující svou nezdolností a nekonečnou láskou ke svým dětem, za které by položila život. Velmi pěkný čtenářský zážitek, moc děkuji"
Za mě také příjemná čtenářská záležitost na lednové večery. Těším se na další díl, děkuji.
Výborná. Tohle je stará dobrá Petra Soukupová, která umí pracovat tak krásně s českým jazykem, kdy se vám udělá hezky a najednou ošklivo a vzbudí ve vás bohatou škálu emocí, jako byste s hlavními hrdiny byly v jedné místnosti nebo autě. Zdánlivě obyčejná rodina zažívá každodenní starosti, které všichni máme a autorka je umí popsat, jako by to zrovna byly i naše problémy.... Děkuji za tento pěkný literární zážitek z domácí scény.