asam asam komentáře u knih

Opráski sčeskí historje 4 Opráski sčeskí historje 4 Jaz

Opakovala bych komentář který jsem napsala k prvnímu dílu. Tak jen podotýkám, že 4. díl drží laťku ve stejné výši jako díly předešlé a mě nezbývá než hodnotit kladně. Smála jsem se chvílemi i nahlas.

01.01.2016 5 z 5

Katalánec Katalánec Noah Gordon

Román z trochu jiného než lékařského prostředí. Velmi čtivý, oddechový román o lásce k přírodě, o vztazích mezi lidmi,
Doporučuji

15.08.2015 5 z 5

Buzz Buzz Anders de la Motte

Opět to má grády jako první část. Napínavé, někdy dost komplikované a těch náhod je tam taky trochu moc..Ale zase blízko ke skutečnosti. Copak nás internet neovlivňuje? Netahá někdo za nitky, aby nás chtěl mít tam kde chce sám?
Síť ovládá všechny... i vás!
Dočetla jsem. a mám to pod kontrolou. čeká mě díl třetí.

17.05.2015 5 z 5

Agent 6 Agent 6 Tom Rob Smith

Tři desetiletí, dvě vraždy, jedno spiknutí. Napínavé od začátku do konce. Perfektně propracované.

29.04.2015 5 z 5

Macocha Macocha Petra Hůlová

Z mého pohledu to nejslabší co autorka zatím napsala. Téma sice silné, problémy osamělé ženy alkoholičky, ale vyprávění tak nepřehledné, že se v něm ztrácíte. Autorka má zvláštní způsob vyprávění, tím je osobitá, ale tady to už bylo příliš...... Bohužel.

22.06.2014 2 z 5

Scény z venkovského života Scény z venkovského života Amos Klausner

Izraelská vesnice Tel Ilan žije poklidným životem, nic se zde neděj, ani místní drbny nemají o čem povídat a musí si vymýšlet. Ale to je jenom zdání. Odehrávají se zde rodinné tragédie, rozvíjí se příběhy o kterých se nemluví, postupně se odkrývá minulost obyčejných obyvatel. A to vše v klidu, nesnesitelném horku a v tichosti domovů a zahrad.
Napsat dobré povídky je umění, povídka musí mít děj, musí gradovat a končit pointou. To vše na několika stránkách. Amos Oz je mistr povídek. Ovšem tyto jeho povídky nekončí. Jako když utne a rozuzlení žádné. O to více vás napíná jak to bude dál. A dopátráme se vůbec konce???
Velice zajímavá kniha.

31.12.2013 4 z 5

Ruský román Ruský román Meir Šalev

Zprvu jsem se ztrácela v množství jmen, netušila kdo je čí syn či bratr. posléze jsem se začetla a neodložila knížku až na jejím konci. Velice barvitě vylíčený příběh prostých lidí, kteří přišli zúrodňovat bažiny, vybudovat svou vesnici, ženit se a vdávat. Vše samozřejmě pod dohledem a se souhlasem výboru. Meir Šalev je obdařen darem vtipně popisovat události a vylíčit povahové rysy svých postav, že si je zamilujete a s napětím sledujete jak se jejich osud bude dále vyvíjet.

25.11.2013 5 z 5

Vánoce nebudou! Vánoce nebudou! John Grisham

Grisham se ukázal jako vtipný spisovatel a předvedl, že nemusí psát jen o soudních sporech, ale že dokáže zpracovat i témata odlišná. Pěkné, milé čtení. Hlavně v době předvánočního shonu.

16.02.2013 5 z 5

Dívka, která spadla z nebe Dívka, která spadla z nebe Simon Mawer

Simon Mawer mě opět nezklamal. Neotřelé prostředí výcviku teroristek, trochu i té lásky, ale hlavně napětí až do konce příběhu.

12.02.2013 5 z 5

Úterky s Morriem Úterky s Morriem Mitch Albom

Velice moudrá kniha
Smrt se nedá pochopit, přesto patří k životu.Je potřeba umět se s ní vyrovnat a přijmout ji jako součást našeho bytí.
To se však moc lehce říká, ale skutečnost je velmi bolestivá.

19.12.2012 5 z 5

Libůstka Libůstka Mariusz Szczygieł

Obyčejné ženy jakých jsou tisíce a přece něčím vyjímečné. Spisovatel umí ze zdánlivě banálních příběhů vyzvednout podstatu, charakter člověka. Příběhy všední a přece strhující. navíc velmi dobrý překlad.

22.08.2012 5 z 5

Bídné roky Bídné roky Knut Faldbakken

Nemyslíte, že se jako lidstvo řítíme do stejné situace.?????Rozhlédněte se kolem sebe, co je v nás nenávisti, zloby. Jak se dokážeme honit za majetkem hlava nehlava. Ten příběh není zase až taková SF.
Ale jsem optimista.

10.01.2012 5 z 5

Nejhloupější anděl Nejhloupější anděl Christopher Moore

Co jiného doporučit v tento předvánoční čas. Skvělé

07.12.2011 5 z 5

Mendelův trpaslík Mendelův trpaslík Simon Mawer

Román, připomínající osobnost otce genetiky Johanna Gregora Mendela, prolínající s napínavým, až detektivním příběhem vědce Benedicta Lamberta jsem přečetla jedním dechem. Někde jsem pravda v genetice trochu bloudila, ale knížka stála za to. Moc doporučuji.

08.02.2011 5 z 5

Pí a jeho život Pí a jeho život Yann Martel

Skvělý, napínavý příběh. inteligentní humor.Silný příběh o nerovném boji, nezlomné vůli a víře. I když jsme upozorňováni, že jde o skutečný příběh - nápad vzešel z hlavy autora.
Pí - označení Ludolfova čísla- charakterizuje jejího nositele i události

25.01.2011 5 z 5

O rodičích a dětech O rodičích a dětech Emil Hakl (p)

Rozhovor mezi otcem a synem plyne velice příjemně,řada příběhů, vtipné historky - ani se vám nechce knížku odložit. Pan Hakl je opravdový vypravěč.

14.01.2011 4 z 5

Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Trochu sladké, ale občas je taky potřeba přečíst i takovéto knihy. Doporučuji.

30.11.-0001 4 z 5

Temné vody Temné vody Kodži Suzuki

Některé povídky nemůžu vymzat z paměti. Opravdu horor.

30.11.-0001 5 z 5

Židovský policejní klub Židovský policejní klub Michael Chabon

Dlouho jsem tomu nemohla přijít na chuť, ale pak mě to chytlo, doporučuji k přečtení

30.11.-0001 4 z 5

Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Skvělá kniha, vřele doporučuji.Velice často si na ni vzpomenu. Hrůza a děs, ale přečtete / i když nechcete/ až do konce

30.11.-0001 5 z 5