asterixka asterixka komentáře u knih

Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Každý jsme jiný, divný, někdo víc, druhý méně... já sama jsem se v jedné postavě viděla také :) Výborná kniha (jako doposud vše od P. Soukupové), snad pro děti, ale dle mého hlavně pro dospěláky :)

Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Bomba, moje již několikátá Kingovka, ale zase trochu jiná, detektivní žánr, to je moje :) Takže chválím, chválím.. a těším se na Právo nálezce.

Primární důvěra - úhel pohledu Primární důvěra - úhel pohledu Martin Goffa

Výborné, parádní, skvělé... víc netřeba psát a rovněž doufám v pokračování série.

19.08.2019 5 z 5

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Jak to ten chlapík dělá, že dovede člověka rozesmát i rozplakat zároveň v každé knize.... úžasně lidské, jako vždy.

15.03.2018 5 z 5

Sítě Sítě Petra Dvořáková

Skvělá kniha, tři příběhy o nesebevědomí žen. Nejvíce mě zasáhl příběh Karolíny (odehrávající se "na síti"), první a třetí byly rovněž výborně napsány, mrazivé, ze života...

01.05.2016 5 z 5

Zpěv velryb Zpěv velryb Wally Lamb

Nebudu šetřit superlativy, Zpěv velryb je úchvatným, působivým, mistrně napsaným psychologickým románem, příběhem Dolores, který vás chytne za srdce. Jsem ráda, že jsem si nejprve nepřečetla obsah knihy, prozrazuje celkem dost děje (a doporučuji i ostatním).
Tuto skvěle napsanou, nenápadnou knihu (ne počtem stran), mohu jen a jen doporučit!

05.09.2015 5 z 5

Podivný případ se psem Podivný případ se psem Mark Haddon

Vítejte ve Christopherově světě, chlapce s Aspergerovým syndromem. Kniha je naprosto jedinečným a nepřikrášlujícím náhledem do mysli a života autisty a tím, že je vyprávěná v ich formě, ji dělá velmi zajímavou a autentickou. Úžasné čtení, jednoznačně doporučuji!

24.05.2015 5 z 5

Básnik Básnik Dominik Dán

Moje druhá "dánovka". Knihu jsem poslouchala ve slovenštině a jsem nadšená. Napínavé od začátku do konce, nesmírně mě baví vzájemné špičkování mezi kriminalisty.

29.04.2015 5 z 5

Dva proti Říši Dva proti Říši Jiří Šulc

Tolik odvahy, statečnosti, bolesti a utrpení .... Excelentně napsáno, skvělý román..

13.01.2015 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

U které knihy se vám stane, že máte na rtech úsměv a při tom brečíte, že se přímo pochechtáváte se slzami v očích... mě se to stalo u "Oveho". Úžasná, lidská kniha. Půl roku po přečtení jsem román poslouchala jako audioknihu, která je úžasná v podání Jana Vlasáka, doporočuji!

14.12.2014 5 z 5

Učedník Učedník Hans Rosenfeldt (p)

Tak pánové Rosenfeldt a Hjorth prostě umí, což dokazují pokračováním Temných tajemství. Naprosto parádně napsáno, napětí vygradováno na maximum, prokreslená psychologie postav a k tomu Sebastian, kterému nemůžete nefandit :) A ten konec..... už ať je tu další díl!

01.08.2014 5 z 5

Němci Němci Jakuba Katalpa (p)

Přečteno jedním dechem, nezapomenutelný příběh Kláry, ale i ostatních, říšských či sudetských Němců, Čechů, ve velmi těžké době... Jsem moc ráda, že jsem na tuto, velmi nenápadnou knížku bez velkých reklam, natrefila. Doporučuji k přečtení všem.

27.04.2014 5 z 5

Čechy, země zaslíbená Čechy, země zaslíbená Petra Hůlová

Melancholický, trochu smutný příběh Olgy a její rodiny. Miluju styl psaní Petry Hůlové, ač je to celkem těžší čtení, pro mě je velmi osvěžující.

28.04.2013 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Chtěla bych jen číst a číst a číst ....:-) Excelentní, napínavé, vtipné, s gradujícím dějem a ještě k tomu s mými oblíbenými postavami. Jussi Adler-Olsen si si zaslouží deset hvězdiček, ne jen pět a já se neskutečně těším na vydání další jeho knihy (na kterou nebudu čekat několik měsíců v knihovně a ihned si ji kupuju ;-)

06.02.2013 5 z 5

Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Jeden z prvních historických románů, které jsem před lety četla a od té doby ještě mnohokrát, naposled v podobě audioknihy. Pravdivá kniha o hrůze a bezmoci....Vřele doporučuji, jedna z nejlepších knih.

26.05.2012 5 z 5

Štěstí je zadarmo Štěstí je zadarmo Michaela Klevisová

Milé příběhy pro milovníky (nejen) koček. Tak si představuji oddychové čtení :)

29.01.2022 5 z 5

Český ráj Český ráj Jaroslav Rudiš

Jednoduše geniální! Zážitek z knihy (audioknihy) umocněn načtením Petra Čtvrtníčka. Skvělé.

07.08.2020 5 z 5

Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

Moje druhá kniha od L. Zibury a za mě opět skvělý čtivý cestopis, plný zajímavých postřehů, které podněcuje zejména setkávání s těmi nejobyčejnějšími obyvateli. Ilustrace krásné, mně chyběly fotografie (které jsem dohledávala na jeho facebookových stránkách). A mimochodem, veškeré Láďovy příspěvky na sociálních sítích přímo zbožňuju!

Zavátá sněhem Zavátá sněhem Martin Stručovský

Lehké zklamání... první knihu, Bez duše, jsem četla již před dvěma lety, a z prvotního setkání se spisovatelem i jeho hlavním hrdinou jsem byla nadšená. Že by se autor s dalším dílem zlepšil se mi nezdá, anebo jsem již příliš "rozmlsaná" lepšími díly :) A přidám se k ostatním.. ty věčné bitky, ach jo...

12.03.2020 3 z 5

Geniální přítelkyně Geniální přítelkyně Elena Ferrante

Jsem nadšená a natěšená na další díl! Velmi poutavě a čtivě psáno, navíc Neapol (nejen) padesátých let minulého století byla pro mě velkou neznámou. Skvělý román, doporučuji.

23.01.2018 5 z 5