Bediczek Bediczek komentáře u knih

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Příběh se snaží být až na sílu nechutný a šokující, přitom se pod tou fasádou skrývá celkem přímočará detektivka, kterou lze odhalit už po 1/4.

18.10.2021 3 z 5

Krvavé pohraničí Krvavé pohraničí Vladimír Šlechta

Kniha začíná v období po zabití velkého arciparocuha, což je u fantasy zajímavé pojetí, protože tím většinou klasická fantasy kniha končí a co bude dál je ponécháno čtenářovým představám. O tom co se stalo se dozvídáme pouze ze střípků a postupně si události slepujeme dohromady. Je mi sympatické že kniha, potažmo celá sága je vlastně celkem malá a kompaktní a dobře odsejpá, i přiložená mapa zobrazuje celkem malé území. Pokud se vám chce pustit do nějaké fantasy ságy, ale nechcete louskat stovky až tisíce stran, je Krvavé pohraničí dobrá alternativa.

19.05.2021

Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech Dominik Landsman

Tahle kniha vlastně jen recykluje to co už bylo v prvním dílu stále dál až je to úmorné. Čeněk stále zlobí, je to sígr a vytváří situace, které se v reálu určitě takto neodehrály. Ta nereálnost těch situací je to co tomu asi nejvíc ubližuje. Občas jsem se zasmál, ale bylo to právě u těch scén, které mi připomínají můj vlastní život rodiče.

14.01.2021 2 z 5

Vrby Vrby Algernon Blackwood

Noční scény jsou správně mrazivé a konec vás zanechá přijemně rozladěné.

29.04.2019 4 z 5

Zlato Arkony. Kniha první Zlato Arkony. Kniha první Juraj Červenák

Nevím proč, ale kniha mne nebaví. S postavami se naprosto nelze ztotožnit, děj uhání kupředu, ale napětí je nulové. Mnohdy je kniha až účelově nechutná. Při scénách s obřím psem jsem si představoval předimenzované labradoří štěně :-)

30.01.2018 2 z 5

Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Jednu věc na humorné četbě nechápu, proč se autor téměř vždycky snaží být vtipný za každou cenu v každé větě? Vtip by byl mnohdy efektivnější, kdyby dostal prostor dýchat.

15.01.2018 4 z 5

Spad Spad František Kotleta (p)

Možná i krapet lepší román než trilogie Hustej nářez. Postavy i prostředí jsou celkem uvěřitelný, hlavní hrdina (hrdina z Istanbulu) je navíc sympaťák. Jediný co bych knize vyčet je asi absence výraznýho záporáka.

26.04.2017 4 z 5

Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Možná nebylo nutný snažit se s tím humorem až tak tlačit na pilu, jinak se tam pár úsměvných momentů ze života najde (zejména pokud s někým žijete, dovedete to ocenit).

06.01.2017 3 z 5

Divoké karty I Divoké karty I George R. R. Martin

Některé příběhy jsou zábavnější (dívka co procházela zdí, spáč, lučištník, povstání hipíků, chlapík co uměl zpomalit čas...), některé méně. K dočtení jsem se musel misty nutit, je to takové rozbředlé. Další svazek už si asi nepřečtu.

15.06.2015 3 z 5

Pravidla se změnila Pravidla se změnila Zdeněk Jirotka

Nedočtu to, to se nedá.
Většina povídek je takový suchý humor, někdy je to trochu vtipné ale asi jsem na to moc mladý ročník.
Na závěr je tam jakási divadelní hra, na kterou prostě nemám sílu, možná až mi bude 80.

27.11.2024

Cesta kolem světa / Zachraňte Lidušku Cesta kolem světa / Zachraňte Lidušku Jaroslav Němeček

Naprostá pecka a nesmrtelná klasika

03.10.2024 5 z 5

Jak se do lesa volá Jak se do lesa volá Marie Horová

Ze série Martin Stein asi nejslabší. Vraha je nemožné objevit, protože se objeví až v poslední čtvrtině, kdy už jsou všechny red herringy vystřílené.

21.04.2024 3 z 5

Temnota Temnota David Lagercrantz

Postavy ani příběh, couldn't give a shit. Vážně je až obdivuhodné jak tato knížka postrádá cokoliv poutavého.

18.04.2024

Zimní přízrak Zimní přízrak Dan Simmons

Musím říct, že mně ty flashbacky vlastně celkem dost vytrhávaly z děje a ani nevím proč jich tam tolik bylo.

11.10.2023 3 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Co bych u knihy vyzdvihnul jako největší plus je její čtivost a taky to jak je krátká. Kdyby byla delší, asi by to už začala být trochu nuda.

02.01.2023 3 z 5

Útěk na koloběžce Útěk na koloběžce Luboš Pavel

Občas jsem si nebyl jistý, kolik toho Laurin opravdu řekl a co si autor sám domyslel (například dialogy postav, které působili až filmově) Buď jak buď, knížka je to útlá a dá se zhltnout za jedno odpoledne. Pro mně přijemné odpočinkové počtení.

24.02.2022 4 z 5

Zima v Thonnierice Zima v Thonnierice Vladimír Šlechta

Kukaččí mláďata jsem nečetl a nijak mi to nevadilo. Příběh přijemně plynul a hluchých míst moc nebylo. Vlastně je to spíš detektivka než fantasy, jedna krvavá šarvátka a tím akce končí. Ale atmosferu to ma dobrou. Taky bych chtěl vyzdvihnout povedenou mapu Thonnieriky.

15.02.2022 3 z 5

Šílený les Šílený les Vladimír Šlechta

Při čtení mi velmi často přišlo, že hraju adventuru a postavy, které Faylorg a Inge potkávají jsou jen hybately zápletky, kteří mají za úkol vysvětlit souvislosti a posunout příběh dál. Finále bylo přitažené za vlasy, vím že je to fantasy, ale ve chvíli kdy autor vše řeší tím že je za tím magie, považuju to za lenost. Při vymýšlení jmen bych nevolil postup: hraju scrabble a náhodně se mi písmenka poskládají do slov jak eagrepe, schnirega a izironk.

29.05.2021 2 z 5

Vdovin dům Vdovin dům Daniel Abraham

Kniha byla vcelku dobra, uz i to bankovnictvi zacina davat smysl :). Inys je vtipna postava (nedovedu se zbavit dojmu, ze si Abraham utahuje z fantasy klise). Schyluje se k zaverecnemu konfliktu mezi Gederem a Cithrin, jsem celkem zvedavy jak to cele dopadne. Jo a jak ze fungovala civilizace draku a jak stvorili 13 ras? Pomoci magie, nebo pouzivali zkumavky?

20.06.2020 4 z 5

Dračí cesta Dračí cesta Daniel Abraham

Celá první polovina knihy se čte skvěle. Cithrin v převleku za vozku a Geder ve válečném tažení jsou sympatičtí hrdinové a chcete vědět co s nimi bude dál. Potom se začne více pletichařit a postavy někdy dělají dost hrozná rozhodnutí (pro mně někdy až nelogická). Vlastně úplně nechápu proč je to fantasy, mohl to být historický román zasazen do středověku. V jednotlivých rasách se zatím vůbec neorientuju a kdo nebo co umí pavoučí bohyně mi taky není moc jasné. Ale patrně to vysvětlí další díly ságy.

13.08.2019 3 z 5