Bedřich63 komentáře u knih
Mám rád knihy, kde v pozadí figuruje nějaká ta souvislost s lékaři, psychology, patology atd. Tady to navíc bylo jako hlavní téma.
Těším se, že další díly by mohly být i lepší, i když ani tento nebyl úplně špatný.
Autor si drží svůj vysoký standard. Knize nemám co vytknout. Celá série je dle mého názoru podařená a už se pomalu chystám na další, zatím poslední díl. Milé vyprávění životních osudů rozvětvené rodiny poklidně plyne. Někdy se žije veseleji, jindy je to složitější. Je to ale takové příjemné počtení v dnešní komplikované době. Ne že by tehdejší život byl snazší, každá doba má své radosti i starosti.
Autor se zabývá pro mě zajímavým tématem přežití bývalého agenta, kterého stále dohání jeho profesní minulost. Pozadí příběhu je dokresleno reálnými událostmi, které proběhly ve Vietnamu a Libyi.
Kniha mě bavila a určitě se podívám i na další od tohoto autora.
Parádní návod, jak se starat o sebe a své tělo.
Teorie a praxe je perfektně propojena, autor klade důraz na přírodní zdroje a ne na chemické léky.
V dnešní době vidím trochu problém v nedostatku času. Pokud bych se chtěl zabývat v knize doporučenou životosprávou a stravou, tak už asi nestihnu chodit do práce a případně se zabývat jinými svými koníčky. Ale asi se předpokládá, že je to jen otázkou volby. Není potřeba vše doporučené v knize realizovat ze 100%, ale je určitě žádoucí si vzít z knihy to, co jsme schopni využít v běžném životě.
Návrat k tradičním postupům a časem ověřeným prostředkům určitě kvalitě života pomůže. I jednotlivosti rozhodují o významných životních milnících jednotlivce.
Inu zánět je třeba porazit! - o tom žádná. :-)
Tato kniha mi tak úplně nesedla.
Krásný jazyk, parádní překlad, ale nebylo to úplně to, co jsem od této knihy čekal.
Že by proto, že se mi na kolotoči točí hlava? :-)
Příběh docela dobrý, postrádal jsem jen trochu víc napětí. Bylo to celkem předvídatelné, žádné dramatické nečekané zvraty.
Celá série 6 knih od obou autorů povedená. Kdyby následovalo další pokračování, rád si ho přečtu.
Zajímavý námět, ale souhlasím s tím, že by bylo lepší knihu poskládat jinak, jak už psali někteří čtenáři přede mnou.
Pro mě to určitě nebyla neobyčejná, struhující, napínavá, jedinečná historická kniha, jak jsem tady četl v komentářích.
Série Století od téhož autora se mi líbila více. Ale třeba mě další díly Pilířů země více vtáhnou do děje a budu míň kritický.
Samozřejmě autor psát umí, téma zajímavé, postavy perfektně vykreslené, příběh promyšlený, ale podle mě tomu něco chybí. Překlad parádní, bez pravopisných chyb - i to je už ne zcela obvyklé v dnešní době.
Takže za mě jen 4 *, další díly si ale nenechám ujít.
Více takových knih! Poutavou a čtivou formou popsány některé klíčové okamžiky historie. Někdy měla popsaná událost vliv pouze lokálně, jindy ovlivnila velký územní celek nebo mnoho lidí.
Pokud je taková událost zmíněna v učebnicích jednou větou a bez souvislostí, tak se jí člověk nevěnuje, nebo ji i přehlídne. Autor však dosáhl toho, že mě tyto události zaujaly a nejen, že jsem si některé z nich připomněl a oživil, ale i doplnil pohled na ně. No a dozvěděl jsem se i pár nových věcí.
Těším se na další Zapomenuté příběhy.
Pro mě milým způsobem popsány nelehké životní podmínky rodin závislých na hornictví. Byla to těžká doba, těžký život, hrozná dřina, ale práce byla. Už na mě čeká i druhý díl a doufám, že ten třetí bude co nejdříve.
V pozdější době vzniklo i heslo "Já jsem horník, kdo je víc".
Krajina je touto desítky let trvající hornickou minulostí stále poznamenaná a velice těžko a pomalu se napravují škody způsobené těžbou. Stojí za to i vidět na vlastní oči.
Celá série byla pro mě zajímavá. Na zajímavých historických událostech autor postavil docela reálný život Lva Děmidova. Mocenské zájmy jsou vždy až na prvním místě. Život a osudy jednotlivce mnoho neznamenají. Tak to bylo v minulosti a je i v současnosti.
Další parádní díl. Knihy této série se čtou skoro samy.
Výborná kniha, podobně jako předchozí díly.
A podle posledních vět jsem vyrozuměl, že by to nemusel být poslední díl. Takže se těším na pokračování.
Stále ještě existují na světě lidé, kteří znají detailně historii, orientují se v technických vymoženostech, umí se ubránit přesile vycvičených zabijáků a fungovat téměř beze spánku. Navíc zvládá komunikaci v několika jazycích, v pár dnech procestuje za vyřešením záhady několik zemí a přitom se stará, aby přežil nejen on, ale i jeho doprovod. Spousta mrtvých je pak zřejmě důsledkem nadpozemských schopností jeho protivníka, který ho dokáže stíhat v různých zemích a předvídat další kroky.
Příběh je to slabý, neuvěřitelný. Autor však psát umí, některé popisy míst i akcí jsou výstižné.
Autor umí psát poutavě a zajímavě. Příběh zasazený do historických kulis roku 1956 v Sovětském svazu a v Maďarsku přibližuje i některé skutečnosti týkající se situace po smrti J.V. Stalina, gulagů a krvavě potlačené revoluce v Maďarsku. Spojení historických skutečností se zajímavým příběhem mě dokáže vždy oslovit.
Je dobré si tyto věci připomenout a nezapomínat na ně, obzvlášť v dnešní době, kdy jsou svobody lidí opět v ohrožení.
Jako detektivka pro mě průměrná kniha, ale hodnotím lépe než první díl. Ocenil jsem víc než příběh a zápletku knihy popis výroby, zpracování a koštování vína a popis krajiny a prostředí, kde se ve Francii v oblasti Gaillac víno pěstuje. Také pozadí odbytu a prodeje vína je pro mě zajímavě popsané. Pro ty, kdo pracují rukama a živí je vlastní práce, to není nikde jednoduché.
Od spisovatele profesně dokonale odvedená práce. Příběh pro čtenáře čtivý, zajímavý, napínavý..... Co mě však na knize zaujalo je to, že i 47 let po jejím vydání je mnoho věcí z prostředí bank a společnosti stále aktuálních a stále živých. Bohužel to nejsou věci pozitivní, spíše ty negativní a odsouzení hodné. Banky a jejich role, zlato, propojení politiky a peněz, propojení firem a bank, akcie, ovlivňování trhů, vliv osobních známostí, bezpáteřní jednání statutárů bank a podniků, jejich neomezené pravomoci a postavení - to je v knize popsáno v době dávno minulé a je to vše aktuální i nyní. Propojení peněz a politiky je zhoubné v každé době.
(SPOILER) Kniha ničím nepřekvapila. Vypravěč vyhrál, jak jinak. Bez něj bychom se asi konce nedočkali.... :-)
Příběh velmi prostý, škoda času, který jsem čtení věnoval.
Jako většina čtenářů přede mnou dávám i já pětku. (*****) Ve škole nelichotivé hodnocení, ale tady právě naopak. Ty hvězdičky ale beze zbytku patří autorce za humor, skvělý jazyk a zajímavé líčení roku života v Kosovu. Celkem s nadhledem, ale asi až s určitým časovým odstupem líčí situaci, kdy si musela den za dnem připadat jako mravenec v míchačce.
No a ohodnocení Organizace a jí stovek a stovek podobných působících po celém světě? (0)
Více k tomu asi tady není co říci, každý si udělal obrázek z knihy a případně i na základě vlastních zkušeností.
Pražský výběr zpíval písničku S.O.S., ze které ocituji jen kousek, ale dala by se klidně použít i celá.
Prachy, jenom prachy nečekají
Jen po nich sáhneš
A už tě mají
Autor opět nezklamal. Zajímavé čtení o odboji a špionáži během 2.sv. v Norsku a Švédsku.