borupet komentáře u knih
Další nádherná kniha z prostředí nehostinné sibiřské tajgy, čte se sama, pro všechny milovníky přírody.
Knihu jsem četla v mládí a nedávno jsem se k ní vrátila. Asi není účelem posuzovat autentičnost výpovědi o poměrech tehdejší doby. Kniha je čtivá, neuvěřitelně působivá, občas mi "běhal mráz po zádech"a také (nestydím se za to) tekly slzy.
Kam jenom autor na ty zápletky chodí? Tohle by mě opravdu nenapadlo ... Po detektivní linii v pohodě, ale parta vyšetřovatelů je v rozkladu. Teď už mě neštve jen Sebastian, ale snad ještě víc Vanja. Připomíná rozmazleného fracka. A ten konec, proboha, Billy?
Hodně zvláštní příběh jednoho podzimu života. Spousta krásných úvah a popisů přírody. Jen ty hlavní postavy byly takové... vybočující z průměru. Jsem zvědavá na Švédské holínky.
Velmi zdařilé pokračování série. Napínavé až do konce. Jsem zvědavá, jak se osudy vyšetřovatelů budou vyvíjet dál.
Od autorky jsem četla jako první Bouři, která mě nadchla, tak jsem pátrala po dalších knihách. Detektivní série mám v oblibě a první díl této se mi moc líbil. Zvláštní nesourodá trojice vyšetřovatelů a zajímavá zápletka. Čtivě napsáno, styl psaní autorky mi vyhovuje. Je pravda, že kritérium "výběru matek" mě napadlo daleko dřív než se začalo probírat v knize. A konec mi nepřišel zase tak uspěchaný, jak se tady v komentářích píše.... Ale cítila jsem, že to není úplně "ono". Byla to úplně nová postava, takže je čtenář ochuzen o typování, kdo by to mohl být. Celkový dojem z knihy je ale výborný a určitě budu pokračovat dalšími díly.
Pohlazení po duši. Laskavé, milé, moudré povídání, které nutí člověka k zamyšlení a uvědomění si daru života. Autorovy malé knížečky vždycky naplní mou mysl pokorou a vděčností, že tady jsem a žiju právě ten svůj život, a pokaždé si uvědomím, jaké mám štěstí.
Půvabný příběh křehkého přátelství devítileté Františky a osmnáctiletého Frederika. Sice ho autorka nestihla dokončit, ale alespoň hlavní linie příběhu jsou v závěru nastíněny. Mám ráda autorčiny knihy z lékařského prostředí, jsou laskavé a psychologicky skvěle propracované. Příjemná četba.
Tak není to typický případ oddělení Q, ale je to dobře napsané, čtivé, napínavé. Téma uprchlíků a terorismu mě nikdy moc nezajímalo, ale proč ne. Minulost Asada je odhalena, Rose se vrátila do práce. Tak teď se doufám můžu těšit zase na nějakou pecku jako byly první případy.
Nezavrhuji, ale těžko hodnotit. Nevím, co tím autorka chtěla vyjádřit. Šokovat? Některé pasáže byly zajímavé, ale jako celek.... Pro mě neuchopitelné.
Moje první knížka od autorky. Líbila se mi, pěkně se četla, povídky se postupně propojovaly. Jako celek působí smutně, i když u některých hrdinek občas svitla naděje na zlepšení jejich neutěšené situace. Společný jmenovatel ženy. Podřízené, manipulované, zneužívané muži, obětované rodině. Příběhy nejsou uzavřené, občas je jen tak matně nastíněné možné pokračování, které si můžete domyslet. Mám ráda příběhy s jasným koncem, proto za mě jedna hvězda dolů. Určitě však stojí za přečtení a zamyšlení.
Po Zuzanině dechu docela zklamání. Styl psaní mi vyhovuje, kratší kapitoly, ale ta hlavní myšlenka mi asi unikla. Většina postav mě svým chováním rozčilovala. Prostě mi to nesedlo.
Soubor povídek jsem si koupila kvůli Aleně Mornštajnové a její povídka se mi líbila nejvíc. Ale celkové vyznění povídek je spíš skličující a smutné... Od rodinných povídek bych čekala milé hřejivé vyprávění o vzájemném souznění, porozumění a lásce. Z těchto povídek mám rozpačitý pocit.
Oddechovka na jedno odpoledne. Zvláštní styl autorky mi nevadí, líbí se mi detailně propracovaná psychologie postav. Sympatické relaxační čtení, i když v podstatě dost smutné.
Skvělé. Moje první kniha od pro mě nové autorky a jsem nadšená. Moc se těším na další. Hvězda dolů za trochu rozvleklý začátek.
Moje první knížka od autorky, četla se dobře. Bezbřehá beznaděj. V jednom okamžiku autorka příběh utla a byl konec. Je jasné, že i následujících xx stran (kdyby byly) by se neslo ve stejném duchu. Zvláštní, marnost nad marnost.
Čtivé, napínavé, strhující. Nevím co je lepší, Hypnotizér je tak trochu z lékařského prostředí, k tomu mám blíž, tady byla politická zápletka, ale ne zas tak komplikovaná, neztrácela jsem se. Super, těším se na další.
Kniha mě zaujala, krom toho, že mám ráda Patrika Hartla, svou obálkou - že se dá číst z obou stran. Při čtení druhé půlky to všechno do sebe začne krásně zapadat. Za mě dosud nejlepší počin Patrika Hartla. Čtivé, lehké, odpočinkové.
Jedna z nejpůsobivějších knih Magdy Váňové, velmi čtivá, překvapivé rozuzlení, "rezonovala" mi v hlavě ještě hodně dlouho po přečtení.