CharlesWard CharlesWard komentáře u knih

Ruiny Ruiny Scott Smith

Depresivní. Beznadějné. Mrazivé.

16.09.2018 4 z 5

Zahrada bestií Zahrada bestií Jeffery Deaver

Deaver tentokrát příjemně překvapil. Kniha se totiž (částečně) odehrává v mém oblíbeném období 30. let 20. století. A přesuneme se také do předválečného Německa. Tohle se ti povedlo Jeffrey!

30.08.2018 4 z 5

Kmen Andromeda Kmen Andromeda Michael Crichton

Jako všechny Crichtonovy knihy. Originální námět je zcela pohřben kostrou příběhu a neuspokojivým závěrem.

13.01.2018 3 z 5

Nekros a jiné noční můry Nekros a jiné noční můry Brian Lumley

Pro všechny fanoušky horroru MUST HAVE kousek.

21.07.2016 5 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Už dlouho se mi nestalo, že by mě kniha nachytala v nedbalkách a já po jejím přečtení docela dlouze přemýšlel, co jsem to vlastně přečetl. Znamenité mrtvole se to podařilo. Bohumil Hrabal by měl radost.

11.01.2024 5 z 5

Running Man Running Man Richard Bachman (p)

Jedna z těch starších (poctivých) kingovek.

01.04.2023 4 z 5

Polámané panenky Polámané panenky James Carol

Možná byl problém v tom, že jsem předtím dočetl sérii knih od Chrise Cartera. Jim totiž Carol nesahá ani po kotníky.

08.01.2023 2 z 5

Nenávist Nenávist Chris Carter

Oproti minulému dílu, neskutečné zlepšení.

29.12.2022 5 z 5

Na mušce Na mušce Mark Greaney

Bohužel, ale ten kvalitativní sešup tam prostě je. Pokud to takhle půjde dál, bojím se o překlady dalších dílů.

02.12.2022 2 z 5

Malorie Malorie Josh Malerman

Bird Box byl unikátní nápadem, zasazením, zvraty. Malorie však není Bird Box. V samotném závěru ostatně autor popisuje jak vlastně Malorie vznikla. Úplně chápu, proč se tohle nedostalo do BB, co ovšem nechápu, je to, že následně autor pohřbil všechny zbytky soudnosti a vydal tuto "vyřazenou novelu" jako samostatné dílo. Proboha proč? To ví asi jen sám autor.

23.10.2022 2 z 5

Bird Box Bird Box Josh Malerman

Naprosto luxusní záležitost.

22.10.2022 4 z 5

Když teče krev Když teče krev Stephen King

Výbornou titulní novelu doplňuje ještě zdařilý Telefon pana Harrigana. Zbytek povídek je bohužel čistý průměr.

11.07.2022 3 z 5

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Tak Vám vlastně nevím. Kniha se četla dobře, pořád se něco dělo, ale závěrečný zvrat nepovažuju za úplně nejpovedenější. Asi zkusím i další díly, ale proložím to zase něčím jiným.

09.06.2022 3 z 5

Lunapark Lunapark Stephen King

Ano, dá se říct, že se jedná spíš o thriller, než čistokrevný horror. Ano, je to jiné, než klasické kingovky. Ano, jiné, neznamená v tomto případě horší.

08.01.2022 3 z 5

Nikdo není doma Nikdo není doma Tim Weaver

Čtivé, ale to jsou vlastně všechny dosud vydané knihy autora.

24.11.2021 3 z 5

Písek Písek Hugh Howey

Opravdu bych si přál, abych mohl dát 3 a více hvězd. Jenže... Cca 70% knihy se někam nějakým způsobem ubírá, když v tom najednou Hugo spláchne většinu, do té doby slušně rozjetého, příběhu do písku! Taky upřímně nechápu, proč má kniha svého vlastního záporáka, když se v knize objeví asi 2x a už o něm do konce nic neslyšíme. No a korunu celé patálii nasazuje závěr, který je....nepodařený a neskutečně useknutý.

17.11.2021 2 z 5

Hodiny z kostí Hodiny z kostí David Mitchell

První část knihy je naprosto strhující, a nějak jsem se od ní nemohl odtrhnout. Poté bohužel následují 2 naprosto vatovité části, doplněné opět zase jednou trochu více příběhovou, a vskutku podivná poslední část. Těžko to nějak víc hodnotit.

30.10.2021 3 z 5

Rybář Rybář John Langan

Jedno si ujasněme hned na začátku. Mám rád Lovecrafta. A to docela dost. Jenže u Rybáře mám zásadní problém. Není to H.P! Naprosto chápu, čeho se John snažil dosáhnout, ale bohužel to v Rybáři nefunguje. A tím myslím vůbec!

Proč tedy ty 3 hvězdičky? Protože pokud se horko těžko prokousáte první a třetí částí knihy, dostanete se k té libové prostřední, která je epická, zajímavá a dobře napsaná. Jen by bohužel samostatně fungovala tak maximálně v kraťoučké novele!

Ostatně mám teorii, že tuto vydařenou část napsal autor jako první a pak byl někým (okolí, vydavatel)? donucen příběh roztáhnout na rozměry standartní knihy a tak vypotil první a třetí část.

15.10.2021 3 z 5

Měsíční zahrady Měsíční zahrady Steven Erikson (p)

Šest set stránkový špatně napsaný prolog, k doufejme epické fantasy sérii. A já potřebuji na nějakou dobu pauzu.

05.09.2021 2 z 5

Okamžik pravdy Okamžik pravdy Steve Berry

Autor to tady zkusil trošku jinak. Bohužel mu to nevyšlo.

22.08.2021 2 z 5