Dandy1 Dandy1 komentáře u knih

Znám tě ze svých snů Znám tě ze svých snů Clélie Avit

Pěkný příběh. Bylo by krásné kdyby to tak mohlo fungovat. Bohužel jako zdravotník vím, že když je mozková aktivita nula, tak ani láska nepomůže.

27.07.2022

V údolí lišek V údolí lišek Charlotte Link

Tak to byla jízda. Postava Ryana mi připomněla knihu Zločin a trest od Dostojevského.

24.07.2022 5 z 5

Tisíce metrů ode dna Tisíce metrů ode dna Jasmin Schreiber

Podle anotace a obálky jsem čekala romantiku. Nejdříve jsem si říkala, že to číst nebudu. Ale nakonec jsem nadšená. Těžké téma dokázala autorka podat s humorem. Za to jí děkuji.

20.07.2022 5 z 5

Ztracený v pustině Ztracený v pustině Jane Harper

Každá kniha Jane Harper je o něčem jiném a každá je skvělá. Už se těším na další.

17.07.2022 5 z 5

Knihovnice z Troublesome Creeku Knihovnice z Troublesome Creeku Kim Michele Richardson

(SPOILER) Autorka spojila zajímavá témata do jednoho příběhu. Chybělo mi tam však napětí. Je to popis známých skutečností života chudých obyvatel. Kdo s kým skončí mi bylo jasné od začátku. Proč je Modřenka modrá jsem si našla na google dřív než to autorka odhalila, protože mě to přišlo jako kravina. Každý ví, že lidé mají jen čtyři barvy. Kdyby to od začátku popsala jako diskriminaci kvůli nemoci a ne kvůli barvě kůže, bylo by to čtivější. Otázky k zamyšlení v závěru knihy... , jako pro děti ze školy. Pokud nad tím člověk nepřemýšlí během četby, nemá kniha pro něj cenu.

15.07.2022 3 z 5

Poslední království Poslední království Bernard Cornwell

Četlo se to lehce. Teď se podívám jak je kniha zpracovaná v seriálu a pak uvidím, jestli budu další díly číst nebo raději sledovat v podobě filmu.

09.07.2022 4 z 5

Šifra Šifra Isabella Maldonado

V knize je znát, že autorka má policejní zkušenosti. Děj je trochu přehnaný, ale tentokrát mi to vůbec nevadilo.

01.07.2022 4 z 5

Rodina odvedle Rodina odvedle Sally Hepworth

První půlka byla hodně nudná. Závěr knihy dostal spád a děj, ale celkový dojem z knihy už zůstal špatný.

27.06.2022 2 z 5

Deník lhářky Deník lhářky Patry Francis

To byla ztráta času.

25.06.2022 2 z 5

Jeden z nás: Príbeh o Nórsku Jeden z nás: Príbeh o Nórsku Åsne Seierstad

Autorka umí podat fakta jako zajímavý román. Číst do hloubky zpracovaný příběh je jiné než rozklikávat povrchní novinové články.

Divila jsem se, že tento nemilosrdný vrah dostal počítač a plnili mu požadavky. Dovolili šířit jeho knihu. Místo kulky do hlavy mu umožnili šířit dál jeho myšlenky. A bohužel měl i následovníky.

23.06.2022 5 z 5

Dívka na klíček Dívka na klíček Paolo Bacigalupi

Jsem za půlkou a pořád mě to nechytlo. Žádná postava mi není blízká. Děj je roztříštěný na tisíc kousků. Nějak se nechám.

06.06.2022 2 z 5

Jmenuji se Maryte Jmenuji se Maryte Alvydas Šlepikas

Smutná kniha o dětech bez štěstí. Jen mě na pozadí ukrajinských událostí napadá, jestli se to neděje zas a znova, s jinými kulisami.

03.06.2022 4 z 5

Ohnivé okovy Ohnivé okovy Kristin Hannah

Takové předvídatelné odpočinkové počtení.

29.04.2022 4 z 5

Červený kapitán Červený kapitán Dominik Dán

Toto nedávám. Až budu mít chuť na záhady, poklady a spiknutí, sáhnu po Brownovi. Já chtěla po Dánovi to co vždycky. Vraždu, cestu k pachatelovi a srandičky z kanclu.

20.04.2022 2 z 5

Kde kvete tráva Kde kvete tráva Han Kang

Kniha je plná krutosti a popisů mučení. Nedokážu to dočíst. Myšlení Korejců je mi na hony vzdálené.

17.04.2022 2 z 5

Náš velký útěk Náš velký útěk Andrea Hejlskov

Nebyli schopní žít šťastně ve společnosti a neuměli žít šťastně ani v lese. Kdyby byli schopní, našetřili by si napřed na stavbu soběstačného bydlení. Překvapuje mě, že se mohli utábořit kde chtěli a mohli pokácet tolik stromů. Vadilo jim jak lidé ničí planetu, ale při tom, kdyby všichni udělali to co oni, nezbyl by v přírodě kámen na kameni.

13.04.2022 3 z 5

Případ děsivé masky Případ děsivé masky Jaromír Jindra

Zpovědi budějovického kata jsou napsané podle příběhů zaznamenaných v kronikách. Mezi nimi se dozvídáme osudy jednotlivých postav i o historii Budějovic.

11.04.2022 5 z 5

Vše, co jsme si nikdy neřekli Vše, co jsme si nikdy neřekli Celeste Ng

Ohníčky se mi líbily víc.

09.04.2022 3 z 5

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Líbí se mi styl psaní autorky. Jako bych nečetla knihu, ale poslouchala příběh mé kamarádky nebo kamaráda tváří v tvář.

05.04.2022 4 z 5

Cela číslo 17 Cela číslo 17 Dominik Dán

Jsem ráda že autor nepíše své knihy podle šablony, jak to dělají jiní.

01.04.2022 5 z 5