Dandy1 Dandy1 komentáře u knih

Blízko obzoru Blízko obzoru Jessica Koch

Pěkně napsaný skutečný příběh. Láska si nevybírá. Żvot není pro každého lehký.

12.11.2018 5 z 5

Svět malé January Svět malé January Michael Schofield

Jako matku zdravých dětí mě napadají jen slova jako beznaděj, bezmocnost a bezvýchodnost. Je to pád až na samé dno. Říká se, že když jsi na dně, můžeš odtud už jen stoupat... Ale tady to neplatí. Opravdu obdivuji, co všechno rodiče Janni vydrželi. Doufám, že u nás je péče a pomoc duševně nemocným na lepší úrovni. A na zlobící děti se asi začnu dívat jinak.

10.11.2018 5 z 5

Vzdálená řeka Vzdálená řeka Barbara Wood

Pěkný začátek nastavil vysokou laťku. Bohužel konec knihy ji neudržel.

10.11.2018 3 z 5

Jak vést úspěšný a plnohodnotný život Jak vést úspěšný a plnohodnotný život Dale Carnegie

Carnegiho pozitivní přístup k životu pomohl mnohým. Tady píše o tom, jak se nezhroutit z neúspěchu a vytěžit z něj co nejvíc. I když jeho rady nejsou použitelné ve všech oborech práce, každý si tam najde něco svého.

10.11.2018 3 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Libi se mi styl psaní paní Mornštajnové. A ačkoliv to není žádné převratné dílo, ani chvíli jsem se nenudila.

01.11.2018 4 z 5

Impérium Impérium Roman Bureš

Pane Bureš, potřebuji další dil. S méně boji a více o vývoji jednotlivých postav. :-)

28.10.2018 4 z 5

Milovat znovu Milovat znovu Bertrice Small

Taková milá pohádka pro dospělé. Naivita versus krutost, láska a intriky odehrávající se v dávné době.

18.10.2018 4 z 5

Odvrácená strana konce Odvrácená strana konce Michael Connelly

Po dlouhé době se mi dostala do rukou kniha, která byla napínavá, neobsahovala zdlouhavé nudné pasáže a nepřipomínala mi něco, co jsem už četla. Prostě super počteníčko.

15.10.2018 5 z 5

Moudrost vlků: Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe Moudrost vlků: Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe Elli H. Radinger

Pěkná kniha o životě vlčí smečky. Přibližuje vlky lidem, aby se jich nebáli. Bohužel konec knihy mě zklamal. Nakonec se to zvrhllo v ekologickou agitku na ochranu vlků. Žijeme bez nich už tak dlouho, že soužití s lidmi v našich podmínkách je nemožné. I když jsou vlci krásná zvířata, nechci je mit za dveřmi. Tak jako nechci potkat medvěda nebo vzniklého psa.

13.10.2018 4 z 5

Život za životem Život za životem Kate Atkinson

Po 150. stránce knihu odkládám. Životy mi splývají v jeden, protože se točí pořád ve stejném prostředí. Navíc přeskakování v čase mě ruší, i když v jiných knihách ho vítám.

10.10.2018 1 z 5

Ztracený obzor Ztracený obzor James Hilton

Je to hezky napsané, ale nebavilo mě to.

09.10.2018 2 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Asi se s počtem prečtených knih stavám náročnější. Nepřišlo mi to ani napínavé, ani s překvapivou zápletku.

06.10.2018 3 z 5

Čaroděj na severu Čaroděj na severu John Flanagan

Opět hezky napsané. Ale mám pocit, že v tomto díle je Will tak nějak hloupější.

01.10.2018 4 z 5

Moudrosti zvířat Moudrosti zvířat Zdeňka Jordánová

JIné knihy autorky se mi libily. Na zvířátka mám ale jiný názor.

22.09.2018 2 z 5

Píseň slonů Píseň slonů Wilbur Smith

Drancování Afriky je námětem mnoha knih. Tady jde o zdařilé dílko plné napětí a zvratů.

20.09.2018 3 z 5

Zmrtvýchvstání Zmrtvýchvstání Michael Punke

První jsem viděla film. Knížka mě bavila taky.

15.09.2018 4 z 5

Dewey: Kocour z knihovny, který okouzlil celý svět Dewey: Kocour z knihovny, který okouzlil celý svět Vicki Myron

Je to psané nudným stylem.

04.09.2018 3 z 5

Do temnoty: Zpověď českého vojáka v Afghánistánu Do temnoty: Zpověď českého vojáka v Afghánistánu Pavel Stehlík

Život vojáka je tu hezky popsaný. Málokdo si dokáže představit podmínky ve kterých vojáci pracují. Ať je to stres, horko, zima, únava... Ale je to jejich rozhodnutí takto žít. A jak je vidět, jsou i jiné boje o život. A ty si člověk bohužel vybrat či odmítnout nemůže.

03.09.2018 4 z 5

S láskou, Rosie S láskou, Rosie Cecelia Ahern

Jak si někdo může takhle podělat život jen proto, že nedokáže říct co cítí? Lidi, kašlete na rozum a dělejte to, co vám radí srdce.

31.08.2018 4 z 5

Hradba mlčení Hradba mlčení Tilly Bagshawe

Začátek je slibný, konec trochu přehnaný. Tolik nevinných padne a proč? Hrdinka neví s kým žije a s kým kamarádí? Tolik přetvářky na jeden život? Raději mám uvěřitelný děj. Ale napsané je to dobře. To musím uznat.

12.08.2018 3 z 5