denisa7430

Thavry touto knihou upozorňuje na nerovnost mezi pohlavími, přeje si, aby kniha inspirovala co nejvíce žen a dívek k tomu, aby bojovaly za své názory a sny. Poukazuje na celkovou podstatu vzdělání. Je však samozřejmé, že cesta k osvícení bude ještě dlouhá a trnitá. Ve společnosti, které vládnou muži, to nebudou mít ženy v žádném případě jednoduché.

Válka a koncentráky popisované z pohledu maďarského patnáctiletého chlapce. Nechápe, co se kolem něj děje, kde se octnul, proč tam je... Vše vypráví jakoby zpovzdálí, jakoby se ho situace ani netýkala.

Starší kniha, ale velice čtivá a s trochu překvapivým závěrem. Život v té době nebyl vůbec jednoduchý.

Mě se román líbil. Hlavní hrdinka mi sice silně lezla na nervy, ale vyústění celého příběhu je natolik překvapivé, že stojí za to dočíst....

Nemám slov. Svým způsobem dík za jeho vyjádření se ke všem těm hrůzám... Srdce mám po přečtení sevřené.
Hoss na závěr svých zápisků: „Nechť ve mně veřejnost klidně i nadále spatřuje krvelačnou bestii, krutého sadistu, vraha milionů – neboť jinak si široké masy velitele Osvětimi představovat ani nemohou. Nikdy nepochopí, že i on měl srdce, že nebyl zlý.“

Skvělá kniha líčící osudy žen v jediném ženském orchestru v osvětimském pekle...

Pěkná, odpočinková a přitom poučná. Pro milovníky přírody ideální.

Vyzdvihuji zejména poutavé pasáže popisující válečné hrůzy přímo na bojišti...

Začátek poutavý, ale následně se příběh táhnul. Avšak konec lehce překvapivý.

Spolu s Egypťanem Sinuhetem nejlepší román týkající se egyptské historie období vlády faraona Achnatona! Doporučuji.

Nenáročný, pohodový, romantický příběh s průměrným dějem i zápletkou, avšak vnímavému člověku dokáže otevřít oči, aby se zamyslel, jak důležité je žít v harmonii, nestresovat se, a hlavně se radovat z maličkostí. Nicméně náročného čtenáře kniha zklame.

Kniha vás vezme na výlet, na honbu za pokladem. Vydáte se s ní hledat štěstí, naučí vás nacházet dobro, které v našem světě podle Wikinga je, a pomůže vám jej vynést na světlo. V dnešní době poutají pozornost spíše všelijaké konflikty a katastrofy než pozitivní skutečnosti. Ukazovat na šedé nebe a temná mračna je tak snadné. Pojďme se však zaměřit na to krásné a podělit se o to s ostatními. "Svět je přeci hezkým místem a stojí za to o něj bojovat."

Kniha má ambici probudit ve čtenáři vzpomínky a nechat mu hlavou plynout útržky příběhů jeho vlastního života. Tuto ambici rozhodně plní do posledního puntíku.

Kniha prozrazuje spoustu pikantností ze života vůdce