Disease Disease komentáře u knih

Serotonin Serotonin Michel Houellebecq

Tentokrát mě Houellebecq se svým bilančním románem hodně minul.

22.06.2022 2 z 5

Vinnetou 3 Vinnetou 3 Karel May

Slabší než předchozí díly. Opakované označování Old Shatterhanda greenhornem a trochu moc patetická Vinnetouova smrt. Nicméně ty 4* to i tak zaslouží.

22.06.2022 4 z 5

Vinnetou 2 Vinnetou 2 Karel May

O něco lepší než první díl, zejména Old Death.

22.06.2022 4 z 5

Prstenec kolem Slunce Prstenec kolem Slunce Clifford D. Simak

První polovina super, skoro jako od Dicka. S příchodem na Zemi č.2 se to trochu rozplizne, ale celkově rozhodně silný nadprůměr.

06.06.2022 4 z 5

Essex County Essex County Jeff Lemire

Rváč se mi líbil svoji přímočarostí, tohle zase svojí propleteností. Po nevýrazném Mlsounovi opět parádní Lemire.

16.05.2022 5 z 5

URaNovA URaNovA Lenka Elbe

Čekal jsem něco úplně jiného, ale i tento způsob vypořádání se s minulostí má něco do sebe. Jak jsem se později dočetl, inspirací je i můj oblíbenec Murakami. A tady je trochu zádrhel: Lenka Elbe umí dobře morbidní fantazie i černý humor, ale chybí jí pořádný literární fundament. Navzdory momentům, které jsou výborné je tu poměrně dost částí, kde se to neúnosně vleče.

12.05.2022 3 z 5

Iron Man: Moje jízda s Black Sabbath – nebem i peklem Iron Man: Moje jízda s Black Sabbath – nebem i peklem Tony Iommi

Fajn čtení, ale místy je těch "veselých historek" poněkud příliš. Kdybych měl vzít v potaz svérázný překlad a odfláknutou redakční práci, šel bych na 2*.

19.04.2022 3 z 5

Smrt ošetřovatelky Smrt ošetřovatelky Ed McBain

Dobrá detektivní zápletka a napínavé finále, to mají mazlíčkové rádi :-)

19.04.2022 5 z 5

Tenkrát v Hollywoodu Tenkrát v Hollywoodu Quentin Tarantino

Román s poučením. Výborná sonda do Hollywoodu 60. let, kde jsou některé scény z filmu dovysvětleny.

14.03.2022 4 z 5

Svědectví Svědectví Stephen King

Já bych tedy krátil nejen z ekonomických, ale zejména z redakčních důvodů. Je tu spousta naprosto hluchých míst, kde není ani prostor pro užívání si formy. Navíc poněkud jalový záporák.

21.02.2022 3 z 5

Muž, který stál v cestě Muž, který stál v cestě Ivan Fíla

Velmi podrobný popis událostí, ve kterých jsem popravdě neměl úplně jasno. Stylisticky v pořádku, i když místy je znát, že autor je filmař.

23.11.2021 5 z 5

Stroje jako já Stroje jako já Ian McEwan

Jedna z těch ukecanějších od McEwana. Ale bavilo mě to.

18.10.2021 4 z 5

Sputnik, má láska Sputnik, má láska Haruki Murakami

I na druhé přečtení to pořád funguje.

07.07.2021 4 z 5

Beznaděj Beznaděj Stephen King

Jedna z "dalších" Kingovek. Bubák je sice kingovský až na půdu a postavy jsou propracované tak, jak jsme zvyklí, ale rozjezd je dost pomalý a hlavně je to poněkud příliš religiózní (i na Kinga). Přesto jsem hned sáhl po Strážcích zákona.

Teď koukám, že po mém hodnocení naskočilo "666 hodnocení". Náhoda? Nemyslím si :-)

27.05.2021 3 z 5

Hodiny posledního soudu 1 Hodiny posledního soudu 1 Geoff Johns

Nepříliš povedený pokus ještě něco vydojit z Watchmenů.

24.05.2021 2 z 5

Neonomicon Neonomicon Alan Moore

Lovecraftovy povídky byly většinou krátké a úderné, tady se to povedlo taky, takže maximální spokojenost. Oproti Providence, která těží víceméně jen z odkazů, je tady důraz na děj.

03.05.2021 5 z 5

Nekros a jiné noční můry Nekros a jiné noční můry Brian Lumley

Lumley je výborný povídkář a pánové Kocián se Svobodou dovedou vybrat to opravdu nejlepší. Asi časem zkusim Nekroskopa, i když mě kdysi první díl příliš nenadchl.

19.04.2021 5 z 5

Všechno je definitivní Všechno je definitivní Stephen King

Napsané je to sice všechno parádně, to King umí, ale až na pár výjimek mě povídky moc nezaujaly.

08.04.2021 3 z 5

Mahdí Mahdí Karel May

O něco slabší než Lovci lidí, děj je poněkud monotónní. Holt kam se hrabe Ibn Asl na balkánskou partu.

08.03.2021 3 z 5

Pavučina snů Pavučina snů Stephen King

Náměty Stephena Kinga jsou sice tak trochu na jedno brdo, ale co, když je to tak dobře napsané...

22.02.2021 5 z 5