Domka901 komentáře u knih
Silný příběh, obdivuji autorku, že měla sílu vrátit se vzpomínkami do té doby. Knížka se četla jedním dechem.
V něčem mi knížka připomínala Grófku, zpracování bylo ovšem zajímavější a Frey si pohrál i se zápletkou.
Budu opakovat předchozí hodnotící: na to, že se jedná o debut tak mladé autorky je Tapetář vskutku zdařilý. Jinak bych ale příběh a zpracování hodnotila jako slabší průměr na knižním poli.
Mě knížka prostě nebavila. Příběhů o hajzlech v dnešní naší době je kolem nás několik a tento, kromě posedlosti po ženě, nepřinesl nic nového.
Knihu jsem přečetla, ale vlastně jen proto, že jsem byla zvědavá, zda se konečně druhý, třetí, čtvrtý román rozeběhne. Za zajímavá témata a prostředí, která autorka v knize zpracovává dávám o hvězdu víc.
Drsná klasika, která se ale může stát v každé době, a proto je knížka tak aktuální! :)
To, že se bude jednat o knížku se složitým dějem, jsem tak nějak tušila. Tohle bylo ale i na mě až příliš překombinované a složité. Škoda.
Ačkoliv se v knížce vlastně nic moc neděje, mně se moc líbila.
Povídky mě nezaujaly, žádné nové příběhy a náměty. Nic, co by mě překvapilo.
Úvah a esejí je v knížce opravdu mnoho, leč zaujalo mě jich je pár...
Ta knížka je prostě balzám na duši! Krásně se čte i prohlíží a našla jsem v ní pár dobrých rad, které fungují i dnes. :)
Příběh jsem hltala, ač mi z něho bylo chvílemi špatně. Silné, strašlivé a perfektní! Jen konec se mi zdál moc zrychlený a růžový...
Pro mě byla knížka příjemným zpestřením - lehce intelektuální kousavý humor a japonská kultura kolem. Proč ne? :)
Neupoutala ani neurazila, ale dovedu si představit, že na věkovou kategorii 15+ zapůsobí daleko silněji. :)
Velmi slabé... :/ Jestli to má volně navazovat na knížku Díky za každé nové ráno, tak to se tedy opravdu nepovedlo. Bohužel... Od Pawlowské jsem zvyklá na lepší. :)
Pro mě prostě až moc. Moc přehnané, přitažené za vlasy, sny moc sci-fi, moc volný konec,..
Tento styl psaní a způsob vyprávění zkrátka není můj šálek kávy....
Na můj vkus zbytečně zdlouhavé. A jelikož se jedná o psychologický román, vyžaduje čtení větší soustředění. Proto bych uvítala, kdyby měl příběh o to větší spád a dějovost.
Asi jsem (pod vlivem všech kladných komentářů recenzí) čekala víc... Pro mě je Alchymista jen hezkým příběhem, nic hlubšího v něm bohužel nevidím...