Dragonian | Komentáře u knih | Databáze knih

Dragonian Dragonian komentáře u knih

Noční klub. Díl první Noční klub. Díl první Jiří Kulhánek

Po 16 letech jsem se k této knize opět vrátil. Leč už to nefungovalo, jako za mlada. Byl jsem schopen knihu číst, ale už jsem z toho neměl takovou radost a nesmál se jak jelito. Ale zůstane v mém srdci pořád.

15.08.2018 3 z 5

Stráže! Stráže! Stráže! Stráže! Terry Pratchett

Knihy s Hlídkou jsou jedny z mých nejoblíbenějších. A když k tomu přidáte ještě draky, tak není o čem....

26.06.2018 5 z 5

Čaroděj a sklo Čaroděj a sklo Stephen King

Opět skvělý příběh, který nabírá na obrátkách. V některých pasážích jsem ani nedýchal a tak křečovitě držel palce, jako u žádné z knih. Chuť na další díl je neuhasitelná.

02.10.2017 5 z 5

Náčelník Náčelník Aleš Palán

Knihy Aleše Palána jsou pro mě pohlazením po duši. Nejinak je to i u téhle rozhovorové knihy.
Pan Nevrlý je člověk s velice zajímavým životem. A přístupu k němu.
Po přečtení má čtenář chuť si sbalit ruksak a vyrazit se toulat.

09.12.2024 4 z 5

Kronika konce světa Kronika konce světa Shigor Birdman (p)

Číst o zombie apokalypsách se prostě neomrzí. Tato kniha je trochu jiná než jiné zombie vyvražďovačky. Čte se náramně, příběh hezky utíká.
A ten konec je naprosto parádní.
Pokud máte postapo a zombie, tak neváhejte ani chvíli.

02.08.2024 4 z 5

Choosing Death: Nepravděpodobná historie death metalu & grindcoru Choosing Death: Nepravděpodobná historie death metalu & grindcoru Albert Mudrian

Velice kvalitně zpracovaná historie dvou extrémních hudebních žánrů. Skalní fanoušky toho asi moc nepřekvapí a spoustu věcí budou vědět. Je to čtivě napsáno a má to i hezký doprovodný materiál v podobě fotek.
Jen je škoda, že není rozdělena na více dílů (jako např. Encyklopedie black metalu), kde by se autor mohl více věnovat jednotlivým obdobím a kapelám.

15.05.2024 5 z 5

Nekroskop Nekroskop Brian Lumley

Čteno znovu asi po dvaceti letech. Moc jsem se na čtení těšil, kniha ve mě zanechala jakou si stopu, asi sémě upíra.
Je to brilantní. Ta kombinace různých žánrů a dohromady to vše funguje a dává smysl. Kniha nejen k pobavení, ale i zamyšlení a trochu toho bání a samozřejmě i napětí.
Vřele doporučuji všem čtenářům a těším se na znovuvydání druhého dílu.

23.01.2024 5 z 5

Sunstone: Milost!: Kniha první Sunstone: Milost!: Kniha první Stjepan Šejić

Moje srdce plesá blahem! Nádherný začátek další série, který je o vztazích, lásce a přátelství. Je to humorné. Záležitost BDSM je jenom takové koření, které tomu dodává pikantnost.

30.08.2023 5 z 5

Mág – Učedník Mág – Učedník Raymond E. Feist

Začátek ságy je spíše pohádkové charakteru. Chlapci v dospívajícím věku, možná ještě děti. Takový úvodní a seznamovací díl. Ke konci se už zajímavě rozjede a mě opravdu zajímá, jak to bude dál.

19.07.2023 4 z 5

Kov Kov Karel Veselý

Tak jako samotný černý kov bývá nepříjemný, tak i život se s nikým nemazlí. Pozoruhodně vystavěný příběh. Bavil, mě od začátku do konce. Propracované, napínavé, místy hodně depresivní.

18.04.2023 4 z 5

Hellblazer: Vzlety a pády Hellblazer: Vzlety a pády Tom Taylor

Přímočaré, plné cynických hlášek a vtipných momentů. Velká spokojenost, John Constantine je prostě klasa. Tohle si rozhodně přečtěte.

01.03.2023 4 z 5

Black Metal. III, Kult nikdy nezemře Black Metal. III, Kult nikdy nezemře Dayal Patterson

Skvělé pokračování předchozího velice obsáhlého díku. Pro mě opět poutavě psáno se tajímavými postřehy.
Jediná nevýhodá, je to velice krátké.

10.01.2023 5 z 5

Hardware Hardware Walter Jon Williams

Kyberpunk ze staré školy. Tak jak jsi ho pamatuji a takový jaký by měl být. Boj proti systému, drogy a střelné zbraně. Samozřejmě nesmí chybět zrcadlovky!
Jsem rád, že se této klasice dostalo nového a důstojného vydání u nás.

08.11.2022 4 z 5

Sága Sága Brian K. Vaughan

Tohle si opravdu zaslouží čtenářskou pozornost. Parádní rozjezd série, která klade více dotazů než odpovědí.
Jak se někteří ohánějí tím, že je zde hodně sexu a sprostých slov. Já se ptám kde?

02.11.2022 5 z 5

Všechny kočky jsou šedé: Hudba úzkosti Všechny kočky jsou šedé: Hudba úzkosti Karel Veselý

Velice ojedinělá kniha. Zřejmě jediná svého druhu u nás. Velice poutavé a zajímavé čtení. Spousta zajímavých informací. Vřele doporučuji.

14.02.2022 4 z 5

Dracula (komiks) Dracula (komiks) Bram Stoker

Naprosto úžasné zpracování klasiky. Kresba tomu dodává nádherné tajemno.

24.01.2022 5 z 5

Hyena Hyena Hana Lundiaková

Kruté, upřímné, velice skutečné. Přečteno jedním dechem. Někdy mrazí. Co když někdo takový existuje?

11.01.2022 5 z 5

Akira 1 Akira 1 Katsuhiro Otomo

Konečně máme tu možnost přečíst tuto legendární mangu v češtině. Jsem rád, že jsme se toho dočkali. Skvělý příběh a nádherně graficky zpracováno. Opravdu skvělá akční manga.

30.07.2021 5 z 5

Meta Meta Pavel Bareš

Přečteno za dva večery. Četlo se úplně samo! Dozvuky zůstávají a je to téma k zamyšlení. Pan Bareš je prostě spisovatel na vysoké úrovni.

28.06.2021 5 z 5

Berserk 5 Berserk 5 Kentaró Miura

Ihned po dočtení - těším se na další díl! Jsem moc rád, že se Crew pustilo do vydávání této legendární mangy.

22.06.2021 5 z 5