Dydy7

Tak som si našla asi nového obľúbeného detektíva. Will Trent je originálne napísaná postava, ktorá má svoje problémy a muchy, ale musíte si ho jednoducho obľúbiť.
V knihe je privolaný k pomerne obyčajnému prípadu, ale celé sa to hneď viackrát skomplikuje. A nič nebude také ako sa na prvý pohľad môže zdať. Willovi zdatne sekunduje jeho partnerka Sara Lintonová. Spoločne sa ale zamotavajú aj do milostného trojuholníka. Čiže sa tu vo veľkom nerieši iba prípad, ale aj komplikované vzťahy hlavných postáv.
Zrejme sa niečo odohralo už aj v minulosti, autorka sa nám to snaží v zopár vetách priblížiť, aby sme sa v tom moc nestratili, keďže toto je ôsma časť série s Willom Trentom.
Miestami je kniha dosť popisná a spomaľuje sa nám tak tempo, ale to až tak moc nevadí. Celkovo je to veľmi dobre napísaná a kvalitná detektívka. Teším sa na ďalšie časti, dúfam, že budú.

Tak toto bola asi najbizardnejšia, najabsurdnejšia a najšialenejšia kniha akú som kedy čítala. Naozaj. Je plná sexuálnych scén a aj nechutností.
Porno je nelegálne a my sledujeme dvoch hlavných hrdinov, Zeda a Phila, ktorých vtiahne do úplne iného sveta " Pornolandu", kde sa nikto pred nikým nehanbí a všetci sú bez zábran. Avšak v Pornolande postupne miznú rôzne veci a hrozí zánik. Preto sa Phil so Zedom vydávajú na cestu, počas ktorej musia získať časti knihy aby zachránili svet.
Situácie, ktoré zažívajú sú poriadne bizarné a miestami aj poriadne nechutné. Napríklad scéna so samurajmi nie je podľa mňa pre slabé žalúdky. Alebo tá s gejšou. Alebo každá ďalšia
Každý jeden fanúšik bizardnej a erotickej literatúry si určite príde na svoje. Kniha sa číta pomerne ľahko, má cca 200 strán a stále sa tam niečo deje.

Ak máte chuť na poriadne zamotanú knihu od českého autora, tak si musíte určite prečítať "I mrtví prahnou po pomstě".
Autor ma totálne dokázal vtiahnuť do deja a zahrával sa so mnou. Miestami som naozaj ani neverila čo všetko sa tam odohráva. Naozaj poriadne si pohrá s vašou mysľou a kniha je správne prešpekulovaná.
Je rozdelená do kapitol, kde sa každá venuje inej postave. Vyložene kladných postáv tu je minimum. Celé sa to točí okolo jedného statku, z ktorého mrazí a atmosféra je perfektne vygradovaná. Nechýbajú ani hororové prvky, pretože mŕtvi sa chcú pomstiť.
Kniha na naozaj veľmi príjemné prekvapila a určite ju môžem len odporučiť. Nebudete ľutovať.

Jaroslav skončil, ako kňaz a vracia sa do domu starých rodičov, ktorý bol dlhé roky neobývaný, takže si viete predstaviť, v akom stave, sa nachádza...
Postupne chce dať Jaroslav všetko do poriadku, hlavne teda záhradu, pretože na nej, si jeho babička s dedkom, dávali obzvlášť záležať.
V záhradkárčení, bol zrejme, ako ryba vo vode, avšak vzťahy s dospelými ľuďmi, mu moc nešli - hneď sa mi na tom niečo nepozdávalo.
Najskôr som si myslela, že je to aj kvôli tomu, lebo už mal plné zuby počúvania všetkých dospeláckych rečí z kostola, ale bohužiaľ, mýlila som sa a dôvod bol úplne iný.
Spoznal sa s deťmi susedov, Luckou a Filipom, a tam to všetko začína...
Zrazu mu nevadilo, že sa ho pýtajú rôzne veci a dokonca mu nevadil, ani kocúr, ku ktorému sa predtým správal škaredo - takže hneď ma napadlo, že tento chlap, nebude úplne v poriadku!
A bohužiaľ, som sa nemýlila!
A teda dosť sa čudujem, že mu susedia, po pár dňoch, odkedy sa spoznali, dajú postrážiť deti - pre nich v podstate, úplne cudzí človek...
Za mňa osobne musím povedať, že mi Jaroslava nebolo vôbec ľúto. Možno, keby vyhľadal nejakú odbornú pomoc, tak by som sa na neho dívala inak, ale absolútne sa nečudujem, ako zareagovali rodičia Lucky a Filipa.
Áno, snažil sa odolávať a nakoniec aj odolal, ale kto zaručí, že pri ďalšej príležitosti, to nedopadne horšie???
Ja by som za takého človeka, ruku do ohňa veru nedala!
Takže jediné, čo mi bolo ľúto, keď mu zničili voliéru, kde choval vtáčikov :(
A nakoniec sranda, že jediný, kto mu zostal, bol kocúr, ku ktorému sa správal škaredo.

Sociopat je debutová kniha českej autorky a musím povedať, že ma miestami prekvapila a je naozaj vydarená!!!
Je to psychologický triler, ktorý je rozdelený do dvoch častí. Ta prvá sa venuje hlavnej hrdinka Emme, ktorá nevedie tak úplne obyčajný život, myslí si, že je sociopat a teda nemá v podstate žiadne emócie. Aj kvôli tomu chodí na terapie, kde sa môže vyrozprávať o svojom živote. Veľmi ma to bavilo čítať, lebo som si nebola istá, kedy Emma hovorí pravdu a kedy naopak klame.
Dozvedáme sa, že má aj stalkera z radov polície, ktorý trvá na tom, že má prsty vo viacerých vraždách, pretože dosť ľudí v jej okolí zomieralo . V polke knihy príde zvrat, ktorý som tak trochu očakávala, ale aj napriek tomu to autorka vymyslela na jednotku.
Druhá časť je písaná z pohľadu spomínaného stalkera, detektíva Samuela, ktorému sa pomaly ale isto rúca život aj kariéra kvôli tomu, že je presvedčený o Emminej vine a snaží sa to dokázať. Toto bolo ešte zaujímavejšie a strhujúce čítanie.
Nechcem veľa prezrádzať, ale celé sa to nakoniec vyvinulo trochu iným smerom, než som očakávala a autorka @d.b.peck, ma tak dokázala prekvapiť.
Nechala si aj otvorené dvierka pre prípadné pokračovanie, tak ak vznikne, určite si ho rada prečítam.

Není nebe nad Mexikem je sympatická oddychová jednohubka od českého autora, ktorá sa číta v podstate sama. Rozsahovo má do dvesto strán, takže bola prečítaná veľmi rýchlo.
Hlavnou hrdinkou je tak trochu neobyčajná Klára, ktorá má svoje muchy, ale človek si ju celkom obľúbi. Miestami mi trochu vadilo aká bola dôverčivá a hneď sa na všetko dala, ale nakoniec to nebolo až také hrozné.
Takmer celé sa to odohráva v Mexiku, pretože práve tam sa rozhodne Klára ísť po tom ako opustí Českú republiku.
Nechcem moc písať o samotnom deji aby som veľa neprezradila, ale kniha je dobrodružná, akčná, miestami hororová a nechýba ani humor.
Nedorozumenie so zombie ma veľmi pobavilo.
Na konci nechýba ani nejaký ten zvrat, ktorý som nečakala. Knihu môžem jedine odporučiť a od autora si rada prečítam aj niečo ďalšie.

Arling je český spisovateľ, ktorý napísal zaujímavú sci-fi knihu, ktorá sa odohráva v súčasnosti, budúcnosti a nazrieme aj do minulosti.
Kniha je rozdelená do dvoch častí. V tej prvej sledujeme príbeh štyroch sudičiek, ktoré dokážu ovplyvňovať osudy ľudí, teda ak to stihnú do jedného roka od ich narodenia. Niektoré predpovede boli naozaj vtipné a zábavné. Dej sa nám poriadne rozbehne hlavne, keď sa budú snažiť zabrániť invázii mimozemšťanov v podobe fialových chobotníc, ktorá sa má odohrať o 100 rokov.
V druhej časti, ktorá sa začína v budúcnosti sa stretávame s archivármi a Elizabeth. Všetko sa poriadne zamotá, miestami je to trochu prekombinované, ale hltala som stránku za stránkou. A celé to pekne do seba zapadne.
Kniha je originálne napísaná, nechýba akcia, nejaký ten humor, cestovanie časom, rôzne dimenzie...
Všetkým fanúšikom sci-fi literatúry odporúčam prečítať.
Určite Vás to chytí a nepustí!

Temný oheň je druhá časť z detektívnej série, kde zločiny vyšetruje právnik Matthew Shardlake. Prvá kniha "Zánik" bola výborná a môžem povedať, že táto sa jej minimálne vyrovnala. Dej sa oproti Zániku odohráva o tri roky neskôr v roku 1540. Opäť vidno ako má autor perfektne naštudovanú históriu Anglicka a skvelo opísal celé prostredie, v ktorom sa kniha odohráva.
Matthew Shardlake sa tu venuje dvom prípadom, najskôr vyšetruje prípad dievčiny, ktorá je možno nespravodlivo obvinená z vraždy a potom bude opäť musieť pracovať pre Thomasa Cromwella a zistiť, čo sa stalo s nebezpečným, temným gréckym ohňom, ktorý je najhoršou zbraňou aká kedy existovala.
Sansom napísal naozaj pútavý príbeh z historického Londýna, dej Vás vtiahne a aj napriek tomu, že je to celkom hrubá kniha, číta sa veľmi ľahko.
Je plná intríg, zvratov a koniec bol naozaj vyšperkovaný a prekvapivý...

Po smrti rodičov, sa súrodenci stretnú, aby sa rozhodli, čo bude s domom.
Sebastian, ako najstarší navrhne, aby sa dom predal, keďže na prerábku, by potrebovali veľa peňazí - avšak všetky plány sa menia, keď Tina vystúpi z taxíka, s kufrom...
Podviedla svojho manžela Adama a prečo?
Lebo zabudli na komunikáciu - Tina má samozrejme väčší podiel viny, pretože vymenila svoje manželstvo, za jednu jedinú noc!
Keď sa to Adam dozvie, chce rozvod a to napriek tomu, ako veľmi Tinu miluje.
Ale príbeh sa netočí len okolo Tiny a Adama - každý súrodenec, má svoje vlastné problémy.
Napríklad Sebastian sa až po smrti rodičov, dozvedel, že je adoptovaný.
A na Denisa, som chytala nervy, vôbec sa nesprával, ako dospelý chlap!
Ako celý príbeh dopadne a či Adam s Tinou, dokážu zachrániť svoje manželstvo si prečítajte.
Bolo tam aj zopár zvratov, ktoré som nečakala ;-)
Kniha je veľmi ľahká na čítanie, takže ak hľadáte nejakú oddychovku, určite odporúčam ...

Písali ste si niekedy s niekým, s kým ste sa potom následne stretli a nedopadlo to, podľa vašich predstáv?
Hlavná hrdinka Andrea, zavolá pánu Danielovi Robynzemu , aby s ním dohodla nejaké pracovné záležitosti, avšak hneď ako Robynze prehovorí, Andrea stratí reč, pretože jeho hlas, jej príde vzrušujúci a priťahuje ju...
Začnú si spolu písať, volať a Andrea sa chce stretnúť, pretože už jej nestačí len nejaké písanie - chce viac!
Stále dookola píše Robynzemu, aby sa stretli, on síce váha, ale nakoniec pristúpi, na osobné stretnutie, avšak po svojom - rozohrá svoju hru, podľa jeho pravidiel!
Postupne, začína byť čoraz viac závislý, posadnutý a to neveští nič dobré.
Andrea si uvedomí, že sa Daniela začína báť a nie len tak trochu, ale dosť!
Či sa nakoniec nechá zlákať, na jeho praktiky, si už prečítajte, ale upozorňujem, že kniha nie je vhodná, pre mladších čitateľov a taktiež ani pre slabé povahy, keďže ide o BDSM praktiky, so všetkým, čo k tomu patrí, plus sa pridáva aj znásilnenie...
Čo sa týka môjho hodnotenia, klobúk dole, pred autorkou - hlavne kvôli tomu, pretože dokázala napísať tak ťažkú knihu, na psychiku, napriek tomu, že je žena!
Ja sama, som si musela dávať prestávky, v čítaní.
Ale mám aj nejaké tie výhrady, hlavne mne osobne teda prekážalo, ako chlap chlapa....
No, veď nemusíme rozoberať všetko do detailu
A veľkým plusom, bolo písanie, z pohľadu oboch postáv - biele stránky patrili Andrei a čierne zase Danielovi (neviem, či to bol zámer autorky, že tým chcela ukázať, ktorá postava je zvrátená, alebo to chcela len odlíšiť, pre lepšie čítanie)
Knihu určite odporúčam silnejším povahám a tým, čo sa neboja skúsiť niečo, mimo ich komfort

Každé tajemství, vyjde jednoho dne najevo!
Nie všetko je také, ako sa na prvý pohľad môže zdať - Amanda a Iris, sú dlhoročné najlepšie kamarátky, všetko sa však zmení, keď sa na ich ulicu nasťahuje Maddie !
Mne sa od začiatku Maddie nepozdávala, len som najskôr netušila prečo - potom som ju na jednej strane chápala, ale s niektorými "praktikami", čo robila, som nesúhlasila ...
Amanda mi zase prišla dosť naivná a aj hlúpučká - pretože neviem si predstaviť, že by som verila viac cudzej osobe, ako vlastnému manželovi a najlepšej kamoške a to nehovorím o ďalších veciach, ktoré postupne vyplávajú na povrch ...
Z akého dôvodu sa Maddie nasťahovala tam, kde býva Amanda a jej manžel Will, si už musíte prečítať, pretože nechcem viac prezrádzať ...
Príbeh sa dá celkom predvídať, avšak na to, že je to prvotina autorky, tak jej vyšla!
Ja som síce čakala trochu iný záver, ale aspoň prekvapil.

"Sbírka Nový měsíc na vodě je sbírkou Morta Castlea, kde představuje své nejlepší povídky."
Tak po knihe Cizinci od Morta Castlea som sa dostala aj k jeho zbierke poviedok. Nachádza sa ich tu okolo 30, sú rozmanité a točia sa okolo všetkých možných tém. Ako v každej takejto knihe, niektoré sa podarili a sú výborné, iné sú o niečo slabšie. Mňa osobne najviac zaujali "Otec a syn" (veľmi krátka poviedka, ale zaujímavá a skvelá), "Nahoře, dole a vše o upírech" (lebo mám rada upírske príbehy) a "Vezmi mě za ruku, synu" (hneď na začiatku knihy s prekvapujúcim koncom).
Odporúčam každému, kto má rád hororové poviedky. Tu si ich užijete viac než dosť.

Jak daleká cesta vede k tomu, kdo je nám nejblíž?
Ide o príbeh Jasminy, ktorá musím povedať, že mi na začiatku prišla taká divná - nepadla mi hneď na úvod, do oka - chcela by všetko a pritom sa nechávala živiť mamou ...
V príbehu spoznávame tajomného Joachima, ktorý tvrdí, že pochádza z roku 1836 - tam sa vraciame do minulosti :-)
Jeho som si obľúbila v celej knihe, úplne najviac !
Taktiež sa v príbehu objaví aj nový sused Jasminy - Oskar ...
Znova sa mi veľmi páčilo, že sa v knihe striedala minulosť a prítomnosť...
A okrem toho, sa tam strieda veľa emócií - smútok, radosť , bolesť, zvrat ...
Na konci knihy, som bola dosť prekvapená, ale je super, keď si človek v hlave premieta nejaký svoj záver a nakoniec, to skončí inak .........
Příběh slunečnice, sa mi páčil o niečo viac, ale to neznamená, že táto kniha, bola zlá - vždy má každá kniha, niečo do seba a ja som veľmi rada, že som si mohla prečítať od pani autorky, aj túto knižku a ja naozaj môžem len odporúčať :-)

Dokonalá kniha !!!
Od prvej strany, som sa nevedela prestať smiať , v strede knihy, keď nasral zvrat , som nechcela veriť, že by mohla byť najlepšia kamarátka zradca a koniec ???
Smútok a plač - to bolo niečo neskutočné !
Autorka z takej knižky jednohubky, dokázala vytvoriť dokonalosť !
Určite vám odporúčam prečítať, pretože za mňa, to je tohtoročná top kniha !!!!

Lenka chce odfotiť tú najkrajšiu hviezdu, to však ešte netuší, čo všetko, ju čaká...
Vďaka hviezde, spozná Pána Kočičího, ktorý nikdy nepocítil lásku a nezažil skutočný domov - bolo mi ho ľúto a keby som mohla, hneď si ho vezmem k sebe domov!
Ale som rada, že spoznal práve Lenku, ktorá mu dá ten najlepší domov a stane sa z nich nerozlučná dvojka!
Tu príbeh nekončí, ale začína...
Začnú sa všade zjavovať stíny - a čo vlastne chcú?
Prečo sa všetci rodičia zrazu tak moc boja?
Má niečo kniha poviedok o Malinovém vrchu, spoločné so skutočnosťou?
Lenka, spolu s jej kamarátmi, Pánom Kočičí a Pánom Párkom, budú musieť vyriešiť túto záhadu a okrem toho, im pôjde o život...
Či sa im podarí zachrániť rodičov a celé mestečko, si už prečítajte.
Ja vám môžem garantovať, že s touto hororovou útlou knižkou pre deti, zažijete dobrodružstvo a určite sa nebudete nudiť.
Musím samozrejme vyzdvihnúť, aj nádherné ilustrácie, ktoré knihu obohatili ešte viac.

Mračná nad Žilinou sú veľmi zaujímavou, do príbehu vťahujúcou knihou. Páčilo sa mi ako autor zapojil jemné fantasy prvky do pozadia historických udalostí.
Jednotlivé kapitoly sa venujú viacerým postavám v priebehu rokov, všetko je to dobre prepletené a krásne to do seba nakoniec zapadne.
Točí sa to okolo záhadného medailónu, vďaka ktorému knihe nechýba tajomnosť a človek sa o ňom chce dozvedieť čo najviac.
Kniha ma zaujala už hneď od úvodu, v ktorom sa hlavní hrdinovia snažia zabrániť atentátu na Vavra Šrobára. Autor sa s tým naozaj pekne vyhral a taktiež prostredie Žiliny je opísané na výbornú, takže predstava pri čítaní, pracuje na plné obrátky. Všetko dopodrobna spracované!
Určite môžem túto netradične podanú knihu len odporučiť, nenašla som v nej žiadne hluché miesta a skvelo to odsýpalo.
Ešte čo musím vyzdvihnúť, je jednoznačne obálka - tá sa vydarila a určite zaujme veľa čitateľov.
Odporúčam aj ako skvelý tip, na Vianočný darček!

NIKDY NEVIEŠ, KOMU MÔŽEŠ VERIŤ...
Stretnutie Nikolasa a Emy nebude náhodné, aj keď si to Ema bude myslieť.
Nikolasovi totiž jej otec, dlží nemalé peniaze, kvôli závislosti na hazarde a čo je horšie, Nikolas nevlastní len kasíno - je mafián.
A vo svete mafiánov, sa nič neodpúšťa!
Ema je na druhej strane tohto temného sveta. Úspešne doštudovala a tým si splnila svoj sen, byť umelkyňou. Je veľmi skromná a síce má už plnoletosť za sebou, čaká na toho pravého, ktorému odovzdá nie len seba, ale celé svoje srdce.
Jednoducho povedané - čaká na pravú lásku.
Prešla si naozaj obrovským trapením, kvôli jej otcovi. Nedôverovala mužom, bála sa sklamania, zrady a práve preto, si najskôr držala odstup, aj od Nikolasa.
Postupne si však Nikolas získal jej dôveru a už keď to vyzeralo, že on je ten pravý a ona sa zamilovala zistila, že jej klamal a najhoršie na tom je, že sa to nedozvie od Nikolasa, ale od jej otca...
Dokáže Ema odpustiť Nikolasovi a zmieriť sa s tým, že je mafián a má na rukách krv, alebo sa ich cesty navždy rozídu?
Čo musím ešte napísať je to, že najskôr som nemohla uveriť tomu, že Mafián je prvotinou autorky @s.dankaninova.autorka, pretože to bolo tak skvelé, že som nechcela, aby to skončilo!!!
A veľmi by som chcela, aby sme sa dočkali aj pokračovania :-)

Hneď v úvode, musím povedať, že kniha je plná bolesti, smútku, zúfalstva a mnoho ďalšieho...
Keď som ju začala čítať, povedala som si, že to zvládnem prečítať hneď - veď kniha je pomerne tenká, avšak opak je pravdou a pri niektorých pasážach, som prestala čítať a musela som sa zamyslieť, nad daným momentom, ktorý Petra prežívala...
Nevedela som si ani len predstaviť, byť v jej koži!
Bolo mi jej ľúto a nie len za anorexiu, ale aj za násilie, ktoré musela zažívať a najviac ma sralo, ako sa k tomu postavila jej VLASTNÁ matka!!!
Veľmi som si želala, aby Sára, bola jej veľkou oporou - dúfala som, že sa s ňou len nezahráva a "nebodne, jej dýku do chrbta".
Ďalšia vec, ktorej som sa obávala, bola tá, či Petra bude rozmýšľať aj nad samovraždou...
Och, toľko, by sa dalo ku knižke napísať, ale nechcem prezrádzať - jediné, čo chcem ešte napísať je to, že určite vám odporúčam, si prečítať tento skutočný a pravdivý príbeh, ktorým si Petra prešla!
A teda obrovská vďaka a klobúk dole @petralukesova, že dokázala svoj príbeh posunúť do sveta, pretože verím, že to pre ňu nebolo jednoduché a nie každá žena, by dokázala takto verejne posunúť svoj príbeh, do sveta!
Dúfam, že v živote, vás budú čakať už len tie šťastné chvíle, plné lásky a zdravia, pretože po tom všetkom, čím ste si prešli, si to zaslúžite!

Alica nemá za sebou šťastnú minulosť.
Napriek tomu, že má úžasné dcéry, nikdy nemala muža, ktorý, by jej bol oporou.
Dalo by sa povedať, že Alicu a Maxa spojil osud, alebo skôr Alicin pád. Nebyť jej pádu, zrejme by sa Max neodhodlal ju osloviť.
A tam to všetko začína...
Neverila som Maxovi, že by mal záujem o Alicu, veď predsa len ten vekový rozdiel 17 rokov, je naozaj veľa a ešte k tomu, má Alica aj dve dcéry, takže som si skôr myslela, že Maxovi ide len o to, aby sa zabavil, so skúsenejšou ženou, ale musím povedať, že som sa v ňom mýlila - skutočne bol zamilovaný, aj keď v reálnom živote, ťažko povedať, či by taký vzťah vydržal.
A čo ma prekvapilo, keď si Ela, jedna z dcér našla chlapa o 25 rokov staršieho a nie len tak hocijakého - ale to sa dozviete v knihe.
Páčilo sa mi, že bola v knihe spomínaná, aj minulosť, aspoň som si dokázala všetko pospájať.
A úplne najviac, som "žrala" Riu - najlepšiu kamarátku Alici. Tie jej hlášky
:-D a hlavne, aj v ťažkých chvíľach, sa snažila Alicu povzbudiť a ešte k tomu, myslela viac na ňu, ako na seba.
A celkovo knihu odporúčam, aj ako také oddychové letné čítanie, niekde na dovolenke.
Koniec bol celkom zaujímavý - korona, toho zbabrala dosť aj v reálnom živote.

Pouť je druhá kniha, ktorú som od autora čítala. Tou prvou bola jeho hororová poviedková zbierka a musím povedať, že tá sa mi páčila o niečo viacej. To ale neznamená, že som sa pri tejto nudila alebo ma nebavila.
Kniha je opäť veľmi útla s veľkými písmenami, takže som ju prečítala na jedno posedenie.
Atmosférou aj prostredím mi trochu pripomínala "To" od Stephena Kinga. Hlavnými postavami podobne ako v Kingovom románe sú deti a taktiež tu máme klauna. Celé to rýchlo odsýpa, je to tajomné a dobrodružné, miestami strašidelné.
Záver by som si asi predstavovala trochu iný.
To, čo v ňom autor použil, mi tam moc nepasovalo, ale nejdem prezrádzať. Názor si urobte potom sami, aj táto kniha určite stojí za prečítanie.