Dydy7 komentáře u knih
Lenka chce odfotiť tú najkrajšiu hviezdu, to však ešte netuší, čo všetko, ju čaká...
Vďaka hviezde, spozná Pána Kočičího, ktorý nikdy nepocítil lásku a nezažil skutočný domov - bolo mi ho ľúto a keby som mohla, hneď si ho vezmem k sebe domov!
Ale som rada, že spoznal práve Lenku, ktorá mu dá ten najlepší domov a stane sa z nich nerozlučná dvojka!
Tu príbeh nekončí, ale začína...
Začnú sa všade zjavovať stíny - a čo vlastne chcú?
Prečo sa všetci rodičia zrazu tak moc boja?
Má niečo kniha poviedok o Malinovém vrchu, spoločné so skutočnosťou?
Lenka, spolu s jej kamarátmi, Pánom Kočičí a Pánom Párkom, budú musieť vyriešiť túto záhadu a okrem toho, im pôjde o život...
Či sa im podarí zachrániť rodičov a celé mestečko, si už prečítajte.
Ja vám môžem garantovať, že s touto hororovou útlou knižkou pre deti, zažijete dobrodružstvo a určite sa nebudete nudiť.
Musím samozrejme vyzdvihnúť, aj nádherné ilustrácie, ktoré knihu obohatili ešte viac.
Zresetuj mě je originálna sci-fi detektívka z budúcnosti, odohravajúca v Prahe.
Prostredie je veľmi zaujímavo opísané. Hlavnou linkou je snaha o dopadnutie brutálneho vraha.
Kniha je pomerne obsiahla s množstvom postáv. Najskôr som sa bála, že sa nebudem vedieť zorientovať, ale je písaná zrozumiteľne a prehľadne.
Páčilo sa mi zakomponovanie všelijakých možných technológii a vylepšení. Samotný prípad je strhujúci a bavilo ma čítať, ako to celé napreduje a preplieta sa.
Každému kto má rád moderné detektívky odporúčam, kniha je svieža a pekne odsýpa.
Ak máte chuť na hororovú vianočnú jednohubku, tak sa určite pustite do Glorie. Je to moja druhá kniha od tejto dvojice autorov (prvá bola Pan Nikdo) a opäť to bolo výborné čítanie.
Ja sama mám rada knihy odohrávajúce sa cez Vianoce a dej Glorie mapuje čas počas celého decembra.
Začíname tým, ako riaditeľka detského domova príjme novú vychovávateľku Gloriu, ktorá je medzi deťmi veľmi obľúbená, ale postupom času sa nájdu aj také, ktoré si začínajú uvedomovať, že nie všetko je s ňou v kostolnom poriadku.
Kniha naberie rýchly spád, stratia sa niektoré deti, zabitý psík (to nikdy nemám v knihách rada), strašidelná mačka s nepríjemným pohľadom a podobne.
Nájde sa tu dosť vecí, ktoré sú pre silnejšie povahy, ale kniha je naozaj veľmi dobrá a rýchlo sa číta.
Je pomerne krátka, kľudne mohla mať aj viac strán.
V niektorých momentoch vyvoláva nepríjemné mrazenie a bola som veľmi zvedavá na to, kto vlastne Gloria je a odkiaľ sa zjavila. Všetko sa dozvieme a vysvetlenie bolo uspokojivé.
Odporúčam každému, kto má rád knihy na jedno posedenie a rád sa pri nich bojí. Tematikou sa hodí do prichádzajúceho času.
Ja som najskôr pôvodne plánovala, že si ju nechám, až na december, ale nevydržala som...
Ale som rada, že som ju už prečítala, lebo vám ju môžem odporučiť.
Mračná nad Žilinou sú veľmi zaujímavou, do príbehu vťahujúcou knihou. Páčilo sa mi ako autor zapojil jemné fantasy prvky do pozadia historických udalostí.
Jednotlivé kapitoly sa venujú viacerým postavám v priebehu rokov, všetko je to dobre prepletené a krásne to do seba nakoniec zapadne.
Točí sa to okolo záhadného medailónu, vďaka ktorému knihe nechýba tajomnosť a človek sa o ňom chce dozvedieť čo najviac.
Kniha ma zaujala už hneď od úvodu, v ktorom sa hlavní hrdinovia snažia zabrániť atentátu na Vavra Šrobára. Autor sa s tým naozaj pekne vyhral a taktiež prostredie Žiliny je opísané na výbornú, takže predstava pri čítaní, pracuje na plné obrátky. Všetko dopodrobna spracované!
Určite môžem túto netradične podanú knihu len odporučiť, nenašla som v nej žiadne hluché miesta a skvelo to odsýpalo.
Ešte čo musím vyzdvihnúť, je jednoznačne obálka - tá sa vydarila a určite zaujme veľa čitateľov.
Odporúčam aj ako skvelý tip, na Vianočný darček!
V tejto tretej časti o mestách v oblakoch začíname zase úplne inde. Tentokrát v meste na Islande.
Autorka nám približuje ako to celé prebieha tam a je to krajina, ktorá je asi najlepšia na život a najmenej zasiahnutá monštrami, preto keď nastane problém, bude zle.
Zo začiatku sa to pomalšie rozbieha a trochu som sa strácala vo všetkých tých severských menách. Postupne som si ale zvykla a opäť je to skvelé vykreslené a popísané. Noví hrdinovia mi síce až tak moc neprirástli k srdcu, ale našťastie sa stretávame aj so starými známymi a aj mojim obľúbeným Komorowskim.
Po presune na zem, nás čaká veľa akcie, dej sa posúva stále dopredu a naozaj som sa bála o všetkých. Plán na záchranu je jasný.
Záver knihy v Ríme bol výborný a myslím si, že to bolo celé pomerne dobre ukončené aj keď priestor na možné pokračovanie by sa určite našiel.
ODPORÚČAM celú trilógiu, každý diel bol niečím výnimočný a som rada, že som si ich mohla prečítať.
Ak to niekomu povieš je veľmi silná kniha. Rieši sa tu poriadne ťažká téma a navyše je to celé napísané podľa skutočných udalostí.
Nečakala som, že kniha sa mi bude až tak páčiť, že ju prečítam za deň.
Bola plná emócii a bola písaná štýlom, ktorý vás núti čítaj ďalej a ďalej, napriek tomu, čo sa tam odohráva.
Nad mnohými stranami som len znechutene krútila hlavou a nechápem, že môže niekto taký vôbec existovať. Nechcem moc prezrádzať, v anotácii je toho načrtnutého pomerne dosť.
Knihu určite odporúčam všetkým milovníkom true crime a skutočných príbehov - verte, že vám nedá spať, až kým ju nedočítate.
NIKDY NEVIEŠ, KOMU MÔŽEŠ VERIŤ...
Stretnutie Nikolasa a Emy nebude náhodné, aj keď si to Ema bude myslieť.
Nikolasovi totiž jej otec, dlží nemalé peniaze, kvôli závislosti na hazarde a čo je horšie, Nikolas nevlastní len kasíno - je mafián.
A vo svete mafiánov, sa nič neodpúšťa!
Ema je na druhej strane tohto temného sveta. Úspešne doštudovala a tým si splnila svoj sen, byť umelkyňou. Je veľmi skromná a síce má už plnoletosť za sebou, čaká na toho pravého, ktorému odovzdá nie len seba, ale celé svoje srdce.
Jednoducho povedané - čaká na pravú lásku.
Prešla si naozaj obrovským trapením, kvôli jej otcovi. Nedôverovala mužom, bála sa sklamania, zrady a práve preto, si najskôr držala odstup, aj od Nikolasa.
Postupne si však Nikolas získal jej dôveru a už keď to vyzeralo, že on je ten pravý a ona sa zamilovala zistila, že jej klamal a najhoršie na tom je, že sa to nedozvie od Nikolasa, ale od jej otca...
Dokáže Ema odpustiť Nikolasovi a zmieriť sa s tým, že je mafián a má na rukách krv, alebo sa ich cesty navždy rozídu?
Čo musím ešte napísať je to, že najskôr som nemohla uveriť tomu, že Mafián je prvotinou autorky @s.dankaninova.autorka, pretože to bolo tak skvelé, že som nechcela, aby to skončilo!!!
A veľmi by som chcela, aby sme sa dočkali aj pokračovania :-)
Za mňa jednoznačne, musím hneď v úvode povedať, že ako kniha skvele začala, tak aj skončila!
Nebola tam ani jedna jediná strana, ktorá by ma nudila.
Keď sa Bára, zobudila v nebi, myslela som si, že sa jej to len sníva - no postupne som prichádzala na to, že to nie je len sen a že naozaj umrela.
Aké to musí byť - zobudiť sa a zrazu si uvedomiť, že niečo nie je v poriadku?
V nebi ju sprevádza Noemi (tá bola mimochodom perfektná, veľmi ma bavila :-D), okrem nej, spozná, novú kamarátku, kamaráta, kopec ľudí, ale hlavne svoju maminku a ďalších členov rodiny.
A napriek tomu, že jej veľmi chýba, jej snúbenec Filip a najlepšia kamoška, pomaly si bude musieť uvedomiť, že už sa nevráti .... Alebo?
Keď už Báre, začala Druhá cesta životom, zrazu sa niečo stane a ona sa zobudí doma - živá a zdravá ...
Hmm, bol to naozaj len sen?
Ak sa chcete dozvedieť, ako príbeh bude pokračovať, tak si knihu musíte prečítať! A to jednoznačne, že MUSÍTE !
Popravde, čakala som, ako to skončí, keďže svoj osud, ktorý už raz máme napísaný, nezmeníme, avšak ten koniec, bol krásny :-)
A čo vy, premýšľali ste niekedy nad tým, čo nás čaká po smrti?
Zo začiatku som mala po pár stranách pocit, že možno to nebude knižka pre mňa a asi ju ani nebudem čítať, ale vždy sa snažím dať knižke šancu, napriek tomu, že ma v začiatku až tak neoslovila.
Klaudia bola také rozmaznané decko a neraz, som mala na ňu nervy a za to, ako sa správala, by si zaslúžila pár faciek. Vo väčšine to tak býva, keď človek pochádza z bohatej rodiny - ale každý človek, sa môže zmeniť, keď spozná lásku.
Naopak Vítek, sa mi páčil hneď od začiatku. Nemal to v živote ľahké a bolo mi ho ľúto. Úžasný chlapec, s obrovským a hlavne dobrým srdcom, skromný a láskavý.
Čo zvíťazí ?
Láska, alebo peniaze?
Aj keď by som skôr knižku odporučila pre mladších čitateľov, nakoniec som rada, že som jej dala šancu a dočítala ju. Ten záver, bol skvelý ;-)
Tu by som chcela začať hneď tým, že úplne každému odporúčam, si prečítať Šikmý kostol, ak ste ešte nečítali.
Začíname banským nešťastím, ktoré v roku 1894, pripravilo o život mnoho ľudí :-(
Autorka nás síce sprevádza dá sa povedať "len" opismi a udalosťami, ale sú tak dokonalo napísané, že som si v hlave utvorila príbeh a nebolo možné, knihu odložiť bokom, až kým som ju neprečítala.
Je to príbeh, ktorý sa vám dostane pod kožu a pri ktorom necháte úplne voľný priebeh, všetkým vašim emóciám - zimomriavky som mala snáď úplne všade.
V knihe, sa stretávame s postavami Barborka, Julka a Ludwik - každý z nich, má svoju dejovú linku, no napriek tomu, sa tam prepletajú.
Diel prvý, patrí v knihe Barborke, druhý Ludwikovi, tretí Julke a štvrtý diel Barke - dcére Barborky.
Toho je tak strašne veľa, čo by sa dalo ku knihe napísať, ale to nejde...
Je to príbeh, ktorý si musíte prečítať a musíte ho zažiť a pocítiť, všetok ten strach, smútok, bolesť, radosť, lásku...
Navyše, ma veľmi potešila mapka, ktorú v knihe nájdete a okrem toho aj Slovník :-)
Autorka, mala všetko premyslené úplne do detailu.
Tak toto kratučké "zrnko temnoty" bolo naozaj poriadne emotívne, napínavé a aj smutné.
Pri čítaní som naozaj veľmi fandila všetkým trom dievčatám, ktoré boli väznené proti svojej vôli aby sa dostali na slobodu.
A aj keď sa im taká možnosť naskytne, nie všetko je také jednoduché ako sa zdá.
Kniha je písaná veľmi jednoducho, ale vtiahne vás do deja. Prečítala som ju na jedno posedenie.
Záver ma teda poriadne prekvapil. Bledú trojku určite radím medzi to najlepšie z tejto série kníh.
Milujem Zrnka temnoty, sú to také príjemné jednohubky :-)
O tejto knihe hovoria, že je to výber tých najlepších poviedok, ktoré Tomáš Marton napísal. V takýchto zbierkach je väčšinou pravidlom, že niektoré sú lepšie, niektoré slabšie, ale pri tejto to neplatí. Každá jedna poviedka bola výborná.
Každá jedna ma bavila, boli originálne a pri niektorých ma naozaj mrzelo, že sú to len poviedky, pretože by som si ich vedela predstaviť ako celú knihu. Najmä poviedka "Díry", ktorá mi dosť pripomínala tvorbu Stephena Kinga.
V knihe je skvelý mix hororu, scifi, trileru, takže každý si príde na to svoje. Naozaj si neviem vybrať tú najlepšiu.
"Zrcadla", "Světlo", "Osudová láska", ale aj každá ďalšia stojí za prečítanie. Mimochodom majú skvelé pointy.
Určite je to jedna z najlepších poviedkových kníh aké som kedy čítala.
A do októbrového počasia, je na čítanie ako stvorená, takže vám ju určite odporúčam - nudiť sa pri nej zaručene nebudete ;-)
Je za mnou výborná severská detektívka od dánskeho autora. Veľmi sa mi páčilo prostredie, v ktorom sa odohráva a bola naozaj napísaná veľmi realisticky.
V centre diania je oddelenie Q, kde sa riešia odložené prípady, a trojica vyšetrovateľov bola naozaj skvelá. Bavila ma chémia, ktorá medzi nimi bola, zatrpknutý a cynický Carl, jeho kolega Asad s hláškami, ktoré ma pobavili a ani tretia do partie, Rose, nezaostávala.
Rieši sa tu prípad, ktorý by už v podstate mal byť uzavretý, ale nie všetko je tak ako sa zdá. Kniha má trochu pomalší rozbeh, ale potom už je to poriadne drsný triler a strhujúce čítanie.
Je to druhá časť zo série, ktorá má už viacero pokračovaní a rada si v budúcnosti prečítam aj nejaký ďalší diel.
Určite vám odporúčam, pustiť sa, do tejto série, stojí to za to ;-)
"Niekedy musíš urobiť také rozhodnutie, ktoré zničí tvoje srdce, ale dá pokoj tvojej hlave."
Alex hneď v začiatkoch pochopí, že s Dávidom, ich vzťah, nemá budúcnosť, keďže sa necítila šťastná, no zároveň, jeho sestra Laura, bola jej najlepšia kamarátka a bála sa, že by to mohlo zničiť ich vzťah.
Podľa toho, čo najskôr Laura hovorila Alex, som si myslela, že ich priateľstvo vydrží, aj napriek tomu, že sa rozíde s Dávidom a možno by vydržalo aj dlhšie, keby ku nim neprišiel nový spolužiak Damián, ktorý sa hneď od prvého momentu páčil Laure.
Postupne sa tak odcudzili (alebo skôr Laura, ukázala svoju pravú tvár) a Alex si našla novú kamarátku Valériu, ktorú nemal nikto rád...
Obe majú v rodine svoje problémy a zrejme aj to zapríčinilo to, že ich kamarátske puto, bolo silnejšie a tak spolu začali tráviť viac času.
Chodili do baru, opíjali sa a prišlo aj k rozhodnutiu, že skúsia niečo, o čom, by sa im možno ani nesnívalo...
Ale to už si prečítajte, aby som vám neprezradila celý príbeh...
Za mňa môžem zhodnotiť, že knižku prečítate na jedno posedenie, je to presne taký ten príbeh vysokoškoláčiek, ktoré v dnešnej dobe, chcú vyskúšať nové veci - či to ustoja a ako to s dievčatami dopadne, sa dozviete ...
Po prečítaní, som si tak hovorila, či náhodou autorka @booksaremypart, bude mať pre nás aj nejaké pokračovanie, keďže kniha, skončila otvorene :-)
A čo by som chcela ešte na záver doplniť - obálka, s oriezkou, sú nádherné a úplne výstižné - Sme v tom spolu!
Kniha sa odohráva v post apokalyptickom svete, kde ľudia žijú v mestách v oblakoch, ktoré si sami postavili, keďže zem je zničená. Svet je opísaný a vytvorený parádne, mesto je rozdelené na viacero častí, v ktorých žijú rôzne vrstvy preživších ľudí. Zo začiatku mi to pripomínalo, nejaké to 19-te storočie, pretože to bolo poriadne špinavé a drsné.
Postáv je tu neúrekom, viacero z nich je veľmi zaujímavých, ale poradila by som Vám aby ste si radšej nikoho nejako extra moc neobľúbili, pretože sa tu zomiera ako na bežiacom páse.
Celé sa to točí okolo hlavného hrdinu Lewenharta, ktorý možno nie je až taký sympaťák, najmä na začiatku, ale postupne som si na neho zvykla a bavilo ma čítať, ako sa jeho postava vyvíjala, keď zisťoval, že nie všetko čomu veril a o čom bol presvedčený, je naozaj tak.
Začína sa to skoro ako detektívka, keď Lewenhart dostal za úlohu vypátrať stratené dievča, ale postupne sa z toho stáva dobrodružná jazda plná zvratov a prekvapení.
A zisťujeme, že tá naša zem, predsa len môže byť obývateľná a nie sú to len ľudia kto tam žije.
Skvelá kniha a určite vám odporúčam si prečítať...
Hneď v úvode, musím povedať, že kniha je plná bolesti, smútku, zúfalstva a mnoho ďalšieho...
Keď som ju začala čítať, povedala som si, že to zvládnem prečítať hneď - veď kniha je pomerne tenká, avšak opak je pravdou a pri niektorých pasážach, som prestala čítať a musela som sa zamyslieť, nad daným momentom, ktorý Petra prežívala...
Nevedela som si ani len predstaviť, byť v jej koži!
Bolo mi jej ľúto a nie len za anorexiu, ale aj za násilie, ktoré musela zažívať a najviac ma sralo, ako sa k tomu postavila jej VLASTNÁ matka!!!
Veľmi som si želala, aby Sára, bola jej veľkou oporou - dúfala som, že sa s ňou len nezahráva a "nebodne, jej dýku do chrbta".
Ďalšia vec, ktorej som sa obávala, bola tá, či Petra bude rozmýšľať aj nad samovraždou...
Och, toľko, by sa dalo ku knižke napísať, ale nechcem prezrádzať - jediné, čo chcem ešte napísať je to, že určite vám odporúčam, si prečítať tento skutočný a pravdivý príbeh, ktorým si Petra prešla!
A teda obrovská vďaka a klobúk dole @petralukesova, že dokázala svoj príbeh posunúť do sveta, pretože verím, že to pre ňu nebolo jednoduché a nie každá žena, by dokázala takto verejne posunúť svoj príbeh, do sveta!
Dúfam, že v živote, vás budú čakať už len tie šťastné chvíle, plné lásky a zdravia, pretože po tom všetkom, čím ste si prešli, si to zaslúžite!
Na konci vesmíru je deviata časť skvelej série Legie a táto bola asi najhororovejšia a najbrutálnejšia zo všetkých.
Naši hrdinovia sa vydávajú na úplný koniec vesmíru a ani len netušia čo ich tam čaká. Je to nepreskúmaný svet a narazia na niečo s čím sa ešte nestretli. Už začiatok knihy ma dosť navnadil a bolo mi jasné, že tento diel bude poriadne desivý.
Stretávame sa so všetkými obľúbenými postavami, ale humoru tentokrát ubudlo, pretože je to naozaj veľmi temné a musela som sa strachovať o našu posádku viac než je zvykom. Stoja totiž proti neznámemu súperovi, ktorý sa s ničím nemazná. Opäť bolo skvele popísané prostredie a celé to bolo výborne vymyslené.
Kvalita kníh každou jednou stúpa a ja sa idem pustiť do ďalšej. Ak nad touto sériou ešte váhate, určite vyskúšajte. Nebudete ľutovať!
Je tu už ôsme pokračovanie série "Legie", ktorá stále nestráca dych a je lepšia každou jednou knižkou.
Vraciame sa zo zeme naspäť do vesmíru a našich hrdinov čaká ďalšia ťažká skúška - získať flotilu lodí a vytvoriť tak skutočnú légiu.
Dostávame sa teda na planétu, kde mimozemšťania vyrábajú lode a do tohto procesu sa zapojí aj Moravec a spol. Dokonca tam vytvoria aj odbory a tá časť ma veľmi pobavila. Gerasim opäť nemal chybu, jeho humor je skvelý. Ale nezaostával naozaj nikto.
Je to klasicky dobrodružné, akčné, nahláškované a tentokrát sa naozaj poriadne posúvame dopredu.
Som zvedavá čo ďalej, keďže na konci knihy sa ozýva starý známy a je mu treba splatiť dlh. Teším sa.
Hneď na úvod, by som vám všetkým, chcela odporučiť túto skvelú knihu - a nie len kvôli príbehu, ale hlavne kvôli tomu, lebo sa nebudete vedieť dosmiať tak, ako to bolo aj v mojom prípade
Dita je chodiaca katastrofa, ale tak čomu sa diviť, keď jej taký život predpovedali tri opité sudičky - to inak nemohlo ani dopadnúť.
Okrem Dity, tam boli aj ďalšie postavy, ktorým zrejme niekto predpovedal nenormálnosť naozaj nenájdete v knihe nikoho normálneho!
A jej dcéra, dostala nápad, že jej zaobstará psíka - úplne milučkého, dobručkého, nenápadného, skoro stále len spinkajúceho....
No dobre a teraz pravdivo - pes Šéf, bol všetko, len nie dobručký a milučký :-D všetko, čo mu prišlo do cesty, zlikvidoval :-D
Popravde, sa ani nečudujem, že sa Dita, s manželom alkoholikom, chceli obesiť :-D
Je dosť možné, že táto kniha nesadne úplne každému, ale určite stojí, za prečítanie - môžete mať akýkoľvek zlý deň, Zpověď stárnoucí trosky, vám zaručene zdvihne náladu, pretože aj keď vám postavy a vlastne celý príbeh, nebudú dávať zmysel, privedie vás, na iné myšlienky a hlavne je to kniha, na ktorú nezabudnete :-D
A fakt by ma zaujímalo, čo všetko sa odohrávalo v hlave autorky, keď napísala takúto knihu :-D
Perunova krev je prvá časť Kotletovej dvojdielnej série. Tentokrát sa to celé točí okolo slovanskej mytológie.
Hlavný hrdina Martin Fridrich, je bývalý vojak. Začne sa to poriadne zhurta, ide o jeden kšeft, ktorý sa poriadne zvrtne. A Fridrich okamžite bojuje o holý život. Ani sám nechápe ako je možné, že je stále nažive.
Cestu mu skrížia samotní bohovia, ktorí nestoja zrovna na tej správnej strane a majú svoje vlastné plány. Ako je už u Kotletu zvykom, celé sa to poriadne zvrtne a čaká nás nekončiaca akčná naháňačka. Nechýba humorná hláška a je to skvelé oddychové čítanie. Bavilo ma to ako hlavný hrdina postupne zisťuje, proti komu to vlastne stojí.
@frantisekkotleta svoju knihu zasadil do nového sveta, je to také fantasy v modernej dobe a veľmi ma to bavilo čítať.
Určite si prečítam aj druhú časť, lebo chcem vedieť ako to celé bude pokračovať.