eDex komentáře u knih
Speachless. In tears.
Srdce roztrhané na cucky.
Tím obsahem, stylem psaní, stylem odvyprávění celého příběhu.
Smekám před autorkou, kolik času musela věnovat rešerším a pilování knihy k dokonalosti.
Protože stvořila literární skvost, v nejlepším slova smyslu, ke kterému se jen málokomu z nových českých autorů, kor těch nově vylíhlých, povede přiblížit.
Ten styl psaní, ta úspornost, umí vyvolat celou širokou škálu emocí, které vyvolat mají, a které dělají z výborného příběhu právě tou vypsaností zkušené autorky vynikající knihu.
To umí málokdo.
Smekám, tleskám s úzkostí svírající srdce a utírám slzy.
10 zasloužených zářících hvězd.
A těším se na nový mysteriózní román autorky.
Když už nevíte, co číst, dejte si znovu Cartera od začátku.
Je totiž skvělý. A návykový. A zaručeně vás dostane z každé čtecí krize.
Knihu jsem si přečetla až po shlédnutí zfilmované verze na Netflixu a nevím, jak bych hodnotila jinak. Film byl skvělý, a kniha se mi taky líbila. A vice versa.
Bylo to smutné čtení a jako mámě, mi to rvalo srdce na kusy. Proto mi vyhovovalo i to pomalé, klidně plynoucí tempo vyprávění.
Patřilo k tomu, aby vše vyvážilo. Ach.
Dočteno. Nemám slov.
Smutné, těžké čtení, výborně napsané. Paní autorce tleskám a doufám, že se od ní ještě dočkáme další románové ságy.
První díl série z českého prostředí mě překvapil, jak dobře a čtivě je napsaný. Líbil se mi, vyvolal všechny emoce, jak měl, zkušený rukopis autora vás vede příběhem bez dechu až k závěru.
Další, nově objevený český autor ukázal, že i u nás jdou napsat skvělé příběhy, bez přehnané marketingové podpory. Dobrá kniha si cestu ke čtenáři najde, a podle více než tisícovky hodnocení (92%) je vidět, že oblibu a kvality knih mladého českého autora potvrdilo mnoho dalších čtenářů. Doporučuji.
Prvni prectena kniha od autorky a ...páni, nemam slov. Dechberouci atmosfera. Hluboky pribeh.
Ta kniha je "o nicem" a soucasne "o vsem". Magicka, poeticka, a soucasne silna, syrova.
Hezky napsaný románový příběh s detektivními prvky se mi líbil mnohem víc, než autorčina detektivní série.
Autorka ví, jak vymyslet a vystavět přiběh, jak ho lehce odvyprávět a jak dávkovat napětí, aby čtenář obracel stránky až do konce.
Byl to čtivý, hezký, možná trochu "ženský" román s dobře popsanými postavami a vzájemnou dynamikou.
Příběh plynul vpostupně gradujícím tempem až do konce a atmosféra, jakou autorka umí vytvořit jako málokdo, zcela pohltí.
Fredrik Backman a ja. Laska az na druhy pohled, ale zacala touto knihou.
Je neobycejna v te uplne nejlidstejsi, kazdodenni obycejnosti.
Jednoduchy pribeh, ktery pohlti, a vyvola vsechny mozne emoce, je odvypraven jistym perem autora, stejne, jake jsou i jeho prispevky na socialni siti. Plne lidskosti, pochopeni, shovivavosti.
Tato kniha, jakoz i vsechny knihy autora ma v sobe neco, co jim dodava uplne jiny rozmer.
Filmove zpracovani s Tomem Hanksem uz je z jine kategorie, ale knihu doporucuji a davam ze zasazeneho srdce 5 hvezd.
Tak toto byla paráda.
Musím říct, že toto bylo lepší, poutavější, zajímavější čtení, než jakákoliv česká detektivka, paradoxně.
Autor je zkušený novinář, což však samo o sobě není zárukou dobrého autora (a ano, neodpustím si rýpnuti do nových autorek- novinářek, holt někdy míň je víc), ale Martin Moravec má kromě vytříbeného, lapidárního stylu a sebejistého pera v sobě ještě něco víc; umí vymyslet a napsat poutavou knihu, vybrat si zajímavý námět a "hosta", pokládat dobré otázky a celé to poskládat do exluzivního balíčku.
Pan plukovník Mareš je důstojným sparing partnerem autora, jeho vypravění bylo zajímavé.
Tato kniha je už autorův několikátý úspěšný multi-bestseller v řadě a není divu.
Kniha je čtivá od prvních řádků a neodložitelná až do konce.
Nedivím se dalším nadšeným komentářům a takovému kvantu vysokých hodnocení. Je zasloužené.
Čtení Vančurovy jednohubky je klasika. Ale, ááách, ten název, ..... ten se do češtiny krásně a jednou navždy vžil.
Venku je dnes přes 30C ve stínu, na zahradě letní pohoda......ať žije ROZMARNÉ LÉTO.
Na tuto knihu jsem se těšila a .... jedním slovem, páni! Výborné to bylo!
Skvěle napsané, napínavé a plné zvratů.
Autorka píše zkušenou rukou a umí v každé poloze. A jak!
Ať napíše paní autorka cokoliv, vždy si to ráda přečtu.
Toto byl skvělý začáek série.
Rychlý, napínavý, ze zvratů se vám sice zatočí hlava, ale jako celek to funguje na 100%. Velké doporučení.
Povedeny dil, velmi ctivy.
Stridani dvou linii dodavalo pribehu napeti a gradaci.
Vsechno ostatni tu uz bylo napsane. Velke doporuceni.
Toto je jedna z těch knih, co ve vás po přečtení zůstane.
Výborná, nadčasová kniha, ze života.
Mám ráda autorovu sérií s Harry Holem a za nejlepší díl, kromě filmově a thrillerově střiženého Sněhuláka považuju SPASITELE. Jeho čtení bylo jak návštěva chrámu. Bojíte se dýchat, sáhnout na cokoliv, jen tiše žasnete.
Jenže pak se mi dostal do čtečky tento autorův standalone a to už je úplně jiný šálek kávy. Donutil mě před autorem smeknout.
Absolutně jednoduchá zápletka vyprávějící příběh dvou bratrů, kdesi na konci světa na severu Norska, vás obejme jak laskavá náruč hned při prvních řádcích a nepustí vás až do konce. Jednoduchý děj odsýpá slušným tempem a nemá hluchých míst. Příběh má všechno, co byste od hutného románu mohli čekat a taky to vrchovatě dostanete. Perfektně vystavěný příběh ze současnosti se prolíná s flashbacky bratrů a vedlejších postav, kterých není mnoho, hlavní postavy nejsou černobílé, ale jsou brilantně vykresleny tím co dělají, jak se chovají a přemýšlí. Nebudete vědět, co od nich čekat. Jsou rozpoznatelné, stejně i jejich motivace a vývoj vzájemných vztahů.
Budete s postavami dýchat, držet jim palce, bát se a modlit za ně.
Masterpiece. 5 hvězd je málo.
Od první stránky bylo čiré potěšení tuto knihu číst. Souhlasím s dalšími komentáři, že patří k autorovým nejlepším. Zajímavá zápletka, skvěle promyšlené a ještě líp napsané. Závěr překvapí. Těším se na další pokračování příběhu v prequelu a autora mohu jen doporučit.
Martin Goffa se stal mým oblíbeným autorem během covidu a od té doby vyhlížím každou jeho novou knihu.
Líbí se mi jeho dobře promyšlené zápletky, způsob psaní a odvyprávění příběhu. Dobře popsané postavy a napínavý, uvěřitelný závěr. Miko se sympaťák a knihy z této série stojí za přečtení.
Nadšené komentáře mluví za vše.
Druhý díl napsaný možná ještě líp, než ten první, jestli se to tak vůbec dá říct.
Jedním slovem- výborný.
Autorovi tleskám a knihy autora doporučuji.
Skvele, petihvezdickove cteni. A postava psychologa Sebastiana Bergmana je jednou z nejlepe napsanych "grey character" postav. Porad nevite, kam ho zaradit, je to dobra, ci spatna postava? O to zajimavejsi a tajemnejsi. Kazdopadne excelentni zacatek serie, 5 hvezd.
Přečteno jedním dechem. Svižný, napínavy thriller s atmosférou od zkušeného autora, ještě víc rozevírá nůžky směrem k dokonalosti. 5/5