embi embi komentáře u knih

1945 1945 Jiří Padevět

Zasloužila by víc hvězd. Tak nádherný český jazyk a tak temný obsah. Nemohla jsem přestat číst a zároveň mi s každým tím drobným příběhem narůstala úzkost.

11.01.2023 5 z 5

Specialistka Specialistka Stephenie Meyer

Četla jsem na doporučení, ale tohle mne tedy úplně minulo... Nejsem zřejmě cílový čtenář, ale dobrá kniha by měla zaujmout i tak....

20.08.2022

Hush Baby Hush Baby Johanna Holmström

Nečtu thrillery běžně. Sáhla jsem po knize kvůli obálce - ostatně u Knihy Zlín to nebylo poprvé. Rozjezd dobrý, napínák, hltala jsem stránku za stránkou. Postupně mě ale neuvěřitelně začala štvát hlavní postava. Konec příběhu mi přišel trochu neučesaný.

12.01.2022 4 z 5

Sedmkrát o Brně Sedmkrát o Brně Jiří Čejka

V Brně jsem studovala a zamilovala se do něj. Je to už ale nějakou dobu, a tak jsem občas měla problém s vizuální představou a orientací u některých míst. Zajímalo by mě, jak to zavnímá člověk, který má Brno "v nohách".
U dobových dokumentů mi chyběl přepis textů do současného jazyka.

30.08.2019 4 z 5

Skryto ve slovech Skryto ve slovech Vladislav Dudák

Úžasná kniha, chrochtala jsem si jazykářským blahem. Spěchám pořídit do knihovny.

19.06.2019 5 z 5

Vietnamské pohádky Vietnamské pohádky Odolen Klindera

Velmi příjemné překvapení. Knihu jsem vybrala ze seznamu nevypůjčených knih v místní knihovně. Myslím, že rozhodně stojí za přečtení.
Nejvíc mě bavila část mytologická a etiologická. Byla jsem vděčna za dobře udělaný slovníček slov a reálií.

18.02.2019 5 z 5

Žila jsem nadějí Žila jsem nadějí Ervína Brokešová

Drsné čtení.
Velmi by mne zajímalo (už jen z důvodu stostránkového rozdílu) první vydání Ty a já, které vyšlo v roce 1947.

28.12.2018 4 z 5

Povídky jamrtálské Povídky jamrtálské Milena Slavická

Nádherná čeština. Útlá knížečka s obrovským obsahem.

18.09.2018 5 z 5

Můj strýček Oswald Můj strýček Oswald Roald Dahl

Roalda Dahla miluju, místy jsem se dost nasmála, ale sbírky různorodých povídek se mi líbí víc. Rozuzlení mě pobavilo, cítila jsem jisté zadostiučinění. Nápad výborný, představa, že by i jen něco z toho byla pravda, je kouzelná.

06.07.2018 3 z 5

Cestující do Frankfurtu Cestující do Frankfurtu Agatha Christie

Ne, tohle se za mně nepovedlo. Zmatek v postavách, mátožný děj neděj a zvláště uspěchaný konec.

01.01.2018 2 z 5

Sloužím vlasti Sloužím vlasti Ivan Kožedub

Četla jsem v rámci čtenářské výzvy jako oblíbenou knihu mých rodičů. Asi první třetina se ještě nějak dala, ale pak už tam té angažovanosti bylo víc a víc až to bylo místy nečitelné. Navíc jazykově také žádný skvost - těžko říci, jak moc je to dáno překladem. Chápu ale, že tenkrát asi jedenáctiletému tátovi, který tam viděl příběh obyčejného kluka, přátelství a leteckých bitev, se to mohlo líbit.

27.12.2017

Norma Norma Sofi Oksanen

Asi osmdesát stran, během kterých jsem čtení chtěla hodněkrát vzdát, mi trvalo, než jsem si zvykla na vypravěčský styl a zorientovala se ve všech postavách. Pak už to šlo celkem samo. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne, ale konec mi přišel takový nijaký. Četby ale nelituju!

11.12.2017 3 z 5

Vážka Vážka Michel Bussi

Líbila se mi. Pohltila, nepustila.

08.10.2017 5 z 5

Osudy a běsy Osudy a běsy Lauren Groff

První část mi přišla poněkud mdlá, říkala jsem si, že tohle bude hodně odpočinkové čtení. U druhé části jsem měla chvílemi pocit, že ji snad psal i někdo jiný, byla pestřejší, hlubší, a hlavně události do sebe začaly pěkně zapadat jako kousky skládačky. Mělo to spád, nenudila jsem se a i vedlejší postavy byly dobře vykreslené, mnohdy i lidsky sympatičtější. Zkusím i první autorčinu knihu.

31.08.2017 4 z 5

Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Tedy tolik hrůz naložit tak malému člověku. Nejsem fanouškem dětských hrdinů, ale téhle dívence jsem držela palce a obdivovala ji za neskutečnou rozvahu i odvahu. Konec byl trochu kvapný, ale není se čemu divit, to se nedalo už dlouho vydržet.

29.08.2017 5 z 5

15 pátračů 15 pátračů Jan Zábrana

Skvělá antologie, každá povídka unikát. Našla jsem tu známé a osvědčené autory i inspiraci na další čtení. Škoda jen, že u některých povídek snad ani neproběhla korektura z hlediska dělení slov na koncích řádků...

21.06.2017 5 z 5

Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

Příjemná odpočinkovka na dvě odpoledne.

01.06.2017 5 z 5

Angličtina na rovinu Angličtina na rovinu Darren Crown

Lepší než stovky gramatických učebnic! Nosím ji na hodiny angličtiny jako nadstavbový doplněk povinných školních učebnic, doporučuji vřele!

28.09.2015 5 z 5

Dáma s kaméliemi Dáma s kaméliemi Alexandre Dumas, ml.

Přečetla jsem jedním dechem.

17.11.2014 5 z 5

Angličtina na rovinu III Angličtina na rovinu III Darren Crown

Nemůžu jinak než opět plný počet. Tentokrát kromě vysvětlení i cvičení.

19.10.2023 5 z 5