Espresso komentáře u knih
Aneb jak jsem se zamilovala do hygge. Báječná kniha pro ženy.
Neskutečně hluboká knížka. Víc k tomu nemohu dodat, román si musí každý přečíst a zamyslet se.
Příjemná kniha. Zpočátku pomalejší rozjezd, ale pak se mi moc zamlouvala. Doporučuju přečíst nejdřív první knihu o Kodani. Navazuje.
Je to takový zvláštní text. Vyprávění, plyne jako slohová práce, ale obsahuje zajímavé a smutné příběhy lidí.
Krásné prostředí, krásná obálka, ale dějově nuda. Pořád jsem čekala, kdy se konečně dočtu k tomu, co reklamy slibují, k úžasnému ději. A nakonec jsem byla na konci a nic. A hlavně jako kdyby byla v každé kapitole opsaná nějaká jiná fantasy kniha. V knihovničce se dobře vyjímá obálka, ale jinak ztracený čas. Příště si dám pozor, abych si kupovala vyhypované knihy.
Knihu jsem četla nedávno. Díky za ni. Je to klidné, někdy milé, jindy zas smutné čtení o zmizelé části Prahy, kterou by člověk dnes v těch místech nečekal.
Po třetím rereadingu Vlasů dryád jsem nadšená ještě víc než, když jsem je četla poprvé. Chápu, kniha není pro takové ty zapšklé povahy. ;-) První láska, to vzájemné oťukávání, nejistota, to v Dryádách úplně miluju. Mrazilo mě, když jsem zjistila, že Aine řeší i vážné záležitosti. Pozor spoiler. Myslím, že Johanka z Arku je jen začátek něčeho velikého z toho úžasného vílího světa. Když o ní v Dryádách pokaždé čtu, mám z toho radost. A pak ta kletba. Od prvních kapitol se Dryádami táhne dryádí kletba, ale není prozrazená, jen můžeme tušit. Teprve když už víme, jak působí, můžeme si zpětně uvědomovat, jak ji autorka skvěle zapracovala do každé kapitoly. Dryády jsou dokonale napsaná kniha a škoda, že do podzimu 2019 je tak daleko. Netrpělivě očekávám šestou knihu Písně sirén. Ta bude určitě ještě lepší.
Strhující zápletka, fantasticky napsané. Z mého pohledu ještě lepší než Šifra. Doporučuji.
Za mě nejkrásnější kniha roku 2018. Musím říct, že to dlouhé čekání stálo za to. Marina je šestnáctiletá holka, má svou lásku a opravdu se už změnila. Není to malá holčička, jako byla předtím. Za mě super. Jsem zvědavá na další vývoj, protože miluju ten svět za oponou. Já do něj sice nevidím, ale ráda o něm sním. Už se těším na další díl Sirény, jen škoda, že to bude určitě zase rok trvat. Mám obavy z toho, co pro Marinu chystá její babička, protože z ní chce mít Aininu nástupkyni.
Četla jsem jako e-knihu původně a před týdnem jsem dostala vlastní papírové vydání. Nymfy jsou tak krásně romantický díl a přitom takový thriller. Částečně bych si s Marinou její příběh vyměnila, hlavně ty delfíny a Arthose. Na podzim vyjdou Vlasy drád, na což se neskutečně těším. Prý ještě větší romanťárna, než čtyřka.
Radši jsem si knihu přečetla od loňska třikrát při reredingu Rafaelovy školy. S každým čtením si všimnu dalších věcí, které mi předtím unikly. Sirény byly zase naprosto originální a neočekávané. Samozřejmě krásné. Jedinou vadu kniha má, a to že by mohla být aspoň ještě o třetinu delší. Nechci spoilerovat, protože se sem určitě podívají i čtenáři, co budou knihu teprve číst. Naprosto mě dostalo spojení víl a elfů s naší historií. Dokonce jsme si pod vlivem knihy teď o prázdninách udělali rodinný výlet na Kounovské řady. Teď jen čekám, že do se konce celé série dozvíme opravdu zajímavé věci. Pořád musím přemýšlet, jak to s těmi sirénami je. Velice mi evokovaly andělské bytosti, jenomže kde najít odpověď? Opravdu autorce děkuji za téma menstruace. Škoda, že už jsem dospělá. Tuhle knihu bych si potřebovala přečíst už na druhém stupni základky. Ale i tak jsem ráda, že mi osvětlila tak důležitou věc. Teprve nyní si uvědomuji, co mimosmyslového mi unikalo. Zápletka jedním slovem strhující. Ke konci ve finále jsem ani nevnímala okolí. Co ještě říct, abych nespoilerovala? Pohádkový motiv labutí víly je úžasný. Až mě při něm mrazilo. Děkuji za nejúžasnějšího mimoně všech mimoňů Matyáše s jeho houslemi. Jeho postava nemá chybu. Goriás bych ráda viděla ve filmu. Steampunkové kulisy, ale bez páry a v nich nádherné sirény. Labutí jezero. A jako majitelka úžasné kočky jsem nadšená ze vstupu koček do děje. Těším se na Pokladnici kentaurů a pak na poslední díl, který se má, jak autorka prozradila, jmenovat Princezna klenotů.
Od trojky jsem se nemohla odtrhnout ani při rereadingu. Aine je okouzlující, jak šišlá. A Marina, Pan, Puk, to je vážně trojice. Donutilo mě to přečíst a skouknout Sen noci svatojánské, a musím říct, že Rohy faunů jsou jako pokračování Shakespeara.
Tak konečně jsem k narozeninám dostala vlastní vydání od jedničky do čtyrky. Nádherné obálky. Už si nemusím zamlouvat knihu pořád dokola v knihovně, byla jsem s tím asi dost otravná. Naštěstí knihovnice miluje Rafaelku taky, takže mě chápala. :-D Těším se na pětku, což asi bude hodně romantický díl. Autorka na blogu psala, že se objeví Mariny lev a já siaž doteď myslela, že je to Arthos. Jsem tým Arthos, takže to bude hodně těžký.
Kniha je už vyprodaná, tak jsem ji četla jen jako půjčenou. Přála bych si ji mít v knihovničce.
Tuhle knížku si představuju s jiným obalem, ale jinak je úchvatná. Pohladí po duši a naprosto strhne.
Konečně jsem měla na knihu čas. Co říct? Je napínavá, krásná a závěr smutný. Naštěstí nás čeká ještě poslední díl, takže doufám ve šťastný závěr. Nerada spoileruju.
Tady jsem si zamilovala Plantefolieho a bylo mi líto Meluzíny. Jsem nevěděla, jaký měla hrozný osud. Pořád čekám, kdy se do série zase vrátí. Takovou sestru bych si přála. Uvidíme na podzim ve Vlasech dryád, jestli se tam neobjeví.