Ester71 komentáře u knih
Knížka se mi moc líbila. Ze začátku jsem si chvilku zvykala na jiný styl vyprávění, ale i tak přečteno během pár hodin..
Doporučuji.
Další pěkná kniha od Joy Fieldingové, konec byl hodně překvapivý!!
Ne nadarmo je Agatha nazývána královnou detektivky. Její knihy se čtou samy..
Stejně tak i tato.
Netušila jsem, co mám od této knížky čekat, nakonec se jednalo o zajímavý pohled do myšlení lidí, jejichž cesty se v jednu chvíli zkřížily ve stejném bodě..
Za mě pěkné.
Zajímavé a příjemné čtení..
Pro mě překvapivý konec ;)
Příjemná oddechovka.
Hodně mě pobavily sarkastické dialogy.
Ať už je příběh reálný nebo ne, určitě stojí za zamyšlení.
Díky čtenářské výzvě jsem si přečetla knížku, po které bych asi v knihovně nesáhla. A byla by to škoda. Na chvíli jsem se vrátila do svých telecích let, kdy jsem hledala sama sebe a své místo na tomto světě.. Naštěstí to nebylo za stejných okolností jako v případě June.
Silný příběh dvou mladých lidí, které válka a hrůzy s ní spojené těžce poznamenaly. Vůbec bych neřekla, že byl příběh Ervína nudný, jen byl jiný. A ve svém důsledku děsivější.
Po delší době jsem se vrátila ke čtení a začala jsem touto "lehkou" knížkou.
I když jsem si ze začátku říkala, že to asi nebude nic pro mě, a knížku jsem na nějakou dobu odložila, dala jsem jí druhou šanci. Nakonec jsem ji přečetla na jeden zátah a pustila se i do dalších dílů.
Nenáročné čtení.
Z knížky jsem, mírně řečeno, rozpačitá. Celkem dobré téma, ale špatně uchopené. A ten konec? To jako vážně?
Ze začátku vše popsané do detailu a ke konci na třiceti stranách obrat úplně jinam, působilo to na mě zvláštním chaotickým dojmem.
Příjemné čtení s postupnou gradací a překvapivým finále. Pokud je toto první knížka série, určitě si přečtu i další.
Kniha, jejíž čtení nebylo úplně lehké... Je napsaná zvláštním jazykem, u kterého jsem se musela dost soustředit. Osudy několika lidí z východního Slovenska v době těsně po válce až do kolektivizace. Smutná doba...
Jedna z knih, u které jsem se po přečtení musela zamyslet a strávit ji. Líbila se mi moc.
Další knížka od mé oblíbené spisovatelky. Příběh působil mírně naivně, ale to nic neubralo na jeho čtivosti. Nejsem úplně nadšeným historikem, toto je pro mě nenásilná forma získání znalostí z naší minulosti. Těším se na další knížky Hany Whitton...
Od tohoto autora už jsem četla i lepší díla, ale i toto mělo něco do sebe. Nebylo vůbec špatné číst o pocitech člověka, kterého ničila závislost na alkoholu a dopadu této závislosti na jeho rodinu a okolí. Konec by byl hodně americky happy, kdyby nebylo epilogu.
Moje druhá kniha od Tomáše Šebka, a stejně poutavá jako Africká zima. Spousta zajímavých myšlenek, přiblížení situace v Jemenu, prostě v každém ohledu je pro mě knížka přínosem.
Přestože byl příběh místy hodně zamotaný a přibližně od dvou třetin jsem tušila pachatele, náramně jsem si čtení užila. Knihy této dámy mě hodně baví...