evineckY komentáře u knih
Sliby a přání se mají plnit nejen o Vánocích, ale hlavně pomoc bližnímu...
Útlounká knížečka, spíše kraťounký příběh o Magdalénských prádelnách.
Jsem v šoku, že je tento příběh novodobý, při čtení jsem si připadala v 19. století. Přitom sem se zde dočetla, že poslední prádelna byla zrušena až v roce 1996, kolik dětí a žen tam umřelo odhadem, no ale realita musela být několik krát větší. A kdo ví, co se v takových klášterech děje dodnes...
Krásně vystavěný fantasy svět, napínavý bojem a magii.
I když to tak nevypadá, kniha je prakticky o záchraně přírody.
Doporučuji holkám i klukům.
Kniha se četla pěkně, byla zde láska i drama, ale jsem zklamaná, protože jsem čekala příběh o knihovně a knihách, ale skoro žádné knihy se tady nevyskytují.
Vůbec nevím, jak knihu hodnotit.
Strašně se mně drží vztek, že takové sadistické zrůdy existují, ubližují a jsou mezi námi. Na druhou stranu nevíme, co je mezi nebem a zemí. Nečetlo se to špatně, ale nesnáším násilí a moc dobře to nenesu.
Miluji Kmotra a tuto knihu taky !
Moc se mi líbilo, jak si spisovatelka poradila s láskou, když si Maurizio - Nero vybral tu pravou ženu, která mu fakt dala zabrat :-)
Neskutečně jsem se bavila a těším se hned na další díl.
Doporučuji
Tato kniha je perfektní, hodně jsem se nasmála.
Kate je skvělá, ochotná, spolehlivá holka, brala bych ji za kamarádku a ne jeden chlap by byl šťastný, kdyby měl takovou po svém boku.
Drak (hi,hi) tak ten je určitě rád :-)
Kniha se mi líbila, ale obálka nic moc. Je to příběh,
jakých se v životě děje spousty.
Levi a Persley mi byli sympatičtí, jejich láska a to jiskření
mezi nimi bylo krásné.
Užila jsem si to.
Začátek knihy byl zajímavý a více-méně originální.
Pak už to bylo samozřejmě předvídatelné, ale krásné.
Romantiky není nikdy dost :-)
Dle konce už víme, jaké bude pokračování.
Stacey Kennedy je bestsellerová autorka, která má na kontě přes 50 moderních romancí plných vášně a šťastných konců, jež se pravidelně umisťují v žebříčcích nejprodávanějších knih Amazonu či Apple Books.
VYDAVATELÉ - MÁTE CO DOHÁNĚT !!!
Starosti i radosti a rodinné problémy ve Skotsku u jezera Loch-Ness .
V nádherné přírodě se i z nemluvy stane nadmíru spokojené dítě, obzvlášť s
dobrým bráchou .
Je to milá kniha s velkým výběrem knih :-)
Je to krásná romantická pohádka a i když to není žádný originální příběh,
je to moc hezké čtení pro romantiky a né skeptiky :-)
Kniha je krásná, vtipná i poučná a filmová kreslená pohádka je nezapomenutelná :-)
Autor nám toho práskl na sebe hodně, ač nerad dává interview. Má rád psy, cukroví a miluje svou ženu, zato nemá rád hloupé lidi, hodně cukroví, zeleninovou zahrádku, focení a politiku (y) :-)
Určitě není člověk, který tuto knihu nečetl, ať jako malý, svým dětem, nebo vnoučatům :-)
Spoilery:
Kniha napsaní přímo mi na míru !
Ve dvou časových linkách poznáváme dvě těžce zkoušené ženy, které se
musí s životem poprat, trošku tajemna a nadpřirozena,
o hledání rukopisu Emily Brontëové a spoooustě skvělých knih.
Náš počet se stále zmenšoval. Od chvíle, kdy se jeden šílenec rozhodl reformovat Německo, už nebyla taková potřeba reformovat ženy. Válka všechny přiměla zabývat se současným stavem. Měla jsem pocit, že válku potřebují hlavně muži, aby nalezli význam toho, co už měli. Aby se mohli dostat na samý okraj propasti, ve které mohou ztratit úplně všechno, pocítit tu opojnou nejistotu, a potom procitnout a udělat krok zpátky.
I kdybych nenašel ten rukopis, měl jsem teď podklady k velmi zajímavé práci o ženě, která v Irsku patřila mezi nejvýznamnější obchodníky s knihami a potom byla na žádost svého bratra držena v psychiatrické léčebně. Přestože byla talentovaná, inteligentní a nezávislá, stejně byla považována za majetek muže, který s ní mohl udělat, co se mu zlíbilo.
Evie Woods je pseudonym irské spisovatelky a všestranné umělkyně Evie Gaughan, která žije v přístavním městě Galway na západním pobřeží Irska. V jejích knihách se odráží láska k historii, k irské mytologii a k objevování zázraků v každodenním životě.
Knihkupectví v Dublinu (The Lost Bookshop, 2023) je její čtvrtou knihou a zavádí
čtenáře do nevšedního světa vzácných rukopisů a neuvěřitelných životních příběhů spojujících lidi, kteří žijí v různých stoletích, ale mají podobné osudy. V tomto okouzlujícím románu plném záhad a tajemství se setkává Sběratelka příběhů Sally Pageové se Ztracenou apatykářkou Sarah Pennerové.
PS: Doufám a věřím, že u nás budou knihy této spisovatelky vydány,
protože píše překrásně.
Jo, jo, tak to je ono !
Moc se těším na pokračování a další kámoše
– Damian je démon
– Kevin je upír
– Lucius je ďábel a syn Lucifera
Ani jeden z nás netušil, co bude dál.
Vůbec jsme nečekali, jak s námi osud ještě zatočí
Každý konec je začátek něčeho nového
Na špici hodin
Tam je to pravé
Přivítej večer
A ránu mávej
Otočit, překlopit
Co tam je?
Vezmi je po dvou
A najdi mě
Nechápu, proč jsem tak skvělou knihu odkládala!
Chudičká studentka bez maminky, která by se rozdala, připraví
o obrovské dědictví 4 miliardářské floutky.
Rozehraje se nebezpečná hra v sídle plném tajemných chodeb...
Najdi Tobiase Hawthorna II....
Jak jinak se rozloučit s milovaným psem,
který tady byl s námi 14 let, krásnou, ale moc smutnou knihou.
Tentokrát nás Caplinka pěkně odbyla ...
Že by byla Prahou zklamaná?
Příběh je o tom, že i když je vám partner po třicetiletém vztahu nevěrný,
není to konec světa, ale právě dobrý důvod pro nový začátek !
Kniha sice není kdoví jak veselá, ale zato pozitivní, s popisem krásné přírody,
nových začátků a přátelství. Moc se mi líbila a doporučuji.
„Žiju tady už spoustu let a pořád mě fascinuje to střídání ročních období.
Jak to nikdy nepřestává. Na podzim ostrý průzračný vzduch a barvy, co se rozlijou po
stromech a mokřinách. Zima a sněhem zasypané stromy, hluboké závěje a třicetistupňové mrazy.
Vårvintern, páté roční období, jak tu nazýváme předjaří, je magické.
Kape ze střech, ledy tajou, vyráží se na lyže. A zelené rozkvetlé léto.“
Je to psycho - horor - trailer !!!
Autorka v této knize pokračuje hrůzami psychiatrické léčebny,
ze které se mi dělalo špatně. Nejhorší však je, že je to podle pravdy
a takové zvěrstva na lidech se dějí stále.
Kniha určitě stojí za přečtení.
Škody páchali doktoři, kteří neplnili svoji lékařskou povinnost.
Ze strany personálu docházelo k násilí vůči obyvatelům,
včetně znásilňování, bití, psychického týrání, nadužívání silných drog a vražd.