gleti komentáře u knih
naprosto úžasná kniha.
na povrchu jemná a něžná jak arabeska, ale v hloubce zuří vášně a intriky.
Bruce Chatwin byl vzdělaný, zcestovalý muž, což se naplno odráží na 84 stránkách novely, která popisuje životní příběh muže - sběratele, který se pro svou vášeň spřáhl s peklem. Chatwinovy znalosti jak reálií , tak historických událostí jsou obdivuhodné.
kniha poutavě přibližuje dětem válečnou situaci v Anglii 40. let minulého století.
Nemáte čas na dovolenou? Nemáte čas na relaxaci? Přečtěte si Poupata odkvétají v máji a žijte!!!
Jedna z knih, která se mi nesmazatelně vryla do paměti, takže jsem jí přečetla několikrát.
působivá kniha, i po třiceti letech si pamatuji scénu, kdy se americký voják, který přežil druhou světovou, prochází po bojišti 1. světové. Čtenáři běhá mráz po zádech z dvojího utrpení.
Chvílemi jsem si musela připomínat, že nečtu dílo samotného Wilda, tak dobře vystihl Ackroyd spisovatelovu problematickou osobnost, v životním údobí, kdy ji neblahý osud a nemoc obraly o lehkost žití.
Sympatický hrdina mě vtáhl do děje, takže na poslední stránce jsem se s ním nerada loučila.
Po přečtení Kvadratury pomsty, jsem se vrhla na Midasovy vraždy. Opětovné setkání s komisařem Van Inem se, tak jako poprvé, vyplatilo.
detektivka se zajímavou zápletkou, chvílemi jsem si sice říkala, že je trochu přitažená za vlasy, ale svou neobvyklostí mě zaujala.
pokud nepočítám leporela, tak jde (pravděpodobně) o mou vůbec první knížku.
moc si ji nepamatuji, protože v době, kdy už jsem uměla číst, nesla znaky krutého zacházení nerozumných dětských rukou ( se sestrou jsme ji popsaly a prostříhaly, za což jsme obě dostaly na zadek), takže čtení bylo znemožněno.
První knížka, která mě ovlivnila na celý život. A nejen proto, že je o věrné lásce, která prošla mnohými strázněmi.
Autorčino "jsou dobré dny a špatné dny. obojí pominou..." je jedna ze základních životních lekcí.
Je zajímavé jaké maličkosti utkvějí v paměti. Je to už čtyřicet let, co jsem knížku četla poprvé, ale některé scény (např. když se hrdinka poprvé seznámila s podzimním větrem z pusty, anebo když v rádiu hlásí, že vyrovnáváme frontu, tak oznamují porážku) si stále pamatuji. Ginin osud se dotkl mého srdce a navěky v něm zůstane.
Úžasná knížka. Přestože uplynulo skoro půlstoletí, co jsem ji četla poprvé, stále si vybavuji, jak jsem i já chtěla vypustit balónek, abych si našla přítelkyni.
Četla jsem ji až v dospělosti, když jsem ji v antikvariátu koupila pro dceru, a považuji ji za jednu z nejlepších knih pro mladinké dívky.
Krásná fantasy pohádka, pravda trochu jednodušší, ale úsměv na tváři vykouzlí.
Mystický román, v němž Pravda života je ukryta pod takovou vrstvou slov, že povrchnímu čtenáři unikne.