goofinkaa komentáře u knih
Nemohla som sa od čítania odtrhnúť. Čakala som , čo prinesie každá dalšia kapitola. V hlave sa mi odohrával film a takmer by som uverila, že to tak naozaj bolo. Velmi pútavo napísaná fikcia.
Inšpiratívny príbeh očami detí pre dospelých. Neskutočne pravdivo popísaná história, spoločnost i svet. Lee predbehla dobu.
Na začiatku mi to prípomínalo Dahla, ale tieto príbehy boli čisto Kunderovské. Surové a silné. Nič pre naivné povahy. Za mňa najjednoduchšie Kunderovské čítanie, ale zároveň hlboká pointa.
Mám rada knihy z obdobia nacizmu, koncentračných táborov. Človek si uvedomí silu, život, ale aj biedu a premýšla inak, keď vie, čo sa stalo a ako to prebiehalo. Silný príbeh ako vždy.
Opat velmi dobre napísaná kniha, silný príbeh, vystihla dobu. Viem si predstavit, ze podobny osud odlúčenia zažila nejedna rodina v tom čase....
Jej knihy sú asi najlepšie :) zase dej prešpikovaný zápletkami, udalosťami všeho druhu, len posledné kapitoly mi prišli až moc rýchle, chápem bolo treba dokončiť dej, všetko uzavrieť ale bolo to na mňa v porovnaní s celou knihou menej citlivé. Inak zase super :)
čítala som v metre cestou do práce, príbehy som po dočítaní aj hneď zabudla, vobec ma to nechytlo..
to najdolezitejsie sa dozviete az na konci, cela kniha je pisana trochu ako rozpravka, cita sa rychlo, hrozy koncetracneho tabora vnimate malinko s odstupom, z celej knihy vnimam najsilnejsie az doslov, je neuveritelne, ze aj na takom mieste doslo k happyendu :)
dlho som sa tou knihou prekusavala, lebo pribehy boli velmi podrobne a dlhe, ale zase silne, realny zivot napriec niekolkymi generaciami, zo sociologickeho hladiska to je naozaj silny dokument o nasel spolocnosti
celkom pekne napisana kniha, zaujimave fakty zo zivota, rychlo sa cita :)
Hartl vie ako zachytiť na papieri reálny život :) príbeh bol sice dlhý, ale zase celistvý, nikde nič nechýbalo, viacero generácií, presne tak ako sa žilo, žije :)
je to taká oddychovka, pri ktorej sa po vás nechce moc premýšlať, len sa trochu zamyslieť nad životom :) človek ju rýchlo prečíta, ale nie je to nutnosť do knihovne :)
ke konci jsem se občas ztratila, ale jinak je kniha super čtivá :) propletené vztahy a příběhy jsou vždy výborný nápad :)
Na štýl písania som si veľmi rýchlo zvykla a vobec mi nevadil, práve naopak :) Každá poviedka bola veľmi citlivo zpracovaná a posledná ma úplne rozsekala...
Pribeh plny komickych situacii, ktory sa cita jednym dychom :)
Zaujimave a lahke citanie do metra :) pobavilo aj motivovalo k zamysleniu sa nad zivotom :)
Velmi putavo napisane s prekvapivym koncom. Obcas som hlavnej hrdinke nerozumela, ale aj tak bol pribeh citlivy a zamotany ako dnesny svet :)